Graszoden kopen in Diemen

Zo groen als gras is een geliefde uitdrukking. Wij van graszodenkopen.nl helpen u graag om dat spreekwoord letterlijk vorm te geven. Wij leveren op bestelling door heel Nederland. 

Een mooie groene gemeente in ons land is Diemen. Vanzelfsprekend leveren wij ook hier op bestelling uw graszoden. Maar wat is er nu zo bijzonder aan deze plaats? 

Groen in Diemen

De gemeente Diemen ligt ten oosten van Amsterdam in een veenweidegebied. Het is ruim 14 km2 groot en heeft ruim 30.000 inwoners. De eerste bewoners kwamen ongeveer 1000 jaar geleden in Oud-Diemen aan. 

Diverse natuurgebieden geven deze gemeente een groen aanzien. In de ‘90-er jaren van de vorige eeuw werd bijvoorbeeld het Diemerbos aangelegd. Dit ligt tussen het Amsterdam-Rijnkanaal en de Bijlmerweide. Hier kunt u wandelen en picknicken, terwijl uw kinderen zich in het speelbos uit kunnen leven. Het planten van de bomen in het moerasbos, dat hier deel van uitmaakt, is destijds gesponsord door het dagblad de Telegraaf. Daarom heet dit in de volksmond ook wel het Telegraafbos. 

Beperkt maaien van grasvelden

Het onbeperkt maaien van grasvelden en bermen heeft invloed op de natuurlijke omgeving. Vogels, vlinders en bijen worden hierdoor beperkt in hun leefomstandigheden. Daarom is het beleid van de gemeente om op veel plaatsen pas vanaf juli de maaimachine aan het werk te zetten. Dit komt de biodiversiteit duidelijk ten goede. 

Deze visie van de gemeente kunt u natuurlijk ook toepassen als u graszoden gaat kopen voor uw tuin. Al is het vanzelfsprekend van belang dat het gras niet ongewenst hoog groeit. Dit is ook de reden dat het gras in kleine plantsoenen vaker wordt gemaaid. 

Leuk om te weten

In zo’n 1000 jaar oude gemeente zijn natuurlijk diverse monumenten te vinden. Denk bijvoorbeeld aan een paar boerderijen, de Uitwateringssluis en een paar molens. En niet te vergeten het Fort Diemerdam. Dit maakt deel uit van de verdedigingslinie van de Stelling van Amsterdam en gaf de militairen zicht op Pampus. Het staat sinds 1996 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Vanzelfsprekend is het groene gras in deze omgeving rijkelijk te bewonderen. 

Sinds 1983 vindt in de eerste week van september een meerdaags festival plaats in het centrum van Diemen. Op dit Diemer Festijn vormen de kermis en de kramenmarkt een belangrijk onderdeel. Maar de culturele optredens van Nederlandse artiesten mogen hier zeker niet onbenoemd blijven. 

Nog een leuk weetje is, dat diverse bekende Nederlanders in deze gemeente geboren zijn. Daarbij kunt u onder meer denken aan de acteur Rudi Falkenhagen, de judoka Maarten Arens en de baanwielrenner Levi Heimans. 

Wilt u gras kopen?

Is uw interesse gewekt? Kijk dan gerust verder op onze site. 

Wilt u direct gras bestellen? Dat kan eenvoudig met ons bestelformulier. Wij komen het graag bij u in Diemen afleveren. 

Klantervaringen in Diemen

Klantervaring van Et baki uit Diemen

“Great grass, soil quality and fast delivery!”

Graszodengelegd.nl is reliable, professional service! Quality of grass and soil delivered is fantastic Fast delivery

Et baki - Diemen - 2020-07-05
Klantervaring van Ernst gouws uit Abcoude

“Super kwaliteit”

I am very happy with both the quality of my lawn and the service I received. The grass arrived on time, was packaged neatly, communication was great, and I planted it really easily by following the instructions. I highly recommend Graszodengelegd.nl.

Ernst gouws - Abcoude - 2020-06-28

Graszoden bezorgen Diemen

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Diemen en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Diemen

Veelgestelde vragen in Diemen

Hoe snel kunnen graszoden in Diemen geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Diemen?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.