Graszoden kopen in Lemmer

Lemmer, ook wel De Lemmer genoemd, is een dorp dat uit de gemeente De Friese Meren en provincie Friesland komt. Met een inwonersaantal van ruim 10.000 inwoners is het een dorp met veel gezelligheid en levendigheid. Bovendien heeft Lemmer een redelijk gunstige liggen voor de Randstad. Dit betekent dat er ook veel inwoners van buiten Friesland zijn. Aan het water wonen, ruim, rustig, met veel mensen en een gunstige ligging maakt Lemmer een top-locatie voor veel mensen.

Wilt u ook in de gemeente De Friese Meren wonen? Heeft u een prachtige woning op het oog in Lemmer die u wilt kopen? Wilt u voor die woning uw tuin aanvullen met graszoden? Dan zit u hier helemaal goed. Onze webshop staat vol met graszoden van hoge kwaliteit en tegen een laag tarief. Wilt u eerst aanvullende informatie? Dan raden we aan om onderaan deze pagina te kijken voor levertijden en informatie.

Ruim en waterrijk wonen in Lemmer

Graszoden kopen bij de Zuiderzeestraat

Aan de Zuiderzeestraat worden vele energiezuinige woningen gebouwd. Dit is onderdeel van een groot plan om de volledige wijk duurzaam te maken. Het leuke aan deze wijk zijn de huizen met een moderne uitstraling. Het gaat om vierkante woningen die ruim opgezet zijn. Bovendien is het een kindvriendelijke buurt met veel groene karakteristieken.

De woningen zelf worden voorzien van een ventilatie met een warmteterugwinning. Daarnaast is er een infrarood verwarming, warmtepomp en vloerverwarming aanwezig. Door dit alles zijn de huizen volledig gasloos en energiezuinig. Hier woont u dus volledig klaar voor de toekomst.

Wilt u na het harde werken tot rust komen in uw eigen tuin? Heeft u daarbij al eens aan graszoden gedacht? Hiermee maakt u een eigen groen plekje in een moderne wijk. Zo kunt u in het gras genieten van de rust, op een tuinstoel en met een drankje in de handen. De graszoden hiervoor kunt u online kopen via de webshop.

Een woning kopen in Lemmer centrum

Lemmer is een relatief groot dorp dat teruggaat tot het jaar 1165. Na een lange geschiedenis is het uitgegroeid tot een van de belangrijkere vissersplaatsen in Nederland. Daardoor heeft Lemmer een grote vloot opgebouwd, rijke centrum en is het een centrumfunctie gaan krijgen in Zuid-Friesland.

Daarnaast kent de binnenstad van dit dorp veel modernisering. Zo vindt u hier verschillende sluizen, moderne winkels, leuke eetgelegenheden en een aantal mooie parken. Woont u in de binnenstad? Dan kunt u een rustige ochtendwandeling maken langs het water, in de middag genieten van een drankje op een terras en de avonduren besteden in een van de horecagelegenheden.

Bent u van plan in het centrum een huis te kopen? Dan is het aanvullen van uw tuin met graszoden een leuke optie. De reden hiervoor is dat u na een lange dag werken of winkelen tot rust kan komen in een eigen, groene omgeving.

Natuur en omgeving van Lemmer

Lemmer staat bekend om haar water- en natuurlandschappen. Aan de ene kant vindt u hier het Nationaal Landschap Súdwest-Fryslân. Dit is een prachtig gebied met veel natuur, flora en fauna. Ideaal voor een wandeling of fietstocht.

Maar, naast dit landschap is er ook het Gaasterland. Dit is een uitgestrekt, waterrijk gebied in Friesland. Hier kunt u onder andere op een klif aan het IJsselmeer staan. Van daaruit ziet u vele vergezichten met oude bossen, heuvelachtige omgevingen en het Rijsterbos.

Klantervaringen in Lemmer

Klantervaring van Jeroen uit Sneek

“Maakt de tuin af..”

als 'afsluiter' van onze nieuwe tuin... een nieuwe grasmat. Grasmatten besteld en keurig binnen de gestelde tijd geleverd. Handzame rollen waardoor het leggen heel eenvoudig is. Een aanrader.

Jeroen - Sneek - 2020-07-08
Klantervaring van Neline  uit Sneek

“Mooi product! Besteld en snel geleverd! ”

Mooie graszoden, goed te leggen, binnen ‘No time’ een prachtig resultaat! Nu met de voetjes omhoog....

Neline - Sneek - 2020-06-21

Graszoden bezorgen Lemmer

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Lemmer en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Lemmer

Veelgestelde vragen in Lemmer

Hoe snel kunnen graszoden in Lemmer geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Lemmer?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.