Graszoden kopen in hapert

Uit archeologische vondsten is gebleken dat de geschiedenis van Hapert terug gaat tot de zogeheten bronstijd. 

Er zijn sporen van bewoning teruggevonden en restanten van een nederzetting. In Hapert zijn de nodige monumentale bouwwerken te bekijken. De pastorie, de Sint-Severiuskerk en de Hapertse Korenmolen zijn enkele gebouwen die u in Hapert zult tegenkomen.

Een huis kopen in het historische Hapert betekent dat u in de gemeente Bladel komt te wonen en wellicht de bijnaam Gapert zult krijgen. Deze bijnaam wordt al langere tijd gebruikt om een inwoner van Hapert mee aan te duiden.

Het kopen van een woning is een ingrijpende beslissing. Om die reden is het goed om u af te vragen of u een bestaand huis wilt kopen of juist de voorkeur geeft aan nieuwbouw.

Graszoden kopen in Valkenswaard

Besluit u om voor een nieuw te bouwen huis te gaan, dan kunt u in Valkenswaard een fraai huis kopen dat dichtbij Hapert wordt gebouwd.

Als u de knoop heeft doorgehakt en de bouw van uw huis is begonnen, dan kunt u zich al gaan buigen over het kopen van graszoden. Dat lijkt misschien voorbarig, maar het kopen van graszoden tijdens de bouw kent de nodige voordelen. Door de graszoden in deze fase te kopen en te leggen, spreidt u de werkzaamheden en realiseert u direct een mooie aanblik. 

Een groot voordeel van de graszoden is dat de bouwgrond rond uw huis niet mee wordt genomen in uw woning. Werklieden lopen immers veel heen en weer als ze aan het werk zijn. Op deze manier blijft uw nieuwe woning ook echt nieuw, maar vooral ook schoon.

Bezienswaardigheden Valkenswaard

Net als in Hapert kent ook Valkenswaard de nodige monumentale gebouwen.

U vindt hier veel kerkgebouwen, waaronder:

 • Het Weerderhuys
 • de Sint-Nicolaaskerk
 • De Mariakerk

Daarnaast kunt u eens een kijkje nemen in het Nederlands Steendrukmuseum en het Sigarenmakers Museum. Ook de rijks- en gemeentelijke monumenten zijn het waard om te bekijken.

Tuin inrichten

Een tuin vormgeven, kan in de eerste plaats door het leggen van graszoden. Voor de variatie kunnen hierbij struiken, planten en bomen worden geplant. Een tuinbeeld of tuinverlichting kunnen uw tuin verfraaien. Voor een duurzame vormgeving is het verstandig om op het gebied van tuinverlichting voor ledlampen te kiezen. 

Met de keuze voor ledverlichting kunt u op een duurzame manier optimaal genieten van uw tuin, zodra het donker wordt. Het plaatsen van een tuinhuis geeft uw tuin naast de uitstraling ook een praktische functie.  Als u het dak van uw tuinhuis dan voorziet van zonnepanelen heeft u een extra duurzame toepassing gerealiseerd en zullen de energielasten nog verder dalen.

Klantervaringen in hapert

Klantervaring van Maarten uit Vessem

“Prachtig groen schaduwgras”

Keurig volgens afspraak geleverd en de dag ervoor zelfs nog een mailtje gekregen met het advies om -vanwege het warme weer- meteen te gaan leggen en niet tot Hemelvaartsdag (de dag erna) te wachten. Het zogenaamde 'schaduwgras' is wat robuuster dan gewoon siergras, maar is nog steeds gewoon mooi. Het gras slaat prima aan en lijkt ook daarin niet zo gevoelig als veel ander gras. Superblij mee!

Maarten - Vessem - 2020-05-26
Klantervaring van Frank uit Middelbeers

“Geweldig ”

Snelle levering, maar wat nog belangrijker is zijn de goede graszoden die geleverd zijn. Een echte aanrader.

Frank - Middelbeers - 2020-05-16

Graszoden bezorgen hapert

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

 • Bezorging in hapert en omstreken, met track en trace.
 • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
 • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
 • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
 • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
 • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
 • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
 • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor hapert

Veelgestelde vragen in hapert

Hoe snel kunnen graszoden in hapert geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar hapert?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.