Graszoden kopen in Haaksbergen

In de Regio Twente werkt de gemeente Haaksbergen samen met andere gemeenten. De gemeente Haaksbergen noemt zichzelf de Ster in Twente en ligt in de Nederlandse provincie Overijssel. In de Gemeentelijke Basisadministratie van de gemeente Haaksbergen zijn ongeveer 24.500 inwoners geregistreerd. Van deze 24.500 personen zijn er de helft van het mannelijke geslacht en het is niet uitgesloten dat zij voor het tuinonderhoud graszoden kopen.

Haaksbergen ligt op ongeveer 11 kilometer afstand en daardoor dus dichtbij Hengelo en Enschede. De totale oppervlakte van de gemeente Haaksbergen is 105,55 km2, waarvan 0,27 km2 water is en waar voor het oeveronderhoud overwogen zou kunnen worden op graszoden te kopen.

Woningen en bedrijven

In Haaksbergen zijn er 12.0868 in het BAG (Basisregistratie Adressen en Gebouwen van het kadaster) geregistreerde adressen. In de gemeente Haaksbergen zijn geen ligplaatsen en voor het groenonderhoud zouden de eigenaren van de adressen graszoden kunnen kopen. Er staan 10.410 woningen geregistreerd in de gemeente Haaksbergen en hiervan zijn ongeveer 7.000 woningen koopwoningen. De eigenaren van deze koopwoningen zouden voor het tuinonderhoud graszoden kunnen kopen.

In de gemeente Haaksbergen staan 2.180 bedrijven geregistreerd. Van deze 2.180 bedrijven staan ongeveer 500 bedrijven als LBV (actief in de landbouw, bosbouw, visserij) bedrijf geregistreerd. De eigenaren van deze bedrijven zouden voor het jaarlijkse groenonderhoud het kopen van Graszoden kunnen overwegen.

Koopwoningen

In Haaksbergen zijn ongeveer zevenduizend koopwoningen. De eigenaren van deze koopwoningen zouden voor het tuinonderhoud graszoden kunnen kopen. Gemiddeld staan er tien procent van de koopwoningen te koop. Ook de toekomstige eigenaren van een koopwoning zouden kunnen overwegen om voor de tuinaanleg en het -onderhoud graszoden te kopen.

Onderwijs

In iedere gemeente zijn er één of meerdere basisscholen. Vaak is er ook een kindercentrum in de gemeente gevestigd en er zijn ook de mogelijkheden voor kinderopvang. Ook voor het middelbare en hoger onderwijs kan men in Haaksbergen terecht. De schoolbesturen zouden voor het groenonderhoud graszoden kunnen overwegen.

Buurtsportcoaches in Haaksbergen

In Haaksbergen zorgt de buurtsportcoach ervoor dat er in de buurt waar iemand woont de mensen ook kunnen sporten en bewegen. Zo wordt jong en oud gestimuleerd om te bewegen. Er zijn meerdere buurtsportcoaches in de gemeente Haaksbergen werkzaam.

Iedere buurtsportcoach heeft zijn eigen achtergrond, doelgroep en sportspecialiteit. De buurtsportcoach organiseert ook zelf activiteiten die aansluiten bij de wensen van de mensen en zou daarbij kunnen overwegen om bij bepaalde activiteiten graszoden als ondergrond te gebruiken.

Monumenten en cultureel erfgoed in Haaksbergen

De gemeente Haaksbergen heeft zich ten doel gesteld om op een duurzame en efficiënte wijze het culturele erfgoed, bestaande uit 97 monumenten, in de gemeente Haaksbergen te bewaken en te behouden. Van de 97 monumenten zijn er 51 rijksmonumenten en de overige 46 zijn gemeentelijke monumenten. Voor het groenonderhoud rond deze monumenten zou overwogen kunnen worden om graszoden te kopen.

Belangrijke evenementen

In het eerste weekend van september wordt in Haaksbergen het jaarlijkse Schuttersfeest georganiseerd. Een Europees treffen van de schutters was in 1996. Toen ontmoetten duizenden schuttersgilden uit heel Europa elkaar in Haaksbergen. Het bestuur van de schuttersgilde zou voor komende Schutterstreffen kunnen overwegen om graszoden te kopen en als ondergrond te gebruiken.

Natuurijs


Haaksbergen streeft er ieder jaar naar om als opening van het schaatsseizoen op natuurijs de eerste Nederlandse marathonschaatswedstrijd van het jaar te organiseren. Het lukte al enkele jaren om deze marathonprimeur te organiseren. Voor het onderhoud, van de kanten langs het ijs, zou overwogen kunnen worden om daar graszoden voor te gebruiken. 

Klantervaringen in Haaksbergen

Klantervaring van Scouting batavenludger uit Hengelo

“top kwaliteit gras en een goeie service.”

bij onze vereniging hebben we 660m2 graszoden gelegd. de service van graszodenkopen.nl was echt super ze denken goed mee. De levering was prima en alles werd netjes op het terrein neer gezet. het gras slaat al goed aan en het veld ligt er weer prima bij. Echt een aanrader.

Scouting batavenludger - Hengelo - 2020-03-22
Klantervaring van Jos uit Hengelo

“Vlot geregeld en nu even afwachten.”

Mijn tuin was puin. Letterlijk. Daar waar mijn tuin nu is, stond ooit een flatgebouw. Ik heb er wel 10 kruiwagens stenen uitgehaald. Mijn grote zoons hielpen mij om de zoden op de uitgevlakte en verbeterde ondergrond te leggen. Instructies opgevolgd. En het lijkt aan te slaan. Wat een verschil!! Ben er blij mee!

Jos - Hengelo - 2020-05-04

Graszoden bezorgen Haaksbergen

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Haaksbergen en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Haaksbergen

Veelgestelde vragen in Haaksbergen

Hoe snel kunnen graszoden in Haaksbergen geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Haaksbergen?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

De rollen dienen direct tegen elkaar te worden gelegd. U begint aan de buitenzijde en werkt dan de binnenkant af. De laatste zoden kunnen eenvoudig met een mes op maat worden gesneden.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.