Graszoden kopen in Hardenberg

Het Overijsselse Hardenberg ligt vlakbij de grens met Duitsland. Door de gehele gemeente ligt regenwaterrivier de Vecht. De oorsprong van deze rivier ligt in het Duitse Münsterland en mondt uit in Zwolle. Mede met dank aan de rivier, is Hardenberg een groene gemeente. Veel inwoners van de gemeente kiezen er dan ook voor om dit groene terug te laten komen in hun tuin. Wij hebben al graszoden gelegd in de wijken Norden en Hazenbos, Baalderveld en Radewijk. Woont u in Hardenberg, maar in een andere wijk dan bovenstaande en heeft u ook interesse in onze service van het leggen en leveren van graszoden? Onderaan de pagina vindt u meer informatie.

Nieuwbouwprojecten Hardenberg

De Cirkel in Marslanden

Marslanden is de jongste woonwijk van Hardenberg met vele voorzieningen binnen handbereik. De huizen zijn niet vrijstaand maar staan in een rijtje naast elkaar. Met vijf kamers is dit huis perfect voor een gezin. Ook beschikken de huizen allemaal over een ruime tuin die naar eigen smaak is in te richten door bijvoorbeeld een prachtig gazon aan te laten leggen.

Nieuwbouwwijk Project Tijm

Een ander nieuwbouwproject in de woonwijk Marslanden is het project Tijm. Project Tijm is in september 2019 van start gegaan, vlak na project de Cirkel. Het project bevindt zich tussen het groen en het water. De wijk is kindvriendelijk en legt de nadruk op veilig wonen. Zo liggen basisscholen met zowel openbaar als christelijk onderwijs op steenworp afstand, net als de kinderopvang en de peuterspeelzaal.

Slotgraven

De parkwoningen in wijk Slotgraven zijn de definitie van groen wonen. Op loopafstand van het centrum van Hardenberg wordt gebouwd aan de nieuwe woningen die in een park staan met veel bomen en verschillende wandelpaden. De woningen hebben grote, ruime tuinen aan zowel de voor- en achterkant van het huis. Ook hebben de woningen extra grote ramen waardoor de woningen voorzien zijn van veel licht. De woningen zijn voorzien van een warmtepomp en zonnepanelen waardoor ook aan de toekomst van het milieu wordt gedacht.

Natuur in Hardenberg

Vaartocht over de Vecht

Met een speciale Vechtzomp is het mogelijk om een vaartocht over de Vecht te maken. De boot kan 30 passagiers vervoeren en is dus perfect voor een leuk familieuitje. Via de website Visit Hardenberg is er meer informatie te vinden over deze vaartocht.

Natuuractiviteitencentrum De Koppel

In natuuractiviteitencentrum de Koppel leren bezoekersnover de natuur van Hardenberg en haar omgeving. Met een schepnetje kunnen waterbeestjes gevangen worden en met een verrekijker worden vogels en vlinders gespot. Voor jong en oud is er een fietstocht te maken; zo is er voor de kinderen de route ‘Knof de pad’ en voor volwassenen de informatieve fietsroute ‘De paddentrek’.

Klantervaringen in Hardenberg

Klantervaring van Ilze uit Hardenberg

“Zeer goed”

Goede keuze, gekregen op de dag wat gezegd is en ziet er mooi uit👌🏻

Ilze - Hardenberg - 2019-09-18
Klantervaring van Carlijn uit Hardenberg

“ Zeer goed”

Op de site is het overzichtelijk welk gras er gekocht kan worden, ideaal dat er bemesting bij aangeboden wordt. Wij hebben Premium gras gekocht; spelende kinderen en niet overal evenveel zon; sterk gras en een mooie kleur groen. Ook de bijlage die direct wordt geleverd met informatie over het gras is handig, zo leer je nog eens wat. Al met al prima gras en prettige koopervaring. Bedankt.

Carlijn - Hardenberg - 2019-08-23

Graszoden bezorgen Hardenberg

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Hardenberg en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Hardenberg

Veelgestelde vragen in Hardenberg

Hoe snel kunnen graszoden in Hardenberg geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Hardenberg?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.