Graszoden kopen in Geleen

Geleen, gelegen in Limburg, heeft zijn naam te danken aan de ligging bij het riviertje de Geleen. De plaats telt ruim 31.000 inwoners. Geleen heeft een rijke geschiedenis, omdat de oudste boerendorpen van Nederland in deze omgeving lagen. Dit is nog altijd terug te zien aan de vele groene en natuurrijke gebieden.

Natuurgebied Geleenbeekdal

De gehele provincie Limburg staat bekend om haar kleurrijke natuur. Ook Geleen heeft een aantal bijzondere plekken, waaronder het Geleenbeekdal. Deze locatie is een mix tussen bosgebied, heide en grasland. Verschillende diersoorten zijn hier ingetrokken, waaronder de zeldzame Korenwolf. Tussen het gebied door stroomt de Geleenbeek, waar de plaats dan ook naar vernoemd is. Uiteraard heeft het gebied ook een aantal wandelroutes om handen, waardoor wandelaars al het moois wat deze plek te bieden heeft kunnen aanschouwen. Het gebied is goed bereikbaar door de grote parkeerplaats aan de rand van het natuurgebied en de verbinding met het openbaar vervoer.

De Levende Tuin Geleen

Deze groene natuurtuin grenst aan de oever van de Geleenbeek. De tuin werd in 1959 opgericht door een familie en bevat meerdere kunstwerken van vergane tijden. Ook zijn hier ooit scherven gevonden uit de prehistorie. De tuin is geopend voor bezoek, maar hier zijn wel een aantal regels aan verbonden. Zo zijn de openingstijden gelimiteerd en kunt u er uitsluitend op afspraak terecht.

Groene nieuwbouwprojecten Geleen

Born – Aldenhof

Op zoek naar een nieuwe woning in een natuurrijke omgeving? In de wijk Aldenhof worden momenteel vier nieuwe kavels gebouwd, met elk een natuurrijke omgeving. Uiteraard bepaalt u zelf hoe uw droomhuis eruit komt te zien, hetzelfde geldt voor de tuin. Wilt u een mooi gazon aanleggen met grasmatten en kleurrijke bloemen? Dan helpen wij u graag om dit te verwezenlijken. Wij leveren en leggen namelijk graszoden op maat. 

De Haese nieuwbouwwijk

Deze nieuwbouwwijk heeft een unieke eigenschap, namelijk dat het de gemeente Geleen en Sittard met elkaar verbindt. Het ligt op de grens van beide plaatsen. De nieuwbouwwijk is gebouwd in een stijl genaamd ‘De Brink’. Dit houdt in dat het gevormd wordt door een dorpsplein. Deze authentieke stijl is ook terug te vinden in de vele groene voorzieningen, waaronder speelplaatsen voor kinderen en recreatiegebieden voor alle leeftijden. Wij werken regelmatig mee aan dit soort groene projecten door zowel in Geleen als Sittard graszoden op maat aan te leveren en leggen. Wilt u graszoden kopen in Geleen? Hieronder vindt u meer informatie over alle mogelijkheden.

Klantervaringen in Geleen

Klantervaring van Björn uit Guttecoven

“Geleverd zoals gevraagd en een goed kwaliteit.”

De graszoden besteld op zondag en in de planning aangegeven op vrijdag te leveren. Dit is ook volgens die planning verlopen en ook is het gras en de teelaarde van goede kwaliteit.

Björn - Guttecoven - 2020-06-17
Klantervaring van Chris uit Stein (LB)

“Een prachtig gazon in zeer korte tijd”

Op woensdag besteld met de bedoeling in de volgende dagen te gaan leggen. De levering was zo vlot dat ik vrijdags mijn tapijtje groen had liggen. Ik had voldoende besteld in de wetenschap dat er wel een paar rollen zouden sneuvelen. Dit klopte. Er waren in mijn bestelling zeker 4 onbruikbare rollen gras. Vielen zo uit elkaar en waren nergens in te passen. ook niet voor mijn bedachte reparatie van andere stukken in mijn gras. Toch ben ik zeer tevreden over mijn mooi groen gras. Kwaliteit erg goed. Regenwormen gratis. Chapeau voor graszoden.nl zou het zo weer doen.

Chris - Stein (LB) - 2020-02-22

Graszoden bezorgen Geleen

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Geleen en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Geleen

Veelgestelde vragen in Geleen

Hoe snel kunnen graszoden in Geleen geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Geleen?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.