Graszoden kopen in Leiden

Leiden: de stad van Hortus Botanicus, stadspark Plantsoen én de gemeente waar menig voortuin er stralend uitziet. Leiden mag dan wel in de randstad liggen, maar het is een feit dat het een natuurrijk gebied in Zuid-Holland is. Om zelf ook een groene tuin te creëren, kunt u online grasmatten en graszoden kopen in Leiden. Meer informatie over het leveren en leggen van graszoden vindt u onderaan deze pagina.

Het groene hart van Leiden

Hortus Botanicus Leiden is de oudste botanisch tuin van Nederland. De tuin bestaat namelijk al sinds het jaar 1590. In de volksmond wordt het ook wel ‘Het Groene Hart van Leiden’ genoemd. En terecht: midden in het centrum van de gemeente zijn verschillende plantensoorten te vinden. Van bedreigde plantensoorten tot Chinese medicinale planten. Natuur- en plantenliefhebbers kunnen hier hun geluk op. Wist u dat hier de eerste grote tulpencollectie van Europa is gekweekt?

Natuurparken in Leiden

Polderpark Cronesteyn

De stadsmensen die op zoek zijn naar een oase van rust, kunnen hun hart ophalen in Polderpark Cronesteyn. In dit park vergeet u bijna dat u in een bruisende stad bent. Met een moerastuin, wandel- en fietspaden en een waterspeelplaats is dit park bij uitstek een toevluchtsoord voor mensen die de alledaagse sleur voor een dag willen inruilen voor de natuur.

Huigpark

Aan het randje van de binnenstad is het Huigpark te vinden. Door een burgerinitiatief werden bloemen- en kruidenbedden ontworpen, klaargemaakt en ingezaaid. Dit heeft ervoor gezorgd dat het park barst van fleurige bloemen, felle kleuren en heerlijke geuren. Het park draagt hierdoor bij aan het bevorderen van de biodiversiteit en het groene beeld van de stad.

Groene nieuwbouwwijken in Leiden

Leiden barst van de groene wijken, denk aan het Morsdistrict, Roodenburgerdistrict en Stevenshofdistrict. In elke wijk is een groene plek te vinden om u terug te trekken in de natuur.

Graszoden leggen in Nieuw Leyden

Nieuw Leyden is een eigenzinnige woonwijk die in 2014 werd opgeleverd. In deze wijk is elk huis namelijk anders. Toch hebben alle woningen een grote buitenruimte en sommige zelfs een (dak)terras. Nieuw Leyden ligt op een gunstige locatie; dichtbij het centrum en uitvalswegen. In deze diverse wijk legden wij al verschillende grasvelden aan. Omdat elke tuin in Nieuw Leyden uniek is, werden de graszoden op maat gelegd. Hierdoor is het mogelijk om geheel naar eigen wens gras in uw tuin aan te laten leggen.

Graszoden bestellen in Churchillpark

Het spiksplinternieuwe Churchillpark heeft veel potentie voor iedereen die een balans zoekt tussen stad en een groene omgeving. De nieuwbouwwijk is als het ware een eiland op maar één kilometer van de binnenstad van Leiden. De wethouder van Duurzame Verstedelijking noemde het zelfs ‘een waardevolle toevoeging van Leiden’. Wilt u ook bijdragen aan een groene wijk? Wij hebben veel ervaring met graszoden leggen in nieuwbouwwijken in Leiden. Hieronder vindt u al onze mogelijkheden.

Klantervaringen in Leiden

Klantervaring van Anja erades uit Leiden

“Super!”

Prettig contact per telefoon en prachtige graszoden geleverd! Dit bedrijf is een echte aanrader!

Anja erades - Leiden - 2021-03-07
Klantervaring van Martin uit Leiden

“Prima levering en kwaliteit”

Maandag besteld, laten leveren op woensdag. Ze kwamen in de ochtend dus kon het nog prima in daglicht leggen. Prima toko

Martin - Leiden - 2019-11-28

Graszoden bezorgen Leiden

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Leiden en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Leiden

Veelgestelde vragen in Leiden

Hoe snel kunnen graszoden in Leiden geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Leiden?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.