Graszoden kopen in herpen

Het dorp Herpen vindt u tussen Nijmegen en Oss in en hiermee ligt het dus op de grens van Gelderland en Noord-Brabant. Als u in Herpen een huis wilt kopen, dan komt u te wonen in een bosrijk gebied.  Zo vindt u westelijk van Herpen de Herpse Bossen, waar onder andere zandverstuivingen te vinden zijn.

Omdat deze zandverstuivingen in het verleden een bedreiging vormden voor Herpen zijn er eikenwallen aangelegd. Hierdoor kon het zand worden tegengehouden.

Een andere bedreiging voor Herpen kwam van de rivier de Maas, door de aanwezigheid van een lus (meander). Met de aanleg van de Erfdijk kon ook hiertegen een bescherming worden gerealiseerd.

Deze bedreigingen in het verleden worden tegenwoordig ingehaald door de enorme veeteelt die plaatsvindt rondom Herpen.  De opkomst van de Q-koorts heeft geleid tot meerdere sterfgevallen door besmetting via geiten.

Graszoden kopen in Schaijk

Als u zich aan het oriënteren bent op de nieuwbouwmarkt in de omgeving van Herpen, dan zal uw aandacht al snel worden gevestigd op de wijk Akkerwinde. Hier een huis en graszoden kopen, laat u wonen in een wijk dat wordt gekenmerkt door een groen karakter en een ligging in een landschap.

Het huis en de graszoden die u hier kunt kopen, zullen uw woongenot enorm vergroten.

Voor de dagelijkse voorzieningen kunt u terecht in de kern van Schaijk, niet ver van uw woning gelegen. Graszoden kopen voor uw tuin kan zowel handig zijn voor jonge gezinnen als voor ouderen.

Bent u op leeftijd, dan wilt u misschien een tuin die niet veel onderhoud nodig heeft. Met graszoden doet u in dat geval een slimme aankoop. Heeft u echter een jong gezin, dan kunnen graszoden ook in die situatie handig zijn.

Met graszoden creëert u een prachtig groene oase achter uw woning en kunnen uw kinderen naar hartenlust spelen in uw eigen aangelegde tuin.

Het ontstaan van Schaijk

In de Gaalse Heide zijn overblijfselen gevonden van een grafheuvel.  Hierdoor kan worden vastgesteld dat Schaijk al werd bewoond voordat de Romeinen hun intrede deden.

Permanente bewoning van Schaijk ontstond vanaf ongeveer het jaar 1200. Door ontginningen is in de omgeving van Schaijk een langgerekt buurtschap ontstaan.

Wonen in zo’n prachtige omgeving vraagt om respect voor de natuur. Mede door het kopen van graszoden kan hier uiting aan worden gegeven. Wonen in Noord-Brabant geeft u de mogelijkheid om op een fijne plek te wonen en de nodige uitstapjes in de omgeving te maken.

Klantervaringen in herpen

Klantervaring van Gert-jan uit Haren

“Probleemloos ”

Graszoden stonden mooi dichtbij het aante leggen gazon. Uitstekende kwaliteit. Vlotte levering en door de track en trace code. Zuivere tijd van aankomst

Gert-jan - Haren - 2019-09-19
Klantervaring van A. uit Uden

“Erg tevreden over graszodenkopen.nl”

Vorige week zijn de graszoden besteld en geleverd. Van te voren hebben wij een mail ontvangen met de tijd van levering. De graszoden zijn netjes op tijd geleverd. Ook hebben we digitaal een duidelijke handleiding ontvangen, zodat we het gras netjes en eenvoudig zelf konden leggen. De graszoden zijn van goede kwaliteit. Wij zijn blij met ons mooie, nieuwe gras!

A. - Uden - 2020-04-20

Graszoden bezorgen herpen

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in herpen en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor herpen

Veelgestelde vragen in herpen

Hoe snel kunnen graszoden in herpen geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar herpen?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.