Graszoden kopen in Hallum

Het Friese Hallum is een terpdorp en heeft in de loop der tijden meerdere naamswijzigingen ondergaan.

In de 13e eeuw werd het dorp in eerste instantie Hallem genoemd, waarna het de naam Hallim heeft gekregen om uiteindelijk in 1491 definitief Hallum te gaan heten. Met een ligging dichtbij de Waddenzee is Hallum een fijne plek om te wonen.

Wilt u een nieuwbouwhuis en graszoden kopen, dan kunt u het beste uitwijken naar het verderop gelegen Leeuwarden.

Huis kopen in Leeuwarden

Het nieuwbouwproject Mooi Blitsaerd wordt gerealiseerd met zowel water als groen in de nabijheid.

Hier uw huis kopen, betekent dat u een levensloopbestendige woning betrekt. Dit maakt dat u dit huis en graszoden kunt kopen en nooit meer hoeft te verhuizen. U bent goed voorbereid op de toekomst en u zult dagelijks kunnen genieten van het natuurlijk schoon dat Friesland u te bieden heeft.

Het te kopen huis heeft een eigen ligplaats. Het kopen van graszoden zal hier een goede beslissing blijken te zijn. Wonen op een eiland in een huis dat aan al uw wensen zal voldoen klinkt bijna te mooi om waar te zijn.

Bereikbaarheid van Hallum

Alsof de woonomgeving zelf niet indrukwekkend genoeg is, biedt deze locatie u ook nog de mogelijkheid om de grote plaatsen snel te bereiken. Ook een bezoekje brengen aan Hallum is dan mogelijk. Hiervoor kunt u een toeristische route nemen. Zo leert u het mooie Friesland steeds beter kennen.

Is het nodig dat u voor uw werk naar Harlingen of Dokkum moet reizen, dan kan dat via de doorgaande wegen. Om in Drachten, Groningen en Heereveen te komen, kunt u de snelweg gebruiken. Deze bereikt u al snel als u over de Centrale As bent gekomen.

Ook als u gebruikmaakt van de fiets zit u in deze omgeving goed. Slechts een klein kwartiertje fietsen en u bent in het centrum van Leeuwarden.

Vormgeving woning

Het grote voordeel van hier wonen ten opzichte van Hallum is dat u grotendeels zelf kunt bepalen hoe uw nieuwe woning wordt vormgegeven. U kunt bij de uitstraling van uw huis kiezen voor stenen in diverse kleurstellingen. Daarnaast heeft u de keuze uit meerdere types houten gevelbekleding. U kunt alvast een kijkje gaan nemen in de straat en zo een goed beeld krijgen van de woningen die hier gebouwd zijn. Dat maakt de keuze voor de juiste kleurstelling misschien iets eenvoudiger.

Faciliteiten

Het huis en de bijpassende graszoden die u kunt kopen, bieden u de kans om optimaal te profiteren van het invallende daglicht.

Niet alleen komt dit de graszoden ten goede, maar ook de hoeveelheid licht in uw woonkamer. Er is veel aandacht besteed aan een duurzame realisatie.

De eerste jaren zult u weinig onderhoud hoeven te plegen aan uw woning. Door de graszoden in uw tuin heeft u ook aan de ruimte rondom uw woning weinig onderhoud. Zo kunt u heerlijk genieten van uw nieuwe woonplek en uw vrije tijd besteden aan leuke uitjes.

Klantervaringen in Hallum

Klantervaring van Eeltsje stelpstra uit Marrum

“Keurig netjes geleverd.”

De chauffeur moest een flink stuk rijden ivm wonen in een doodlopende straat, met de kooiaap om de zoden aan huis geleverd te krijgen. Geen gemopper! Netjes afgeleverd

Eeltsje stelpstra - Marrum - 2020-06-24
Klantervaring van Astrid uit Burdaard

“Snelle levering, goede kwaliteit”

Heldere website, graszoden zijn snel en duidelijk te bestellen. Levering erg snel en volgens afspraak! Een aanrader voor een ieder die een mooi, strak en groen gazon wil!

Astrid - Burdaard - 2021-03-10

Graszoden bezorgen Hallum

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Hallum en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Hallum

Veelgestelde vragen in Hallum

Hoe snel kunnen graszoden in Hallum geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Hallum?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.