Graszoden kopen in Hippolytushoef

Het dorp Hippolytushoef kent zijn oorsprong uit de 14e eeuw uit enkel één boerderij. Die boerderij, Het Ypolshof, zou in de eeuwen daarna uitgroeien tot het huidige dorp. De naam is vernoemd naar de katholieke kerkvader Hippolytus, die in de 3e eeuw na Christus verbannen werd naar Sardinië en daar uiteindelijk de marteldood stierf. 
Graszoden kopen in Hippolytushoef houdt letterlijk in dat u terug gaat naar de wortels van het dorp, dat ooit omgeven was door een zee van gras.

De recente geschiedenis van Hippolytushoef

Nog niet zo lang geleden was Hippolytushoef landelijk bekend als zijnde klein Parijs. Deze bijnaam had het dorp te danken aan de vele gezellige en typische cafeetjes die Hippolytushoef rijk was in de 18e eeuw. Er ontstond al gauw een uitgebreid uitgaansleven in het kleine dorpje.

De bekendheid werd in de 19e eeuw verder versterkt door de jaarlijkse kermis die steevast Hippolytushoef aandeed.

Na bijna tweehonderd jaar aanwezigheid van die kenmerkende cafés verdwenen ze plotsklaps in de jaren ’60 van de vorige eeuw. 

Gelukkig is de jaarlijkse kermis gebleven, waardoor men nog steeds iets kan ervaren van de typische gezelligheid van weleer. Nu zijn er andere dingen waar u van kan gaan genieten, zoals de rust in uw tuin. Wanneer u graszoden gaat kopen, ontpopt zich al gauw een prachtig gazon waar u kan genieten van de landelijke rust die Hippolytushoef vandaag de dag u te bieden heeft.

De bezienswaardigheden van Hippolytushoef

Het dorpje omgeeft haar bezienswaardigheden graag met een strak gazon. Hippolytushoef telt maar liefst 14 rijksmonumenten. Wanneer u graszoden gaat kopen, brengt u uw tuin geheel in stijl met de blikvangers van het knusse dorp.

Zo is De Onderneming, een korenmolen uit 1851, omgeven door een heerlijke grasmat met veel kleurrijke bloemen.

De doopsgezinde kerk, die tien jaar na De Onderneming werd gebouwd, springt ook al zo in het oog. De hoog opgetrokken spierwitte gevel met het daarvoor gelegen strak onderhouden gazon springt in het oog. U maakt van uw eigen tuin in Hippo, zoals het dorp in de volksmond wordt genoemd, met wat creativiteit een bezienswaardigheid op zich. Wanneer u uw graszoden gaat kopen, kunt u daarna aan de slag met sierlijke planten en bloemen die u mooie gazon verder zullen verfraaien.

Uitstekende grond waar graszoden goed gedijen

Nog een goede reden om graszoden te kopen als u in Hippolytushoef woont, is de vruchtbare grond waarop het dorp gelegen is. Door meerdere overstromingen uit een ver verleden, heeft zich een vruchtbare laag zeeklei gevormd in de bodem. Niet voor niets wordt de regionale economie hier getrokken door de landbouwsector. Gewassen doen het goed op de bodem en grond van Hippo.

U zult merken dat wanneer u graszoden gaat kopen, u al snel van een prachtig gazon kan gaan genieten.

De natuur in de omgeving van Hippolytushoef

Gelijk onder het dorp bevindt zich een natuurstrook die deel uitmaakt van het Natuurnetwerk Nederland. Dit gebied maakt nog maar eens duidelijk hoezeer het groen van de natuur bij Hippolytushoef past. Graszoden kopen voor uw eigen tuin in het mooie dorp voelt dan ook letterlijk aan als een tweede natuur.

Ten westen van Hippolytushoef ligt het vogelreservaat Normerven. Weliswaar verboden te betreden, maar met een verrekijker kunt u met eigen ogen de vele en verschillende soorten vogels zien die het reservaat aantrekt. Wanneer u uw graszoden gaat kopen, kunt u alle creativiteit in uw tuin kwijt. Het kan maar zo dat één van die bijzondere vogels in uw tuin komt wonen.

Op de Wierdijk bij Hippolytushoef vind u een zeldzame plant, namelijk de stekelige distel. Hier zijn er in Nederland nog maar enkele tientallen van over en die groeien alleen hier op de Wierdijk. Staatsbosbeheer is een beschermingsprogramma begonnen om te proberen de populatie te laten groeien. Wanneer u graszoden gaat kopen, kunt u wellicht enkele zaadjes van de stekelige distel gaan planten. Zo helpt u mee aan het behoud van deze zeldzame distel.

Uw graszoden kopen in Hippolytushoef voor een gazon van de beste kwaliteit, doet u eenvoudig bij graszodenkopen.nl. Desgewenst bezorgen wij de graszoden bij u aan huis.

Klantervaringen in Hippolytushoef

Klantervaring van Ton droog uit Wieringerwaard

“Mooie grasrollen.”

Mooie rollen en mooi op tijd geleverd ondanks het erg warm was. En een keurige beschrijving via de mail gehad . Gelegd volgens beschrijving en doet het na een paar dagen al netjes .

Ton droog - Wieringerwaard - 2020-06-28
Klantervaring van Linda uit Julianadorp

“Top service!”

Mooie donkergroene zoden, allemaal dezelfde dikte. Geen kale of gele plekken. Vriendelijke klantenservice die per mail of telefonisch te bereiken is. Zeer tevreden!

Linda - Julianadorp - 2019-10-24

Graszoden bezorgen Hippolytushoef

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Hippolytushoef en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Hippolytushoef

Veelgestelde vragen in Hippolytushoef

Hoe snel kunnen graszoden in Hippolytushoef geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Hippolytushoef?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.