Graszoden kopen in Den Helder

Weet u wat er allemaal komt kijken bij het aanleggen van een nieuw gazon? Waar u grasmatten en –zoden kunt vinden? Wat voor soorten er allemaal zijn? Wat er voor nodig is om uw gazon om te toveren tot een pareltje? Wij begrijpen dat u niet alles kunt weten. Daar willen wij u graag bij begeleiden. Wij hebben al veel van onze klanten uit Den Helder blij gemaakt met het leggen van onze graszoden. Ons werkgebied in Den Helder bestaat uit de wijken Stad binnen de Linie-Oost, De Schooten, Duinzoom en Het Koegras. Woont u in een andere wijk? Wij komen u natuurlijk ook graag helpen. U vindt onderaan deze pagina meer informatie over onze werkwijze.

Nieuwbouwwijken in Den Helder

Project Dirk Abbesteehof

In de ruime wijk De Schooten staat binnenkort de nieuwbouwwijk Dirk Abbesteehof. Deze woningen zijn energiezuinig en daarom een goede investering in uw toekomst. In de omgeving is veel groen te vinden waardoor u niet het gevoel hebt dat u middenin het centrum woont. De tuinen zijn een ware droom: u kunt er alles mee doen wat u wilt. Heeft u nog geen idee hoe u uw tuin eruit moet zien? Laat ons u een handje helpen!

Project Over het Wad

Iedere inwoner die in de herenhuizen van Over Het Wad woont, mag zich gelukkig prijzen. Dit is namelijk één van de meest bijzondere plekken met een waanzinnig uitzicht. De naam ‘Over Het Wad’ verklaart zichzelf al, maar deze woningen hebben prachtig uitzicht over het waddengebied. En wist u dat Den Helder in 2016 het zonnigste plekje van Nederland was? Ja, wij zijn er ook een beetje stil van. Echte natuurliefhebbers: in Den Helder moet u zijn!

Natuur in Den Helder

De Waddenzee

Vanaf Den Helder is het maar kort reizen naar de Waddeneilanden. Eenmaal daar vindt u prachtige natuur en kunt u diverse dieren bewonderen. De Wadden hebben een plek op de Werelderfgoedlijst, en eigenlijk zegt dat al genoeg waarom elke natuurliefhebber hier een keer een bezoekje aan moet brengen. Maar mocht dat tóch niet genoeg zijn, dan volgen hier een paar steekwoorden waarmee wij u overhalen: rust, ontspanning, de mooiste uitzichtpunten, honderden kilometers natuur, kleurrijke zonsondergangen, excursies en zeehonden en vogels spotten… Droomt u al weg? 

De Grafelijkheidsduinen

Ten westen van Den Helder vindt u duingebied de Grafelijkheidsduinen. Leuk weetje: het gebied vormt tegelijkertijd het noordelijkste duingebied van het Nederlandse vasteland. De Grafelijkheidsduinen zijn ongeveer 100 hectare groot. Het is hier heerlijk wandelen en fietsen, maar u kunt hier ook genieten van het adembenemende uitzicht op het uitzichtpunt. Wilt u meer weten over het gebied? U kunt zich aanmelden voor diverse excursies!

Klantervaringen in Den Helder

Klantervaring van Linda uit Julianadorp

“Top service!”

Mooie donkergroene zoden, allemaal dezelfde dikte. Geen kale of gele plekken. Vriendelijke klantenservice die per mail of telefonisch te bereiken is. Zeer tevreden!

Linda - Julianadorp - 2019-10-24
Klantervaring van Pemh burgers-dooper uit Schagerbrug

“TOP kwaliteit ”

Door ziekte helaas 2x moeten verzetten, maar dat was geen probleem. Uiteindelijk keurig afgeleverd, vriendelijke chauffeur, behulpzaam. Het gras ligt er keurig bij, tot nu toe zeer tevreden.

Pemh burgers-dooper - Schagerbrug - 2020-04-23

Graszoden bezorgen Den Helder

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Den Helder en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Den Helder

Veelgestelde vragen in Den Helder

Hoe snel kunnen graszoden in Den Helder geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Den Helder?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.