Graszoden kopen in Dwingeloo

Op de grasvelden van de camping is het heerlijk toeven. Kamperen in een tentje of een caravan in de buitenlucht is voor veel mensen een aantrekkelijk tijdverdrijf. In Drenthe komt u daarvoor prima aan uw trekken. 

Ook voor uw eigen tuin in Dwingeloo kunt u uw graszoden kopen bij graszodenkopen.nl. Daarmee brengt u kleur aan in uw tuin en heeft u meer profijt van de buitenlucht. 

Over Dwingeloo

Het Drentse dorp Dwingeloo ligt noordoostelijk van Hoogeveen in de gemeente Westerveld. Rondom de grote groene Brink in het dorpscentrum hebben ruim 2.400 inwoners hun woon- en verblijfplaats gevonden. 

Al voor 1200 komen we dit karakteristieke dorp tegen in de annalen. Het betreft een koopakte in archief van het klooster in Ruinen, waar toen gesproken werd van Twingelo. Hoe bijzonder is het eigenlijk, dat het kopen van een erf eeuwen later nog zo’n impact heeft?! 

De grasgroene Brink is overigens een aantrekkelijk beeld voor zowel de toeristen, als de plaatselijke bewoners. En een originele muziekkoepel is ook lang niet in elke plaats terug te vinden. Het is geheel in lijn met het dorpsbeeld om graszoden te kopen en te leggen. Uw tuin versterkt hierdoor de uitstraling van het dorp. 

Natuur in de buurt

Het Dwingelerveld is een nationaal park van 37 vierkante kilometer ten zuiden van Dwingeloo. Bos en heide, maar ook de sterren via de radiotelescoop, zijn hier uitgebreid te bewonderen. 

Op de grote stille heide dwaalt de herder eenzaam rond. Eenzaam, maar natuurlijk wel met zijn schaapskudde. Schapen die – onder het toeziend oog van vele toeristen – geschoren worden tijdens de feesten op en rond de Brink. 

In de prachtige natuur rondom Dwingeloo kunt u urenlang wandelen of fietsen. U kunt uw ogen de kost geven en genieten van het groene en (in de bloeiperiode) paarse beeld om u heen. 

Door via onze webwinkel uw graszoden te kopen, geeft u ook de langskomende toeristen het ontspannende plezier van meer groen. 

Weetjes over Dwingeloo

Dwingeloo kent verschillende monumenten. Dat is logisch voor een dorp van meer dan 800 jaar oud. 

Een van die monumenten op de Brink is de Sint-Nicolaaskerk uit de 15e eeuw. De ui-vorm van de torenspits is volgens een sage gemaakt naar een droombeeld van de juffer van Batinge. 

Waarmee we als vanzelf uitkomen bij de havezate, de burcht Batinge. Dit was ooit het adellijke onderkomen uit de 14e eeuw (of eerder) van een familie slachtveefokkers. 

De Brink is een van rijkswege beschermd dorpsgezicht. Daarmee is het centrum van het dorp dus op zichzelf al een monument. Onze graszoden zouden hier niet misstaan. 

In de zomermaanden – in het toeristenseizoen – zijn er in Dwingeloo diverse evenementen. Daarbij kunt u bijvoorbeeld denken aan de woensdagse Brinkdag, het Midzomerfestival en het Dorpsfeest. Leuke en interessante trekpleisters vol ontspanning. U kunt er geheel vrijblijvend en ontspannen rondkijken, meedoen aan activiteiten en verschillende handige en nostalgische attributen kopen. 

Wij bieden u graag aan uw graszoden bij u thuis in Dwingeloo af te leveren. Na het kopen is het leggen een genot. En van de aanblik kunt u nog jaren genieten. 

Klantervaringen in Dwingeloo

Klantervaring van René  uit Beilen

“Top gras en super mooi groen”

Gras is super mooi groen en snel geleverd.

René - Beilen - 2019-08-23
Klantervaring van Johan kloeze uit hoogeveen

“Uitstekend ”

Goede service met bedrijf en vervoerder een uitstekende kwaliteit

Johan kloeze - hoogeveen - 2020-04-23

Graszoden bezorgen Dwingeloo

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Dwingeloo en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Dwingeloo

Veelgestelde vragen in Dwingeloo

Hoe snel kunnen graszoden in Dwingeloo geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Dwingeloo?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.