Graszoden kopen in Landmaten

Bij het nieuw aanleggen of vernieuwen van een grasveld stelt zich altijd de vraag: gras inzaaien of graszoden leggen? Vaak wil men zo snel mogelijk van de nieuw aangelegde tuin genieten. Na het inzaaien van een gazon is men afhankelijk van de weersomstandigheden zodat het gras zich tot een mooie stevige en dichte mat gaat ontwikkelen. Wij leveren al jaren onze super verse graszoden voor de tuinen in Landmaten en omstreken. U heeft bijna het hele jaar door in een dag een perfect gazon aangelegd. Uitgebreide informatie over de mogelijkheden vindt u onderaan deze bladzijde.

De omgeving van Dronten

Vanuit de nieuwbouwwijken rond het centrum van Dronten kunt u geweldige dagtochten ondernemen. Denk daarbij aan een bezoek aan de Batavia Werf bij Lelystad waar replica’s van VOC-schepen worden gebouwd. Een dagje uitgebreid shoppen in het outletcentrum Bataviastad met de vele winkeltjes en restaurants. Dicht bij de Landmaten vindt u het bekende Wisentbos. Een prachtig gemengd loofbos dat uitnodigt tot uitgebreide wandelingen. Bent u in de geschiedenis van de VOC geïnteresseerd dan is de eeuwenoude Hanzestad Kampen zeker een bezoek waard.

Graszoden leggen in Dronten

In de nieuwe wijk De Gilden wordt samen met de toekomstige bewoners een groot groen hart ingericht. Brede stroken beplanting met bomen en struiken geven u het gevoel in een park te vertoeven. In deze bijzondere omgeving laat een mooi gazon uw tuin geleidelijk overlopen in de fraaie beplanting van de buurt. Uw voor- of achtertuin lijkt daardoor veel ruimer en groter.

Graszoden bestellen in Landmaten

Woont u al een tijdje in een van de buitenwijken van Dronten of staat uw nieuwe huis in een van de nieuwbouwprojecten, een mooi grasveld verbindt uw tuin met de natuur daarbuiten. Door onze jarenlange ervaring in het aanleggen van gazons in dit deel van Flevoland kunnen wij u een perfect advies geven over welk soort gras het meest geschikt is voor uw tuin. Wij kunnen u alles over de aanleg vertellen. Uiteraard leveren we de graszoden ook buiten de directe omgeving van Dronten.

Klantervaringen in Landmaten

Klantervaring van Erica van aarssen uit Zeewolde

“Super”

Wij waren zelf niet aanwezig maar via de instructies per telefoon werden ze precies op de plek gezet waar wij ze hebben wilden. Savonds gelijk gelegd. Het zijn mooie donkergroene zoden en de instructies die we erbij kregen in de mail hielpen enorm. Erg blij mee en wij vinden ze mooier dan die van de buurman die ze ook gisteren gelegd heeft 😉

Erica van aarssen - Zeewolde - 2020-06-20
Klantervaring van F. kloos uit Zeewolde

“prima gras”

moet hier nog rollen voor de rest perfect gras

F. kloos - Zeewolde - 2019-09-19

Graszoden bezorgen Landmaten

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Landmaten en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Landmaten

Veelgestelde vragen in Landmaten

Hoe snel kunnen graszoden in Landmaten geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Landmaten?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.