Graszoden kopen in de rips

Wilt u wonen in een ontginningsdorp in het oosten van Noord-Brabant? Het dorp De Rips ligt middenin het grootste Noord-Brabantse boscomplex en bestaat uit:

 • Klotterpeel
 • Nederheide
 • Stippelberg
 • Beestenveld

De heide-ontginningen Vinkenpeel en Jodenpeel zijn ook in het dorp De Rips te vinden. In De Rips kunt u een huis huren, maar u kunt hier ook een bestaande woning kopen.

Wilt u echter een compleet nieuw huis kopen, dan kan dat in Venray dat niet ver van De Rips gelegen is. Weliswaar komt u dan in de provincie Limburg te wonen, maar wel met veel faciliteiten van Noord-Brabant op korte afstand van uw woonplaats gelegen.

Graszoden kopen in Venray

Uw huis en graszoden kopen in Venray kan een goede keuze zijn, als u zoekt naar een woonplaats met veel voorzieningen.

Venray voorziet hierin, doordat het een grote plaats is.  Dit in tegenstelling tot De Rips dat als dorp veel minder te bieden heeft. Zo is er in Venray voor de kinderen de keuze uit een groot aantal basisscholen en hoeven ze ook voor het middelbaar onderwijs Venray niet uit.

In Leunen Zuid kunt u een woning kopen en daarbij kiezen uit een:

 • tussenwoning
 • tweekapper
 • hoekwoning
 • vrije kavel

In Leunen kunt u net als in de Rips ook uw graszoden kopen. U zult hier sowieso omringd zijn door akkers, weilanden en bossen.  Reden te meer om uw tuin te voorzien van graszoden.  Zo loopt uw tuin na de oplevering als het ware over in de natuurrijke omgeving.

U kunt zelfs overwegen om de tuin al tijdens de bouw in orde te maken. Leunen heeft voor u veel te bieden als het gaat om vrijetijdsbesteding.

U kunt namelijk hier terecht voor sport- en wijkverenigingen en ook op het gebied van sport vindt hier het nodige plaats.  Dit alles wordt onder andere door de actieve dorpsraad georganiseerd.

Duurzaam bouwen

Om een woning duurzaam vorm te geven, kunt u zelf ook de nodige maatregelen treffen. Als u hier bij de aanschaf van uw huis de nodige aandacht aan besteedt, zal zich dat zeker terugbetalen.  Zo kunt u uw huis voorzien van vloerverwarming en een warmtepomp aanschaffen. De muren en daken van uw te kopen huis zullen sowieso goed geïsoleerd zijn.

Koopt u zonnepanelen voor diezelfde daken, dan kunt u uw eigen energie opwekken. Om de energielasten zo laag mogelijk te houden, is het mogelijk om de verlichting in uw woning via ledlampen te regelen.

De ledlampen zijn ook perfect in uw tuin te gebruiken en kunnen het plezier dat u aan uw tuin zult beleven, vergroten. Als u graszoden koopt en uw tuin daarmee vormgeeft, kunt u de tuin rondom voorzien van ledverlichting. Hiermee bereikt u een heel mooi effect in de avonduren en de wintermaanden.

De graszoden zullen prachtig tot hun recht komen in het subtiele licht. 

De tuin kunt u verder invullen met een tuinbeeld, ornamenten, planten, struiken en bomen. Overweegt u een tuinhuis te plaatsen, dan is het kopen van zonnepanelen ook voor het dak van uw tuinhuis een slimme zet.

Klantervaringen in de rips

Klantervaring van Erwin maathuis uit De Pollen

“Snelle levering en een prima grasmat”

De levering stond gepland op 28 april tussen 12.00 en 16.00 maar om 10.00 stonden ze al voor de deur., dezelfde dag de zoden gelegd. Er was ruim voldoende korrelmest bij geleverd voor een oppervlakte van ruim 100m2 Daarna zijn we meteen begonnen met sproeien en ondanks deze warme dagen een top gazon en een prima kwaliteit!!

Erwin maathuis - De Pollen - 2020-08-10
Klantervaring van Wesley uit De lier

“Mooi gras voor een zeer nette prijs!!!”

Had nog nooit gras aangelegd maar door het bijgeleverde boek is het goed te doen. Ook staat er heel veel en duidelijke informatie in hoe je je gras goed kan houden. TOP!!!

Wesley - De lier - 2019-08-23

Graszoden bezorgen de rips

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

 • Bezorging in de rips en omstreken, met track en trace.
 • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
 • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
 • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
 • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
 • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
 • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
 • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor de rips

Veelgestelde vragen in de rips

Hoe snel kunnen graszoden in de rips geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar de rips?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.