Graszoden kopen in Giethoorn

Altijd al willen wonen in de omgeving van Giethoorn?
Met het project Rietweelde in Scheerwolde komt uw droom aardig dichtbij. 

Slechts 10 kilometer verwijderd van Giethoorn kunt u hier uw droomwoning realiseren.
In de kop van Overijssel zal een dertigtal vrijstaande huizen worden gebouwd. 

Als u hier besluit te gaan wonen, kunt u na de oplevering dagelijks genieten van ongerepte natuur in een dynamische omgeving.

Wonen aan het water

Wonen in een huis met een tuin tot aan het water, dat zich uitstekend leent voor het leggen van graszoden. Net buiten Scheerwolde is dit mogelijk op uw te kopen kavel. Bij het kopen van uw huis deelt u een insteekhaven met uw buren. Een tochtje met een eigen boot zorgt voor het ultieme gevoel van vrijheid. Vanaf uw nieuwe woning loopt u over de graszoden richting het water om een tochtje te maken. De groene en waterrijke omgeving leent zich uitstekend voor een tuin vol graszoden die u bij ons kunt kopen.

Slechts 10 kilometer verwijderd van Giethoorn kunt u uw eigen ideaalplaatje werkelijkheid laten worden.

Weerribben

Het huis dat u gaat kopen, ligt in het gebied de Weerribben. Dit gebied ligt op de grens van maar liefst vier provincies en is daarmee absoluut bijzonder te noemen. 
Niet alleen de omgeving is indrukwekkend, maar ook de cultuurgeschiedenis. 

Als u uw huis en graszoden gaat kopen en na de oplevering in uw huis gaat wonen, zult u de historische verhalen ongetwijfeld gaan horen.
Verhalen over de handelsroutes, ontginningen, de Spaanse oorlog en het ontstaan van laag Nederland. Ze komen allen aan bod in dit prachtige gebied rondom Giethoorn.

Giethoorn toeristische trekpleister

De kans dat in Giethoorn veelvuldig graszoden zijn gebruikt is groot. In Giethoorn is dusdanig veel gras te vinden dat graszoden zich hier uitstekend voor lenen. 
Giethoorn leent zich uitstekend voor varen, fietsen, wandelen een fluisterbootje huren of het kopen van uw eigen bootje. Elke tocht door Giethoorn zal u doen verbazen. 

U vindt hier legio bruggetjes, grachten en punters. Giethoorn is uniek door de vele faciliteiten en de prachtige natuur. 
Geen wonder dat toeristen deze omgeving massaal weten te vinden.

Alle woningen in Giethoorn zijn privé-eigendom. Met een inwonersaantal van 2600 is direct duidelijk dat het toeristenaantal vele malen hoger ligt dan het aantal inwoners. 
Giethoorn is schitterend voor jong en oud. 

Ook als u slecht ter been bent, kunt u toch optimaal genieten van de prachtige omgeving. 
Neem plaats op een van de vele terrassen en geniet onder het genot van een kopje koffie van de fluisterbootjes die u zullen passeren. 
Ook een rondvaart is dan een mooie manier om de omgeving toch goed te kunnen bekijken.

Scheerwolde

In 19532 werd Scheerwolde gesticht, toen koningin Juliana een gedenksteen met een Feniks onthulde. 
De Feniks staat bekend om het herrijzen uit zijn as en dat vond met toepasselijk voor Scheerwolde, dat in de 13e eeuw een parochie was.

Oorspronkelijk werd het opgericht als woonplaats voor landarbeiders, maar tegenwoordig werken de meeste inwoners van het dorp in Meppel en Steenwijk.
Door de ideale ligging van uw kavel zijn veel plaatsen op korte afstand van uw woning gelegen.

Klantervaringen in Giethoorn

Klantervaring van Jan uit Tuk

“Mooie zoden”

Vlot en goed geleverd.

Jan - Tuk - 2019-09-30
Klantervaring van B.g van gunst uit Tuk

“Het was gewoon goed.”

De graszoden waren mooi en goed verwerkbaar

B.g van gunst - Tuk - 2020-04-12

Graszoden bezorgen Giethoorn

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Giethoorn en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Giethoorn

Veelgestelde vragen in Giethoorn

Hoe snel kunnen graszoden in Giethoorn geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Giethoorn?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.