Graszoden kopen in Dedemsvaart

Dedemsvaart is een dorp in de buurt van het Overijsselse Harderberg. De plaats is vernoemd naar het gelijknamige kanaal, dat aangelegd werd door Baron van Deden. Het kanaal werd gebruikt voor het vervoeren van turf. Tegenwoordig is Dedemsvaart een heerlijke plek om te wonen, leven en recreëren. Het dorp is onderverdeeld in diverse buurten, waaronder de Rheezerend en de verspreide huizen Colenbranderbos, Sponturfwijk en Reestgebied en De Kolonie. Overal in Dedemsvaart is het heerlijk wonen in een rustige omgeving met veel groen. Wilt u deze fijne sfeer ook doortrekken naar uw eigen woonomgeving? Dan zijn graszoden een goede basis. Bij ons kunt u een fraaie graszoden bestellen in Dedemsvaart. Wij komen deze leveren en kunnen de grasmatten ook op maat aanleggen. Wilt u meer weten? Lees dan onderaan deze pagina verder.

Gras bestellen in Kotermeerstal

In het zuidoostelijke deel van Dedemsvaart, op loopafstand van het centrum, bevindt zich de nieuwbouwwijk Kotermeerstal-Oost. Het gebied heeft karakteristieke brede sloten, grote waterpartijen en bovenal veel groen. Aan de rand van dit prachtige nieuwbouwproject is een mooi park aangelegd, waar kinderen en volwassenen naar hartenlust kunnen recreëren. Bij een nieuwbouwhuis hoort uiteraard ook een mooie tuin. Wij zijn gespecialiseerd in het aanleggen van een mooi gazon rondom uw nieuwe woning. Waar u ook in Dedemsvaart woont, wij komen uw woning graag voorzien van een prachtige grasmat. 

Gras bezorgen in Bransveen

Met 90 nieuwe woningen wordt het Bransveen een heerlijke plek om te wonen. De wijk ligt aan de rand van het groene buitengebied van Dedemsvaart. Het is een groene, duurzame wijk met een prettig woon- en leefklimaat. De inspiratie voor het ontwerp van de buurt komt uit het sfeerbeeld van de oude kanalen en wijken in Dedemsvaart. Er is volop ruimte voor groen en water, met brede groenstructuren die de wijk doorkruisen. Uw nieuwbouwwoning in Bransveen kan uiteraard ook voorzien worden van een prachtige stukje groen met graszoden.

Recreëren rondom Dedemsvaart

Zwemmen in de Oldemeijer

De Oldenmeijer is een recreatieplas vlakbij Dedemsvaart. Het natuurgebied beslaat in totaal rond de 700 hectare, vol met natuurschoon, oude boerderijen, kleine essen, heides, bos en hooilanden. Bij de recreatieplas zelf is er een zandstrand aangelegd en in het midden van de plas ligt er een klein eilandje. De bossen rondom de plas zijn rijk aan fiets- en wandelpaden. Het is dus een fijne plek om te ontspannen en een frisse neus te halen.

Ontspannen in het Reestdal

De Reest is de grensrivier die de provincies Drenthe en Overijssel van elkaar scheidt. Het water stroomt van Dedemsvaart naar Meppel. Dit beekdal heeft een geheel eigen karakter: de hoogtepunten van het dal liggen achter elkaar als parels aan een ketting. Het Reestdal is de ideale plek voor recreatie en bezinning.

Dagje uit in Attractiepark Slagharen

Niet ver van Dedemsvaart ligt Attractiepark Slagharen. Dit park kent ruim dertig attracties, waaronder twee achtbanen. Het park is onderverdeeld in diverse thema-gebieden, dus er is voor ieder wat wils. Een heerlijke activiteit voor iedereen die in de buurt woont, dus ook voor de (kersverse) inwoners van Dedemsvaart!

Klantervaringen in Dedemsvaart

Klantervaring van Tjalle uit Dedemsvaart

“Topproduct”

Topproduct, snelle levering.

Tjalle - Dedemsvaart - 2020-05-02
Klantervaring van Anton uit Kerkenveld

“Op afgesproken tijd geleverd, prima kwaliteit gras”

Nooit eerder graszoden gelegd, dankzij duidelijke instructiefilm en -mail is het prima gegaan. Gras slaat na 4 dagen al goed aan, ondanks droog en warm weer.

Anton - Kerkenveld - 2020-06-24

Graszoden bezorgen Dedemsvaart

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Dedemsvaart en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Dedemsvaart

Veelgestelde vragen in Dedemsvaart

Hoe snel kunnen graszoden in Dedemsvaart geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Dedemsvaart?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.