Graszoden kopen in Den oever

Het gazon bij uw huis is niet meer zo mooi. U bent pas verhuisd, of u woont al vele jaren met veel plezier in uw huidige woning. Het opnieuw inzaaien van gras is een optie, maar geen garantie voor een goed resultaat. Graszoden leggen is zeker een goede oplossing. Deze kunnen we het hele jaar door in Den Oever leveren. Met onze jarenlange ervaring kunnen we de beste soorten gras voor u uitzoeken zodat u ook op de zware kleigrond van Wieringen van een mooi groen grasveld kunt genieten. Woont u in een andere plaats dan komen we natuurlijk ook graag bij u langs. Meer informatie over onze service vindt u onderaan deze pagina.

Wonen in Den Oever

Helemaal in het puntje van Noord Holland, gelegen tussen Waddenzee en IJsselmeer, ligt het oude vissersdorp Den Oever. In 1432 wordt al geschreven over een vissersgemeenschap op deze locatie. Het rustieke dorp, met in het centrum een werkende korenmolen, nodigt de bezoeker uit voor een gezellige rondwandeling. Er zijn knusse cafés, diverse restaurants en terrasjes te vinden om even uit te rusten. De elke zaterdag gehouden “ZeeVerse Vismarkt” heeft een landelijke bekendheid en is een gezellig ontmoetingspunt voor Wieringers en gasten uit het hele land.

Natuur en historie beleven rond Den Oever

Vanuit het vissersdorp, aan de kust van het voormalige eiland Wieringen, kun je het golvende landschap met karakteristieke boerderijen en oude weggetjes verkennen. Het Vikingmuseum bezoeken en de Vikingschatten bewonderen die hier gevonden zijn, een belevenis op zich. De Waddenzee, de haven met een behoorlijk grote vloot vissersboten en de Afsluitdijk zijn de bekendste bezienswaardigheden van Den Oever. De inwoners zijn trots op hun Wieringen en dit weerspiegeld zich in de keurig verzorgde tuinen.

Graszoden leggen op Wieringen

De vaak harde en stormachtige wind, op sommige plekken het zilte kwelwater en zout in de lucht maken de aanleg van een tuin tot een ware uitdaging. Ondanks deze problemen zie je in deze streek veel mooi ingerichte erven. Als basis is een mooi verzorgd gazon een goed begin.

Graszoden bestellen in Den Oever

Het is in en rond Den Oever nog steeds gebruikelijk om fuiken en kleine visnetten in de tuin uit te stallen om te drogen. Een vooral sterk grasveld is daarvoor een goede ondergrond. Wij hebben de ervaring in het aanleggen van een gazon op Wieringen en willen u graag adviseren over het kopen van de beste graszoden.

Klantervaringen in Den oever

Klantervaring van Anouk uit Den Haag

“Mooie kwaliteit gras en snelle service ”

Ze hebben een snelle service, reageren snel op antwoorden en leveren het gras de volgende dag al. Het gras is kwalitatief heel goed. Onze tuin ziet er super mooi uit, terwijl we het gras gisteren gelegd hebben!

Anouk - Den Haag - 2020-05-16
Klantervaring van Jeroen uit Alphen aan den Rijn

“Snel geleverd, top kwaliteit graszoden”

Donderdag morgen besteld, vrijdag bezorgt, zaterdag gelegd. Super mooi groen gazon, laat de zomer maar komen.

Jeroen - Alphen aan den Rijn - 2020-03-21

Graszoden bezorgen Den oever

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Den oever en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Den oever

Veelgestelde vragen in Den oever

Hoe snel kunnen graszoden in Den oever geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Den oever?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.