Graszoden kopen in Dronryp

Dronryp is een leuk dorp uit de gemeente Waadhoeke van de provincie Friesland. Met een inwonersaantal van maar liefst 3.200 inwoners is het toch een dorp dat veel leven kent. Naast dat is het een plek met historie: Dronryp behoort tot een van de langst bewoonde plaatsen in deze provincie. Met een rijke geschiedenis en levendigheid is dit een unieke plek om te wonen.

Gaat u binnenkort in de gemeente Waadhoeke wonen? Wilt u dan in Dronryp wonen? En wilt u vervolgens graszoden voor uw tuin kopen? Dan kan dit binnen onze webshop. Regelmatig komen we in Dronryp en omgeving om graszoden te leveren. Benieuwd naar meer informatie en leveringen? Kijk dan snel onderaan deze pagina.

Dorps en landelijk wonen in Dronryp

Graszoden kopen bij Puoldyk

Puoldyk is een leuk nieuwbouwproject uit de wijk It Fugellan. Deze wijk aan de buitenkant van Dronryp kent veel groen, rust en inwoners van jong tot oud.

De woningen zelf bestaan vooral uit vrijstaande woningen met veel ruimte. Zo hebben de meeste huizen een perceel van zo’n 500-600 m2. Daarnaast zijn de woningen voorzien van een modern karakter, zijn ze duurzaam en volledig gasloos gemaakt. Deze combinatie maakt dat wonen in It Fuegellan enorm leuk is.

Naast de ruime woningen zijn er even mooie tuinen. Hier kunt u genieten van het groen en rust dat Dronryp biedt. Door graszoden te kopen kunt u uw tuin mee laten gaan met de omgeving. Vaak is dit een geweldige oplossing om nieuwbouwwijken een groen karakter mee te geven.

Een woning kopen in Dronryp centrum

Voor iedereen zijn er leuke en diverse wijken te vinden in Dronryp. Alleen, van deze plekken is de binnenstad van Dronryp toch het mooist. Doordat het een oud dorp is kent het veel geschiedenis. Dit vindt u terug in de oude woningen, rijksmonumenten en mooie gevels.

Daarnaast kent het dorp ook modernisering. Zo zijn er moderne winkels, groene, aangelegde parken en verschillende eetgelegenheden om van een maaltijd te genieten. Wonen in Dronryp centrum betekent wonen op een locatie met diversiteit.

Wilt u uw huis ook complimenteren met een groen gazon? Regelmatig komen we in het centrum langs om graszoden te leveren. Deze kunt u via de webshop eenvoudig kopen.

Natuur en omgeving van Dronryp

De Swanneblom

Buiten Dronryp, bij Slappeterp, vindt u een prachtig strand. Het bijzondere hieraan is dat het midden tussen de weilanden van Menaam en Anjum zit. Dit komt doordat het om een zwemvijver gaat met een aangelegd strand. In de zomermaanden kunt u hier geweldig afkoelen tijdens een duik in het water, of bruinbakken in de zon. Ook kunt u rondom dit gebied een rustige wandeling of fietstocht maken.

Elfstedenpad

Omdat Dronryp tussen Franker en Leeuwarden ligt, komt u in de buurt van het Elfstedenpad. Dit is is geen schaatstocht, maar een wandeling van maar liefst 283 kilometer lang. Het gaat een lange ronde worden door de provincie Friesland worden voordat u weer thuis bent. Binnen deze tocht komt u langs de elf steden van deze provincie. Daarnaast kunt u genieten van de prachtige water- en natuurlandschappen dat Friesland te bieden heeft. Het is dan ook een geweldige tocht voor zowel natuurliefhebbers als fanatieke wandelaars. Durft u het aan?

Klantervaringen in Dronryp

Klantervaring van Danielle uit Franeker

“uitstekende kwaliteit en goede service”

De graszoden die we hebben besteld zijn op de juiste datum geleverd. Ook was dit netjes op een pallet opgerold. De graszoden zijn van goede kwaliteit. de graszoden zijn makkelijk te leggen. helemaal tevreden!

Danielle - Franeker - 2019-09-10
Klantervaring van Maikel uit Franeker

“Erg goede kwaliteit graszoden”

Vooral de structuur van de graszoden zijn van prima kwaliteit. Maakt het erg fijn en makkelijk om te leggen, ook als je weinig ervaring hebt.

Maikel - Franeker - 2020-04-22

Graszoden bezorgen Dronryp

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Dronryp en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Dronryp

Veelgestelde vragen in Dronryp

Hoe snel kunnen graszoden in Dronryp geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Dronryp?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.