Graszoden kopen in Ees

Ees is een esdorp en ligt in de provincie Drenthe. Het is een klein dorp in de gemeente Borger-Odoorn. Ees ligt tegen Borger aan en ligt ongeveer zeventien kilometer van Emmen af. Ees kon als nederzetting in de vroege middeleeuwen gesticht worden omdat alle noodzakelijke basiselementen aanwezig waren. Een nederzetting moest hoog liggen voor de akkerlanden (es) en het riviertje het Voorste Diep voor het grasland en er moest voldoende hei zijn voor het houden van schapen. Daarnaast moest er bos en veen zijn. Door het kopen van graszoden kan er goed groenonderhoud worden gedaan. De oude dorpskern met het café, ligt nog steeds in de buurt van een driesprong en een bewoner van Ees wordt aangesproken als een ieser.

Samenwerking

Door de bewoners van Ees wordt er op veel gebieden samengewerkt met het nog kleinere buurdorp Eesergroen. Zo delen de beide dorpen ook verschillende voorzieningen. Hierbij kan gedacht worden aan een gemeenschappelijk dorpsbelang, sport als voetbal en basisschool. Voor het groenonderhoud rondom de school en het sportveld zou men graszoden kunnen kopen.

Woonontwikkeling en dorps ontsluiting

In Ees staan ongeveer 140 woningen en daarnaast is het Land van Bartje in Ees gevestigd. Dit vakantiepark heeft driehonderd recreatiewoningen. Voor het tuin- en groenonderhoud zou overwogen kunnen worden om graszoden te kopen. In 2010 werd er ongeveer twaalf hectare grond aangekocht voor een multifunctioneel centrum. Het multifunctioneel centrum zou moeten kunnen zorgen voor dagbesteding en er zouden maximaal veertig recreatiewoningen worden gebouwd. De planontwikkeling ligt door indiening van bezwaren stil. Wel is Ees in 2010 haar aansluiting op de N34 kwijtgeraakt en kreeg hiervoor een fietstunnel. De aansluiting van Ees op de N34 is bij het buurdorp Exloo.

Bezienswaardigheden en evenementen

Een fusilladeplaats en massagraf is te vinden in het Eeserbos. Op vier vrijwel uitverkochte avonden wordt er in januari door de toneelvereniging een toneeluitvoering verzorgd. Lopend, per fiets of op het paard kan genoten worden van het natuur- en recreatiegebied de Mandelanden. Zo kun je ook buiten de paden lopen (er zijn geen vaste wandelpaden, wel een fietspad) en kom je een uitkijkheuvel en een vistrap tegen. Door de stichting Het Drentse Landschap is een natuurspeelplaats aangelegd. Deze maakt deel uit van het project “Herkenbaarheid beekdal Voorste Diep tussen Ees en Borger”. Voor het onderhoud van het vele groen zou men kunnen overwegen om graszoden te kopen.

Boerderijen

Er waren in 1832 161 inwoners in Ees. Deze woonden in ongeveer twintig boerderijen. In 1832 woonden er alleen een agrarische bevolking en een schaapherder. Door de mechanisatie en schaalvergroting veranderde Ees van karakter. Ook de werkgelegenheid in de landbouw nam af. Wel kunnen de boeren voor hun groenonderhoud graszoden kopen.

Toerisme

Door de veranderende tijdsbesteding van mensen en er meer vrije tijd kwam, die moest worden ingevuld, nam de belangstelling van het toerisme in Ees toe. Dat had mede tot gevolg dat er een vakantiepark in Ees kwam. Voor het onderhoud van het groen is het kopen van graszoden een optie. De gevarieerde bedrijvigheid, die de toeristen meebrachten, zorgden er ook voor dat Ees aantrekkelijker werd om er te wonen. Het gevolg is dat gepensioneerden naar Ees komen om te “drentenieren”. Deze nieuwe Drentenaren kunnen voor de aanleg en onderhoud van hun tuin ook graszoden kopen. De nieuwe Drentenaren in Ees zorgen ook voor toename van de bevolking. Ten opzichte van 1823 is de bevolking meer dan verdubbeld. 

Schimpnamen

De inwoners van Ees hebben ook bijnamen. Zo worden ze in Ees Holkoppen, Koekoppen en Stalpaolen genoemd. Als je bijnaam (schimpnaam) is, dat je een Stalpaol bent, dan ben je weinig plooibaar. Maar ook deze mensen zouden voor het groenonderhoud graszoden kunnen kopen.

Klantervaringen in Ees

Klantervaring van Jan willem uit Exloo

“Goed geregeld en een top product ”

Goed geregeld en goed geinformeerd

Jan willem - Exloo - 2020-06-20
Klantervaring van Robert uit Gasselte

“Uistekende service”

Per ongeluk te weinig besteld, ik kon de volgende dag nog extra halen ondanks de schaarste. Super!

Robert - Gasselte - 2020-06-13

Graszoden bezorgen Ees

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Ees en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Ees

Veelgestelde vragen in Ees

Kunnen de graszoden in de buurt van Ees afgehaald worden?

Het egaliseren van de ondergrond is veruit het meeste en het lastigste werk van het aanleggen van een nieuw gazon met graszoden.

Maar hoe ga je verder wanneer de ondergrond eenmaal vlak is? Graszoden zitten op een rol van 1 m2. Om zo min mogelijk snijverlies te hebben adviseren we om aan de langste rechte zijde van het gazon te beginnen.

Hoe graszoden snijden

Graszoden kan je eenvoudig op maat maken met een gekarteld broodmes. Wij adviseren niet om een grassteker of schep te gebruiken. Vaak is de ondergrond waarop u de graszoden legt nog niet erg stevig en stabiel. Als u dan een kantensteker gebruikt krijg je vaak deuken in de ondergronden met name bij rondingen of rondom bomen is dit erg lastig. Meer uitleg geven we in onderstaande video:

Richting aanleg van de graszoden

In principe maakt het niet uit in welke richting het gras wordt gelegd. De naden en de vleug van de zode zie je na twee tot drie keer maaien niet meer terug. Het gras dat je afsnijdt aan het einde van een baan kan je gebruiken om een nieuwe baan mee te beginnen. Op die manier heb je zo min mogelijk snijverlies en verspringen de stootnaden ook gelijk.

Laatste stappen bij het leggen

Wanneer je bijna klaar bent met het leggen van de graszoden eindig je vaak met een stukje zwarte aarde dat smaller is dan de breedte van de zode. Hier kan je een volle graszoden neerleggen en in de lengte richting van de grasmat een stuk afsnijden. Echter je hebt een stuk minder snijverlies als je het laatste stukje via de korte zijde gaat leggen.

Wanneer kan ik de graszoden afhalen?

In het seizoen, vanaf maart tot en met september kunt de bestelde graszoden afhalen van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 uur tot 12.00 uur (op maandag in overleg).

In de periode oktober tot en met februari zijn onze afhaaltijden dinsdag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 16.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 12.00 uur.

Hoe snel kunnen graszoden in Ees geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Ees?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.