Graszoden kopen in Langbroe

Een paar kilometer noordwest van Wijk bij Duurstede bevindt zich Langbroe, in de provincie Utrecht. Dit dorp is bij vele van ons bekend door de kastelen. In de hele gemeente Wijk bij Duurstede kunt u bij ons graszoden kopen. U kunt de graszoden online bij ons bestellen en vervolgens kunt u ervoor kiezen om ze zelf op te halen of dat wij ze bij u thuis bezorgen.

Nieuwbouwproject Zeven

In deze kasteelrijke omgeving wordt een nieuw project gerealiseerd. In de dorpen Langbroe en Cothen komen de 7 twee-onder-één kapwoningen en één vrijstaand huis. Deze kleine nieuwbouwwijken zullen “De Kamp” en “Oranjehof” gaan heten. De huizen komen op een ruim perceel met voor en achter een tuin. Er zal genoeg ruimte zijn voor een prachtig gazon bij het huis.

Graszoden leggen in Langbroe

Langbroe is een dorp met veel kastelen en dus ook veel prachtige tuinen met perfecte gazons. Ook is het dorp omgeven door akkers en er wonen ongeveer 2400 mensen. U kunt de omgeving nog groener te maken door graszoden aan te leggen. Bovendien hebben graszoden een zuiverende functie voor regenwater dat uiteindelijk grondwater zal worden. Grondwater wordt onder andere gebruikt door boeren om het land te besproeien.

Graszoden kopen of het zelf zaaien?

Ja, het kopen van graszaad kost minder dan graszoden kopen. Toch kiezen veel mensen voor het kopen van graszoden. Dit komt doordat het leggen van graszoden veel eenvoudiger en sneller is dan het zaaien van gras. Als u gras wilt zaaien, moet u eerst de grond voorbereiden, daarna moet u de zaadjes in de bodem stoppen en hopen dat de vogels geen honger hebben. Het wachten kan nu beginnen. Het kan weken duren voordat de grassprietjes boven de grond uit komen, om het er maar niet over te hebben tot u er op kunt lopen. Het proces is een stuk eenvoudiger en sneller als u graszoden koopt, want binnen enkele dagen ziet het er als uit als één gazon en na een paar weken is het al mogelijk om er op te staan en lopen. Wordt het dus een eenvoudig en snel project of vindt u de prijs belangrijker?

Wateren

Op slechts 6 kilometer afstand van Langbroe liggen de wateren de Lek en het Amsterdam-Rijnkanaal. Op deze rivier worden vele activiteiten zoals roeien beoefend en er is ook een jachthaven in Wijk bij Duursteden. Hierdoor zijn mooie toeren met een boot zeker mogelijk.

De Gravenbol

De Gravenbol is naast een dagrecreatiegebied ook een natuurgebied bij Wijk bij Duurstede aan de Nederrijn. In de Nederrijn is goed te zwemmen en er zijn verschillende aanlegsteigers en een surfstrand aangelegd. Ook is dit gebied voor vele vogels een rust- en broedgebied. Bovendien is de Gravenbol een Natura 2000-gebied. Dit gebied is ook slechts een kwartiertje rijden met de auto vanuit Lanbroe, maar omdat het maar 10 kilometer is, is het ook goed op de fiets te doen.

Kasteel Ridderhofstad Hindersteyn

Langbroe staat bekend om de kastelen en er is veel te zien. Op slechts 1,5 kilometer afstand is het kasteel Ridderhofstad Hindersteyn. Dit kasteel opent zo nu en dan hun deuren voor het publiek met een open tuin. Daarnaast kunnen er ook feesten en trouwerijen georganiseerd worden. Omdat dit kasteel zo centraal in Nederland ligt, is dit ook een prachtige en unieke locatie om te vergaderen.

Klantervaringen in Langbroe

Klantervaring van Erica van aarssen uit Zeewolde

“Super”

Wij waren zelf niet aanwezig maar via de instructies per telefoon werden ze precies op de plek gezet waar wij ze hebben wilden. Savonds gelijk gelegd. Het zijn mooie donkergroene zoden en de instructies die we erbij kregen in de mail hielpen enorm. Erg blij mee en wij vinden ze mooier dan die van de buurman die ze ook gisteren gelegd heeft 😉

Erica van aarssen - Zeewolde - 2020-06-20
Klantervaring van F. kloos uit Zeewolde

“prima gras”

moet hier nog rollen voor de rest perfect gras

F. kloos - Zeewolde - 2019-09-19

Graszoden bezorgen Langbroe

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Langbroe en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Langbroe

Veelgestelde vragen in Langbroe

Hoe snel kunnen graszoden in Langbroe geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Langbroe?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.