Graszoden kopen in Hooghalen

In de Nederlandse provincie Drenthe ligt het esdorp Hooghalen. Hooghalen behoort tot de gemeente Midden-Drenthe. In het Drents wordt Hooghalen ook nog wel als Hoal’n of Hoalen uitgesproken. De Hooghalens bedoelen dan feitelijk het hele gebied. Het hele gebied van Hooghalen omvat ook de buurtschappen Laaghalen, Laaghalerveen en Oosthalen. Het gemeentehuis van de gemeente Midden-Drenthe staat in Beilen en mensen kunnen overwegen om graszoden te kopen. 

Vroegere tijden

De aanwezigheid van hunebedden en grafheuvels aan de oostzijde van Hooghalen bewijzen dat Hooghalen al zeer lang bestaat. Vroeger rond 1210 hete Hooghalen “Haelen”. De aanwezigheid van oude grafresten en vuursteen bijltjes bewijzen dat er een oude nederzetting moet zijn geweest. 

Het Groote Zand

Aan de noordoostelijke zijde van Hooghalen en aan de overzijde van de spoorlijn ligt het Groote Zand. Het Groote Zand is een prachtig boomheidelandschap dat door het maaien en begrazing voor het publiek wordt opengehouden. Waarschijnlijk kan door het kopen van graszoden aan het onderhoud een bijdrage worden geleverd. Daarnaast wordt Hooghalen omringt door het Heuvingerzand, het Hijkerveld en het Wittezand.

 Het Heuvingerzand

Ten oosten van het dorp Hooghalen ligt een heel mooi heuvelachtig natuurgebied. In het eikenbos liggen nog enkele grafheuvels. Oudheidkundigen hebben op meerdere plaatsen in de buurt van de grafheuvel de Wijde Blik zeer bijzondere oudheidkundige vondsten gedaan. Voor het onderhoud van het Heuvingerzand zou men voor het groenonderhoud graszoden kunnen kopen.

Het Hijkerveld

Een zeer mooi natuurgebied is het Hijkerveld. Het Hijkerveld ligt ten zuidoosten van het dorp Hooghalen en door dit natuurgebied is een fietspad aangelegd. Het fietspad gaat langs veenplassen en door het bos en verspreid over het Hijkerveld zijn er vijftien grafheuvels te vinden. Het bijzondere van het Hijkerveld zijn de Celtic Fields. Dit zijn akkertjes uit de IJzertijd en met een beetje geluk zijn ook de Schoonebeker schapen te zien. Naast de Schoonebeker schapen lopen er ook Schotse Hooglanders om de vergrassing van de heide terug te dringen. Dat zou een reden kunnen zijn om voor het onderhoud graszoden te kopen.

Het Witte Zand

Het Witte Zand ligt ten noorden aan de noordrand van het dorp Hooghalen. Het Witte zand is een klein bosgebied. Het is een natuurbos wat ontstaan is na het verdwijnen van een grote zandverstuiving. De restanten van de zandverstuiving zijn nog te vinden in het midden van het Witte Zand. Voor het jaarlijkse groenonderhoud zou ook gedacht kunnen worden aan het kopen van graszoden.

Buurtacademie Hooghalen

In 2006 is de Buurtacademie opgericht. Het aanbod van de Buurtacademie is vraaggericht en het leren in het eigen dorp Hooghalen staat centraal. Ook maakt de Buurtacademie gebruik van de kennis uit het eigen dorp en daar waar mogelijk van subsidies. Een mogelijke vraag van bewoners zou dan ook kunnen zijn het verlenen van ondersteuning bij het kopen van en het leren leggen van graszoden voor de bewoners van Hooghalen.

De werkgroep Dorpskracht

De werkgroep Dorpskracht is opgericht om als bewoners op een prettige wijze samen in Hooghalen te kunnen blijven wonen. Daarom wordt er vanaf 2016 activiteiten, ondersteuning en hulp geboden om de mensen zo lang mogelijk zelfstandig en op basis van zelfredzaamheid, door elkaar onderling te laten ontmoeten en onderlinge hulp, te kunnen laten wonen. Bij de onderlinge hulp kan dan ook gedacht worden aan het kopen van graszoden en het leggen ervan. In Hooghalen zijn 947 unieke adressen en er zijn in Hooghalen 622 huishoudens die in 566 woningen wonen. Van de 566 woningen is meer dan 75% een koopwoning. Het gevolg is dat voor tuinaanleg en tuinonderhoud er overwogen kan worden graszoden te kopen. De nieuwe eigenaren, van de 10% woningen die gemiddeld te koop staan, zouden voor de tuin ook graszoden kunnen kopen. 

Klantervaringen in Hooghalen

Klantervaring van Jan  uit Assen

“Zeer tevreden”

Bestelling gemakkelijk te doen. Op tijd geleverd, keurig op een pallet, en gewrapt. Het was zo gelegd, geen gebroken rollen.

Jan - Assen - 2020-06-11
Klantervaring van Stefan uit Assen

“Snel , op tijd een super kwaliteit.”

Super

Stefan - Assen - 2020-04-19

Graszoden bezorgen Hooghalen

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Hooghalen en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Hooghalen

Veelgestelde vragen in Hooghalen

Kunnen de graszoden in de buurt van Hooghalen afgehaald worden?

De rollen dienen direct tegen elkaar te worden gelegd. U begint aan de buitenzijde en werkt dan de binnenkant af. De laatste zoden kunnen eenvoudig met een mes op maat worden gesneden.

Wanneer kan ik de graszoden afhalen?

In het seizoen, vanaf maart tot en met september kunt de bestelde graszoden afhalen van maandag t/m vrijdag van 8.00 uur tot 17.00 uur en op zaterdag van 8.30 uur tot 12.00 uur.

In de periode oktober tot en met februari zijn onze afhaaltijden dinsdag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 16.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 12.00 uur.

Hoe snel kunnen graszoden in Hooghalen geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Hooghalen?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.