Graszoden kopen in Ijlst

Voor een groen gazon heeft u uiteraard graszoden nodig. Als u in het mooie rustgevende Ijlst woont in de Friese natuur maakt u uw woning extra groen met graszoden. U kunt deze kopen via deze website voor graszoden in Ijlst. De graszoden zijn op zijn mooist in de zomer en vormen een geheel grasveld. Natuur hangt het af van hoeveel u nodig heeft. Hoe groter uw tuin hoe makkelijk uw tuin kan worden aangelegd door graszoden te kopen en hoe makkelijker uw tuin in onderhoud is. U hoeft gras alleen maar op de gewenste lengte te maaien in de warme maanden waar het gras het snelst groeit. Graszoden kunt u kopen en zelf laten leveren bij u thuis. Ook kunt u deze natuurlijk afhalen. Graszoden lenen zich uitstekend voor alle jaargetijden. U heeft op deze manier minder last van onkruid in uw tuin. Met graszoden kunt u een creatief tuin ontwerp maken denk aan beplanting om het grasveld, vlonders, een terras of kiezels met een waterspel als contrast tegen een groen gazon.

Nieuwbouw in Ijlst en omgeving

Ijlst heeft mooi starters gezinswoningen met ruimte tuinen voor een groen grasveld die je het beste kunt maken door graszoden te kopen. Een groen gazon kan zowel in de voor als achtertuin van de groene natuur in Ijlst. In de binnenstad van dit pittoreske dorp zijn enkele gezinswoningen gerealiseerd. Ijlst is een van de Friese elf steden en bij zeer strenge winters zou hier nog wel eens een elf stedentocht kunnen worden gehouden. Het beroemde Friese schaatsevenement.

Natuur in Ijlst en omgeving

Als u graszoden wilt kopen haalt u de natuur bij u thuis in uw tuin. Tevens biedt Friesland nog veel meer schone natuur om helemaal in tot rust te komen. Ijlst ligt nabij Sneek en het Snekermeer om zomers heerlijk op te varen met een eigen boot. Verder heeft Ijlst veel weiland in de omgeving. De natuur is ideaal geschikt om wandeltochten doorheen te maken. Ook zijn er door het stadje Ijlst wandelroutes langs water en historische panden. Door het stadje Ijlst loopt tevens overal water. Een kleine boot leent zich hier uitstekend voor een rondvaart door het stadje.

Bezienswaardigheden in Ijlst

Ijlst is een echte waterstad. En Friesland is waterland met veel water en weiland. In Ijlst zijn 11 fonteinen te bezichtigen als een soort kunst tentoonstelling en openlucht museum. De fonteinen worden opgemaakt met onsterfelijke bloemen. Deze kunstwerken zijn een mooie foto waard. De panden in Ijlst hebben mooie gevels en bepalen het stadsaanzicht. De 17e eeuwse gevels zorgen voor een historische en gezellige sfeer in het stadje. Fierljeppen wordt tevens in de zomer veel gehouden. Deze typische Friese maar extreme sport zorgt ervoor dat u met een stok van de ene kant van die oever van een sloot naar de andere kant kunt springen zonder in het water te vallen. U zorgt ervoor dat u naar boven klimt in een polsstok. Ook is er een hele gezellige markt te vinden aan het water. De “Overtuinen fair” biedt heel veel sfeer in dit charmante dorp met water en kerken wat het stadsaanzicht bepaald. Op het water kunt u varen met een sloep. Vanuit de grachten kunt u mooie foto’s maken van het stadje en de panden waar u langs vaart.

Klantervaringen in Ijlst

Klantervaring van Jeroen uit Sneek

“Maakt de tuin af..”

als 'afsluiter' van onze nieuwe tuin... een nieuwe grasmat. Grasmatten besteld en keurig binnen de gestelde tijd geleverd. Handzame rollen waardoor het leggen heel eenvoudig is. Een aanrader.

Jeroen - Sneek - 2020-07-08
Klantervaring van Neline  uit Sneek

“Mooi product! Besteld en snel geleverd! ”

Mooie graszoden, goed te leggen, binnen ‘No time’ een prachtig resultaat! Nu met de voetjes omhoog....

Neline - Sneek - 2020-06-21

Graszoden bezorgen Ijlst

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Ijlst en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Ijlst

Veelgestelde vragen in Ijlst

Hoe snel kunnen graszoden in Ijlst geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Ijlst?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.