Graszoden kopen in Everdingen

Everdingen is een leuk, klein dorpje in het zuiden van Utrecht. Bovendien is het sinds 2019 een onderdeel van Vijfheerenlanden. Dit dorp kent een rijke historie en gaat terug tot 1284. Deze historie zorgt ervoor dat er nog veel oude, mooie gebieden met leuke huizen staan. Bent u van plan hier een woning te kopen? Dan is het hebben van een groen gazon leuk om even tot rust te komen in de tuin. De graszoden voor uw gazon bestelt u in onze webshop. Heeft u nog andere wensen, opmerkingen of vragen? Dan staat er onderaan dit artikel meer informatie.

Wonen in het centrum van Everdingen

Everdingen is een dorp met veel rust, groen en rijke historie. Met maar 1.200 inwoners is het een plaats waar iedereen elkaar kent en spreekt. Hier kunt u dus wonen met het dorpse gevoel zoals het hoort. Daarnaast zit u toch op een plek waar u nog snel erop uit kunt trekken. Zo heeft u Hagestein, Vianen, Culemborg en meer leuke plekken dicht in de buurt.

Bent u van plan een huis te kopen in Everdingen? Dan weet u zeker dat u in een warm bad terecht komt. Nog leuker zijn de pittoreske huizen die hier staan. De huizen zijn wat ouder en hebben daar ook leuke karakteristieken van. Even mooi zijn de tuinen die de bewoners hier aanleggen.

Graszoden kopen voor uw tuin

Doordat het een plaats is met wat oudere inwoners, zijn het vooral koopwoningen. Daarom verzorgt iedereen de eigen huis en tuin goed. Hier kunt u natuurlijk aan meedoen. Door graszoden te kopen draagt u bij aan zowel een mooie tuin als een groene omgeving.

Hierdoor kunt u in de warmere maanden de andere bewoners in het dorp uitnodigen. Vervolgens kunt u met hen zitten in de tuin, relaxed met stoelen en tafels, een hapje en drankje en vol met gezelligheid.

De graszoden voor uw gazon kunt u kopen via onze webshop. Regelmatig komen we in Everdingen en omgeving om ze te bezorgen. Plaats het gewenste artikel in uw winkelmand, reken af en dan komen we snel bij u langs.

Natuur en bezienswaardigheden in Everdingen

Fort Everdingen

Wie in Everdingen is moet naar Fort Everdingen toe. Naast de rijke historie is het momenteel ook een thuishaven voor iets anders: brouwerij Duits & Lauret. Hier kunt u langs voor een heerlijk glas bier, een hapje of het proeflokaal.

Daarnaast is het een groot natuurterrein van maar liefst 12 hectare. Dit gebied kenmerkt zich door een prachtige rivier, grote uiterwaarden en een boomloos gebied. Alleen, het valt op dat rondom het fort juist een erg dichte begroeiing is. Een schitterende locatie om langs te gaan.

Everdinger Waarden

Wilt u tot rust komen in de natuur? De Everdinger Waarden is een gebied met veel diversiteit. Zo wandelt u hier door slikplaten, hooilanden, rivieroevers, moerasbossen en nog veel meer. Bovendien vindt u hier ook veel verschillende vogels terug, waaronder blauwborsten, karekieten en meer zangvogels. Een rijk, natuurlijk gebied. U kunt bijdragen aan deze omgeving, met een groen gazon. Dit doet u natuurlijk door graszoden te kopen voor uw voor- en achtertuin.

Klantervaringen in Everdingen

Klantervaring van Ij hollander uit Culemborg

“Prima kwaliteit en service”

Tevreden over de kwaliteit, mooie zoden . Gekozen voor schaduwgras. Netjes geleverd op de afgesproken dag.

Ij hollander - Culemborg - 2020-05-13
Klantervaring van Machiel uit Vianen

“Goed en niet duur!”

Toen ik 2 dagen voor levering mailde dat 1 week later voor ons net beter uit zou komen was dit geen probleem en werd de leverdatum direct omgezet zonder extra kosten. Helemaal top! Gras ziet er ook goed uit en wordt op een nette manier geleverd.

Machiel - Vianen - 2019-09-15

Graszoden bezorgen Everdingen

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Everdingen en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Everdingen

Veelgestelde vragen in Everdingen

Hoe snel kunnen graszoden in Everdingen geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Everdingen?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.