Graszoden kopen in Eelde

U gaat in Eelde wonen, wat leuk! U woont al in Eelde? Nog leuker! Misschien wordt het wel tijd om de tuin eens aan te pakken. Met onze graszoden zorgen wij ervoor dat die nieuwe prachtige tuin er voortreffelijk bij komt te liggen. Vanwege de natuurlijke omgeving van Eelde dient er bij uw woning een sublieme grasmat in de voor- of achtertuin te liggen. U kunt de graszoden bij ons op locatie kopen en ophalen. Of, wij komen gewoon de graszoden brengen! Na aankoop van de graszoden spreken wij een tijd en datum af. Dan komen wij de onderdelen van de splinternieuwe grasmat netjes afleveren op het afgesproken punt. Woont u nou toevallig niet in Eelde? Ook in de nabije omgeving van Eelde leveren wij graszoden. Neem gerust contact met ons op!

2 handen op één buik

Ten noorden van Eelde ligt het kleine dorpje Paterswolde. In de loop van de 20e eeuw zijn deze twee dorpen aan elkaar gegroeid tot één kern. Zelfs de naamborden en wegwijzers zijn aangepast, er staat namelijk Eelde-Paterswolde vermeld. Deze twee dorpen samen tellen gemiddeld zo’n 10.000 inwoners. De oudste vermelding die van Eelde is gevonden is uit een oorkonde uit 1139. Het dorp is dus al bijna 1000 jaar oud!

Landgoederengordel

Rondom Eelde ligt de landgoederengordel Eelde-Paterwolde, een beschermd dorpsgezicht. Het is een verzameling van 18e en 19e eeuwse landgoederen en landhuizen, omringd door veel bossen en parken. Hierdoor voelt Eelde ontzettend landelijk aan, wat een warm gevoel geeft bij veel van haar inwoners. Vanwege het prachtige en rustig natuurgebied, waar veel wandel- en fietsroutes te vinden zijn, voelt u zich altijd op uw gemak in de natuur.

Naamsbekendheid

De meest recente naamsbekendheid heeft Eelde te danken aan het nabijgelegen vliegen Groningen Airport Eelde. Jaarlijks heeft dit vliegveld meer dan 200.000 bezoekers sinds de officiële opening van het vliegveld op 23 mei 1931. De grote bloemenveiling van Royal Floraholland is ondertussen ook wereldwijd bekend. De organisatie is de grootste bloemenveiling ter wereld en verzorgt ruim 90% van de Nederlandse handel in bloemproducten! 

Groene vingers?

Omdat Eelde omringd is door veel landschap en vanwege zijn rijke historie, voelt het verbazingwekkend landelijk aan om in te wonen. Creëer dan dezelfde ambiance in uw arcadische woning, door onze graszoden te kopen en aan te leggen in de voor- en achtertuin. Bel of mail ons, wij staan altijd voor u klaar. Wij leveren met alle plezier de graszoden bij u thuis af. 

Klantervaringen in Eelde

Klantervaring van Janny douwes uit Eelde

“Fantastisch!”

Prachtig groen, heel ‘vers’, toen wij het haalden was het nog nat van de regen, in de tuin meteen uitgerold bij 24 graden....Resultaat een schitterend gazon! Nog eens graszoden nodig? Weer naar graszodenkopen.nl !! Op de foto ligt de tuinslang er nog maar de foto is gemaakt tijdens een flinke regenbui! Prima voor de zoden!

Janny douwes - Eelde - 2020-06-14
Klantervaring van Robert uit Eelderwolde

“Uitstekende service”

Als een van de weinigen die nog kwalitatief goed gras leveren. Alles werd keurig netjes volgens afspraak geleverd. Zou dit bedrijf dan ook zeker aanbevelen.

Robert - Eelderwolde - 2020-06-17

Graszoden bezorgen Eelde

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Eelde en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Eelde

Veelgestelde vragen in Eelde

Hoe snel kunnen graszoden in Eelde geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Eelde?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.