Graszoden kopen in Eijsden

In het uiterste puntje van Limburg vindt u Eijsden.

Archeologische vondsten doen vermoeden dat er al rond het begin van de jaartelling sprake was van bebouwing. Meer zekerheid over bebouwing rondom die periode biedt de vondst van de motte Eijsden in 2009. Uit onderzoek is gebleken dat dit kasteel stamt uit de Middeleeuwen.

Vandaag de dag herinneren slechts enkele grondsporen aan het kasteel.

Ondergronds is de motte echter goed bewaard gebleven en werd gezien als een vondst van nationaal belang.

De hele burcht is door archeologen opgegraven. Hierbij werd de kelder van de motte zichtbaar.

Met een afmeting van maar liefst vijf bij drie meter werd de kelder gebruikt als opslagplaats en vormde het de fundering voor het gebouw dat boven op de heuvel stond. Tegenwoordig vormt deze locatie de plek voor een zorgcentrum. Hierbij is de natuurlijke bron overigens hersteld.

De Sint-Martinuskerk is in de nabijheid van de motte in Eijsden gelegen.

Economie in Eijsden

In het verleden vormde landbouw lange tijd de economie van Eijsden.

Vooral fruitteelt vervulde daarin een grote rol. Dat hier veel fruitboomgebieden gelegen waren, was daar een logisch gevolg van. Tegenwoordig hebben diverse factoren ervoor gezorgd, dat de economie een heel andere invulling heeft gekregen.

Deze factoren zijn:

 • industrialisatie
 • woningbouw
 • ontgrinding
 • veehouderij

Huis kopen in Maastricht

Het kopen van een nieuwbouwwoning in de omgeving van Eijsden kan tegenwoordig veel voordelig zijn dan het kopen van een bestaand huis.

Niet alleen zijn de aankoopkosten een stuk lager, u betaalt ook geen of slechts een klein bedrag aan energiekosten iedere maand. De duurzame realisatie van woningen vormen mede om die redenen een aantrekkelijke optie.

Een huis kopen in Maastricht laat u toch in de omgeving van Eijsden wonen, maar wel met alle voordelen van een nieuwbouwhuis.

In project Holhoes uw huis kopen, betekent dat zonnepanelen en een warmtepomp al onderdeel vormen van het geheel aan duurzaamheid. Het huis dat u kunt kopen, wordt zonder gasaansluiting opgeleverd.

Wilt u zelf ook een bijdrage leveren aan duurzaamheid? Als u graszoden koopt voor uw tuin, kunt u de verlichting in uw tuin vormgeven via zonne-energie.

Niet alleen biedt dit wederom een besparing op, maar u gunt uzelf hiermee een prachtig uitzicht op de door uzelf gelegde graszoden.

Rijdt u in een elektrische auto, dan kan op uw eigen terrein een oplaadpaal worden geplaatst.

Tuin inrichten

De graszoden kunt u kopen en vervolgens op uw nieuwe woonlocatie laten bezorgen.

Wilt u de graszoden leggen, dan zal dit niet veel tijd kosten. Als de graszoden eenmaal in uw tuin liggen, is de tijd aangebroken om de tuin verder vorm te geven.

Met het plaatsen van struiken en planten aan de randen van de graszoden kunt u een extra dimensie aan uw tuin geven. De graszoden zijn uiteraard ook voor een bestaand huis in Eijsden een goede optie.

Klantervaringen in Eijsden

Klantervaring van Jan uit Eijsden

“Prima zaak”

Alles zeer netjes en correct geregeld en goed spul gekregen.

Jan - Eijsden - 2020-06-17
Klantervaring van Chris uit Stein (LB)

“Een prachtig gazon in zeer korte tijd”

Op woensdag besteld met de bedoeling in de volgende dagen te gaan leggen. De levering was zo vlot dat ik vrijdags mijn tapijtje groen had liggen. Ik had voldoende besteld in de wetenschap dat er wel een paar rollen zouden sneuvelen. Dit klopte. Er waren in mijn bestelling zeker 4 onbruikbare rollen gras. Vielen zo uit elkaar en waren nergens in te passen. ook niet voor mijn bedachte reparatie van andere stukken in mijn gras. Toch ben ik zeer tevreden over mijn mooi groen gras. Kwaliteit erg goed. Regenwormen gratis. Chapeau voor graszoden.nl zou het zo weer doen.

Chris - Stein (LB) - 2020-02-22

Graszoden bezorgen Eijsden

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

 • Bezorging in Eijsden en omstreken, met track en trace.
 • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
 • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
 • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
 • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
 • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
 • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
 • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Eijsden

Veelgestelde vragen in Eijsden

Hoe snel kunnen graszoden in Eijsden geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Eijsden?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

De rollen dienen direct tegen elkaar te worden gelegd. U begint aan de buitenzijde en werkt dan de binnenkant af. De laatste zoden kunnen eenvoudig met een mes op maat worden gesneden.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.