Graszoden kopen in Kesteren

Het vermoeden bestaat dat de benaming Kesteren een verbasterde versie is van het Romeinse castra. Archeologische vondsten hebben aangetoond dat er een Romeinse legerplaats (castra) in Kesteren heeft gelegen en wel aan de westzijde van het dorp.

Toen rond het jaar 1300 een begin werd gemaakt met de aanleg van dijken ontstond er de mogelijkheid om landbouw en bewoning te vereenvoudigen.

Ook de landbouw groeide in die periode, al ging dit niet gemakkelijk door de zware klei die in het gebied aanwezig was.

Agrarisch Kesteren

Wie een bezoekje aan Kesteren brengt, zal ongetwijfeld de boomkwekerijen en fruitteelt te zien krijgen.

Voor de industriële toepassingen dient men uit te wijken naar industrieterrein ’t Panhuis. Dit is gelegen aan de oostkant van het Christelijke dorp Kesteren.

Met een inwonersaantal van bijna 6500 mag Kesteren zich het grootste dorp noemen dat de gemeente rijk is.

Huis kopen in Opheusden

Een huis kopen in Opheusden wordt ook voor u mogelijk via Plan Herenland. Hier wordt u de kans geboden om een huis te kopen met een vrije ligging.

In een dorp wonen en toch met de nodige voorzieningen in de nabije omgeving kan hier uw toekomst worden. De vormgeving van de te kopen huizen is klassiek te noemen.

Het gebruik van veel details geven de huizen een fraaie uitstraling, die is gebaseerd op de jaren’30 woningen.

Wilt u hier een huis en graszoden kopen, dan kunt u kiezen uit:

 • een levensloopbestendig huis
 • een vrijstaand huis
 • een twee-onder-een-kap woning

Tuin realiseren

Met het kopen van een nieuwbouwhuis zult u op den duur ook invulling moeten geven aan uw tuin.

Door het kopen van graszoden kunt u op een vrij simpele manier de grond rondom uw woning op een mooie manier vormgeven. Graszoden kopen en vervolgens zelf leggen is heel goed mogelijk.

Uw tuin zal waarschijnlijk niet alleen uit graszoden bestaan. Combineert u de graszoden met struiken, planten en bloemen, dan waant u zich in een waar oase van groen. De graszoden bieden een goede basis voor het verder inrichten van uw tuin.

Duurzaamheid

De realisatie van uw woning zal met het oog op de toekomst en het milieu op een duurzame manier worden uitgevoerd.

Na de oplevering kunt u zelf ook de nodige voorzieningen treffen op het gebied van duurzaamheid. Kijk of uw dak zich leent voor het plaatsen van zonnepanelen. Dit scheelt u aanzienlijk in de energierekening en levert u direct financieel voordeel op.

De verlichting in uw woning kunt u aanbrengen door ledlampen te kopen. Deze aanpassingen zullen een extra aanvulling zijn op de hoge isolatiewaarde die uw nieuwbouwwoning kent. Hierdoor zal de rekening voor energie zienderogen dalen.

Klantervaringen in Kesteren

Klantervaring van Jarno uit Rhenen

“Super geregeld net als de kwaliteit van de zoden”

Zeer gebruiksvriendelijke site, zeer mooie kwaliteit zode en tot in de tuin bezorgd. Aanrader!

Jarno - Rhenen - 2020-05-30
Klantervaring van Wouter uit Rhenen

“Kwalitatief zeer goede graszoden en snel geleverd!”

Ondanks de extreme warmte de afgelopen dagen waren de graszoden kwalitatief erg goed en eenvoudig om te leggen. Lekker snelle levering en goede communicatie over het bezorgen. Ook de aanlegtips zijn altijd handig. Nu kan er weer van dit gazon genoten worden. Kortom: zeer tevreden!

Wouter - Rhenen - 2020-06-13

Graszoden bezorgen Kesteren

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

 • Bezorging in Kesteren en omstreken, met track en trace.
 • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
 • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
 • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
 • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
 • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
 • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
 • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Kesteren

Veelgestelde vragen in Kesteren

Hoe snel kunnen graszoden in Kesteren geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Kesteren?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.