Graszoden kopen in Gieten

In Nederland, in de provincie Drenthe en gelegen op de Hondsrug, ligt het mooie dorp Gieten. In 1998 verloor Gieten zijn zelfstandigheid als gemeente door de gemeentelijke herindeling. Na de gemeentelijke herindeling werd de nieuwe gemeente Aa en Hunze gevormd. Gieten werd vervolgens het bestuurlijk centrum van de nieuwe gemeente Aa en Hunze. Dat betekent ook dat de besluiten over het groenonderhoud en het eventueel kopen van graszoden, voor alle kernen van de gemeente Aa en Hunze, in het gemeentehuis van Gieten wordt genomen. De ongeveer 5.100 bewoners van Gieten zouden voor het onderhoud van de de 2.334 huizen in Gieten ook graszoden kunnen kopen. Van de 2.334 woningen staan er ongeveer veertig te koop en de nieuwe woningeigenaren zouden voor het opknappen van de tuin ook graszoden kunnen kopen. Het dorp Gieten wordt doorsneden door de N33 en de N34.

Buurtschappen

Gieten heeft ook een viertal buurtschappen. De buurtschappen zijn Achter ’t Hout, Bonnen, Gieterzandvoort en Veenhof. 

Buurtschap Achter ’t Hout

Het bijzondere aan de buurtschap Achter ’t Hout is, dat het geen plaatsnaambord heeft. Je weet dat je in de buurtschap bent aangekomen door de straatnaambordjes. Er staan ongeveer dertig huizen en er wonen rond de tachtig personen. De huiseigenaren zouden kunnen besluiten om voor het tuinonderhoud graszoden te kopen.

Buurtschap Bonnen

Ook in de buurtschap Bonnen zouden de eigenaren van de eenentwintig woningen voor hun tuinonderhoud graszoden kunnen kopen. Overigens ligt een klein deel van Bonnen in de dorpskern van Gieten en er is nog steeds een basisschool.

Buurtschap Gieterzandvoort


Gieterzandvoort ligt buiten de bebouwde kom waar de maximum snelheid 60 kilometer per uur is. De maximum snelheid komt doordat het blauwe plaatsnaambordje Gieterzandvoort lijkt op een straatnaambordje. Daar er geen straat Gieterzandvoort bestaat is het dus de aanduiding voor de buurtschap. Het bekendste pand was het café, dat werd omgebouwd naar een rustiek landhuis. Tussen 1847 en 1917 was er in Gieterzandvoort een tolhuis en vanaf 2016 zijn de bewoners aangesloten op het glasvezelnetwerk. Bij de ongeveer 20 woningen zou men voor het tuinonderhoud ook graszoden kunnen kopen.

Buurtschap Veenhof

Vroeger werd Veenhof met dubbel ff geschreven en de buurtschap ligt als een parel van de Veenkoloniën op een tange, dat is een uitloper van de Hondsrug. Er staan midden in het open veengebied ongeveer tien panden die omringd worden door monumentale hoge bomen, waaronder statige boerderijen. Er is zelfs een rijksmonument in de Veenhof. Voor het onderhoud van deze mooie natuur zou het goed mogelijk zijn om kwalitatief goede graszoden te kopen.

Wielrennen

In 1976 werd het veldrijden naar Gieten gehaald en daarna werd er vijf keer het Nederlands kampioenschap veldrijden gehouden. Daarnaast werd ook voor de jeugd het NK naar Gieten gehaald en in 1991 werd het WK veldrijden in Gieten georganiseerd. In 2020 werd voor de vijfenveertigste keer de internationale Telenet Superprestige Cyclocross gehouden. Voor de nazorg van het groenonderhoud zou de organisatie graszoden kunnen kopen.

Run van Gieten

Een hardloopevenement in Drenthe op de Hondsrug is de Run van Gieten. Er zijn al dertien edities geweest. Er kan uit verschillende afstanden gekozen worden. De langste is de halve marathon. Voor de nazorg van het groenonderhoud zouden de organisatoren graszoden kunnen kopen. 

Bezienswaardigheden

In Gieten staan veertien rijksmonumenten. In 1832 werd in Gieten een molen gebouwd om het graan te malen en de molen na een renovatie weer in bedrijf gesteld. 

In het Zwanenmeerbos zijn meer dan veertig grafheuvels. 

Voor het jaarlijkse groenonderhoud zou best gekeken kunnen worden of graszoden kopen een optie is.

Klantervaringen in Gieten

Klantervaring van Joey  uit Gieten

“Top graszoden ”

Vrijdag 10-7 een levering ontvangen van 100m2 graszoden. Deze zijn keurig op tijd geleverd tussen de afgesproken tijd. Vervolgens gelijk gaan leggen en eind van de middag had ik alles erin liggen. Super bedankt. Nu lekker sproeien met dit weer.

Joey - Gieten - 2020-07-13
Klantervaring van Tijs uit Gieten

“Betrouwbaar en zeer goeie kwaliteit”

Ik heb het gras online besteld en op de gewenste datum opgehaald. Het stond klaar en de medewerker hielp met inladen. Er zat een duidelijke folder bij zodat je perfect voorbereid was en je weet hoe je het gras aan moest leggen. Ook het leggen was makkelijk. Ik ben er super blij mee! Nu zelf goed bijhouden!

Tijs - Gieten - 2020-04-26

Graszoden bezorgen Gieten

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Gieten en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Gieten

Veelgestelde vragen in Gieten

Kunnen de graszoden in de buurt van Gieten afgehaald worden?

Het egaliseren van de ondergrond is veruit het meeste en het lastigste werk van het aanleggen van een nieuw gazon met graszoden.

Maar hoe ga je verder wanneer de ondergrond eenmaal vlak is? Graszoden zitten op een rol van 1 m2. Om zo min mogelijk snijverlies te hebben adviseren we om aan de langste rechte zijde van het gazon te beginnen.

Hoe graszoden snijden

Graszoden kan je eenvoudig op maat maken met een gekarteld broodmes. Wij adviseren niet om een grassteker of schep te gebruiken. Vaak is de ondergrond waarop u de graszoden legt nog niet erg stevig en stabiel. Als u dan een kantensteker gebruikt krijg je vaak deuken in de ondergronden met name bij rondingen of rondom bomen is dit erg lastig. Meer uitleg geven we in onderstaande video:

Richting aanleg van de graszoden

In principe maakt het niet uit in welke richting het gras wordt gelegd. De naden en de vleug van de zode zie je na twee tot drie keer maaien niet meer terug. Het gras dat je afsnijdt aan het einde van een baan kan je gebruiken om een nieuwe baan mee te beginnen. Op die manier heb je zo min mogelijk snijverlies en verspringen de stootnaden ook gelijk.

Laatste stappen bij het leggen

Wanneer je bijna klaar bent met het leggen van de graszoden eindig je vaak met een stukje zwarte aarde dat smaller is dan de breedte van de zode. Hier kan je een volle graszoden neerleggen en in de lengte richting van de grasmat een stuk afsnijden. Echter je hebt een stuk minder snijverlies als je het laatste stukje via de korte zijde gaat leggen.

Wanneer kan ik de graszoden afhalen?

In het seizoen, vanaf maart tot en met september kunt de bestelde graszoden afhalen van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 uur tot 12.00 uur (op maandag in overleg).

In de periode oktober tot en met februari zijn onze afhaaltijden dinsdag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 16.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 12.00 uur.

Hoe snel kunnen graszoden in Gieten geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Gieten?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.