Graszoden kopen in Garderen

In Garderen is het heerlijk wonen. Dit eeuwenoude dorp wordt van alle kanten omringd door prachtige natuur: een van de voordelen van een ligging middenop de Veluwe. Bos en hei beginnen aan de rand van het dorp en verlokken de inwoners tot heerlijke wandelingen in de natuur. Dit maakt Garderen een uniek dorp. Deze attractie wordt breed herkend, zoals blijkt uit de duizenden vakantiegastens die zomers in en rond het dorp verblijven. Natuurbeleving is het kernwoord als het gaat om Garderen. 

Natuurbeleving in Garderen

Deze natuurbeleving zet zich ook voort in het dorp zelf. Niet alleen doordat eekhoorns en konijnen op rustige momenten hun weg tot in het centrum van Garderen vinden, maar ook doordat de tuinen die horen bij de huizen in Garderen zelf ook te beschouwen zijn als kleine stukjes natuur.

Natuurvriendelijke tuinen met vogels

De meeste huizen in Garderen hebben een natuurvriendelijke tuin met een grasgazon waarin merels hun voedsel kunnen vinden. Zo een tuin staat dan vaak ook vol met vaste planten die voeding of bescherming bieden aan insecten die, op hun beurt, weer voedsel vormen voor bijvoorbeeld koolmezen, pimpelmezen en egels. Verder staan er in zo een tuin inheemse heesters en bomen waarin vogels en eekhoorns beschutting en voedsel kunnen vinden. Op deze manier vormen de huizen van het dorp een mooie aanvulling op de Veluwse natuur.

Een mooi gazon door graszoden te kopen via graszodenkopen.nl

De basis voor een natuurlijke tuin is een mooi, natuurlijk grasgazon. De eenvoudigste en snelste manier om in Garderen een gazon aan te leggen, is door graszoden te kopen via graszodenkopen.nl. Want bij graszodenkopen.nl kunt u simpel en voordelig uw natuurvriendelijk gekweekte graszoden kopen. Het enige wat u nog moet doen, is de graszoden uitrollen en water geven, zodat ze goed aanslaan. Zo heeft u snel een prachtig, natuurlijk gazon waarvan u en de dieren uit uw tuin heerlijk kunnen genieten.

Vaste planten

Natuurlijk bent u met alleen een gazon nog niet klaar met uw natuurvriendelijke tuin. Naast gras bevat een natuurlijke tuin veel vaste planten. Dit zijn planten waarvan het bovengrondse gedeelte ’s winters afsterft, maar het ondergrondse deel blijft leven, zodat de plant in de lente weer snel kan groeien. Doordat deze planten elk jaar terugkeren, vergen ze weinig onderhoud en, misschien nog wel belangrijker voor een natuurlijke tuin, ontstaat een stabiel bodemleven. 

Eenjarige planten

Eenjarige planten leven, in tegenstelling tot vaste planten, slechts één jaar. Deze planten moeten elk jaar gepoot worden en moeten aan het einde van de bloei weer uit de tuin worden verwijderd. Veel eenjarigen komen oorspronkelijk uit een andere klimaatzone waardoor inheemse insecten niet kunnen profiteren van hun nectar en zaden. Voor een natuurlijke tuin hebben eenjarige planten dan ook minder toegevoegde waarde. Daarnaast vergen deze eenjarigen gewoonlijk veel extra voeding in de vorm van bemesting die vaak dan weer schadelijk is voor inheemse planten. Kortom, eenjarigen vergen meer onderhoud, zijn duurder en zijn ook niet bevorderlijk voor de inheemse natuur.

Beperk onderhoud en kies voor natuurbeleving in Garderen

Anders dan wat veel mensen denken, vergt een natuurlijke tuin weinig onderhoud. Daardoor blijft meer tijd over om te genieten van uw tuin. Eenmaal per week uw gazon maaien en gedurende het groeiseizoen elke week een rondje door uw tuin om eventueel uitbundig groeiende planten te stutten met rijshout, meer tijd hoeft het onderhoud van een natuurlijke tuin niet te kosten.

Graszoden kopen?

Dus bent u op zoek naar een natuurlijke tuin? Denk er dan aan om uw graszoden te kopen bij graszodenkopen.nl, hét adres voor voordelige graszoden bij u aan huis.

Klantervaringen in Garderen

Klantervaring van C. pirets uit Stroe

“Geweldige schaduwgras! ”

Onze tuin heeft veel schaduw, waardoor er een goede kwaliteit gras in moest. We kwamen al snel op graszoden.nl Snelle levering, goede kwaliteit en prijs en duidelijke mail met onderhoudstips en instructies. Kortom.... Wij zijn er heel blij mee. Wij blijven deze zomer 🏡

C. pirets - Stroe - 2020-04-16
Klantervaring van Gerard de jong uit Ermelo

“Alles conform afspraak”

Dit is de tweede keer dat ik gras heb besteld. Bij mijn vorige huis was ik ook al zo tevreden. Dus geen twijfel om weer hier te bestellen. Alles op tijd geleverd en het gras groeit fantastisch. Het ligt er nu 5 dagen in.

Gerard de jong - Ermelo - 2020-06-10

Graszoden bezorgen Garderen

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Garderen en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Garderen

Veelgestelde vragen in Garderen

Hoe snel kunnen graszoden in Garderen geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Garderen?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.