Graszoden kopen in Leens

Leens is een plaatsje dat ligt in de gemeente Het Hogeland in het noordoosten van Groningen. Woont u toevallig in Leens en heeft u behoefte aan een gazon in uw tuin? Dan kunnen wij u goed helpen. U kunt graszoden kopen op onze website. Na de bestelling zullen wij de graszoden aan uw deur leveren. Na het kopen kunt u bijna meteen genieten van uw gazon. U hoeft ze alleen nog in uw tuin te leggen, even te wachten en vervolgens kunt u al genieten van uw mooie grasmat. Als u in de buurt van Leens woont kunt u ook graszoden bij ons kopen. Wij leveren namelijk ook in onder andere Wehe-den Hoorn, Eenrum en Ulrum.

Landgoed Verhildersum

Een prachtig stukje Leens is Landgoed Verhildersum. Hier ontdek en beleef u de geschiedenis van Noordwest Groningen, de Waddenzee en het Lauwersmeer. Het kasteel van de adel, dat borg heet, vormt het hart van het landhuis en is bereikbaar via de oude en statige oprit. De tuin is omgeven door een bronzen beeld gemaakt door Eddy Roos. Samen met het omringende land is het in een eerder stadium gedeeltelijk tot terpen verheven. Hier wordt graan en gras verbouwd, er is een oude boomgaard en enkele koeienrassen met een lange geschiedenis. Dit museum vertelt het verhaal van Hogeland in de 19e eeuw wat betreft de oude edelen, de boeren en de landarbeiders. Er komt hier dus een flink aantal toeristen. Het is dan wel zo mooi om ook als inwoner van Leens wat gras te ‘verbouwen’ net zoals ze dat vroeger deden. Als u dat wilt kunt u via onze website graszoden kopen!

Dierentuin in Leens

Er is in Leens een dierentuin die zich voornamelijk focust op insecten. De naam van de dierentuin is DoeZoo Insektenwereld. Naast insecten leven er in de dierentuin ook insectenetende dieren en planten. Het park werd in 1998 geopend als Insektenwereld. Oorspronkelijk was het een hobby, maar het ontwikkelde zich later tot een klein dierenpark. Aanvankelijk richtte het park zich vooral op insecten, maar in de loop der jaren is er gediversifieerd met insectenetende planten en insectenetende dieren. In 2003 werd het park te krap en werd er besloten om het park te verplaatsen omdat het niet uitgebreid kon worden. In 2004 is het park verplaatst naar een andere straat in Leens. De voormalige camping de Marne werd de nieuwe locatie van Insektenwereld. Hier is de dierentuin nog altijd een succes. U hoeft zich geen zorgen te maken dat deze insecten ontsnappen. Onze gazons zijn namelijk goed bestand tegen insecten, dus zelfs als u een insectenliefhebber bent is het zeker mogelijk om bij ons graszoden te kopen.

Wehe-den Hoorn

In Wehe-den Hoorn leveren wij dus ook graszoden. In dit dorpje, dat vroeger nog bij Leens hoorde, staan veel vrijstaande huizen met ruime tuinen. Dit biedt ruimte voor een mooi gazon in de voortuin, achtertuin of misschien zelfs in beide. Als u in Wehe-den Hoorn woont en een tuin wilt met een groen uiterlijk, bent u bij ons aan het juiste adres! 

Klantervaringen in Leens

Klantervaring van Reinder steenbergen uit ZUIDHORN

“Top”

Goede service en nazorg

Reinder steenbergen - ZUIDHORN - 2020-04-16
Klantervaring van Arnold uit Zuidhorn

“Prima transport, en goede graszoden ”

Graszoden zoals graszoden horen te zijn, zonder onkruid en goed stevig.

Arnold - Zuidhorn - 2020-05-09

Graszoden bezorgen Leens

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Leens en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Leens

Veelgestelde vragen in Leens

Hoe snel kunnen graszoden in Leens geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Leens?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.