Graszoden kopen in Darp

Het kleine Darp is een prachtig dorp vol geschiedenis. In Darp gaat mens en natuur vreedzaam met elkaar om. Woont u in Darp en ontbreekt er bij uw huis net een beetje natuur? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. U kunt namelijk de beste graszoden kopen op onze website. De graszoden zullen na het kopen snel bij u aankomen en u hoeft ze alleen nog te planten!

Bisschopsberg

Er is een 16,8 meter hoge heuvel in het zuidwesten van Darp. Deze heuvel heet de Bisschopsberg. Aan het begin van de middeleeuwen arriveerde de Bisschop van Utrecht in Drenthe. Hij werd ontvangen op de Bisschopsberg waarna hij er 6 weken lang de baas zou spelen. Hij rees in die tijd door heel Drenthe. Hij ging vanaf de Bisschopsberg naar Uffelte, Diever en Dwingeloo. 

In de middeleeuwen werden er ook vergaderingen van de landsdag gehouden op de heuvel onder leiding van de drost van Drenthe. Slechts eens in de vier jaar was de bisschop of een van zijn vertegenwoordigers aanwezig bij een vergadering.

Tegenwoordig is de bisschopsberg. 

Oorlog biedt ruimte

In 1942 bouwden de Duitsers een militair vliegveld tussen Darp en Havelte. Door dit project verdween het grootste deel van Darp. De Darperkerkweg en de Oude Ruiterweg zijn de enige straten waar nog een paar huizen staan die de bouw van het vliegveld hebben overleefd. Toen de oorlog voorbij was werd Darp snel weer aangevuld met nieuwbouw. Dit gebeurde vooral in het oosten van het dorp. In het westen bevonden zich de Johannes Postkazernes namelijk al. Vrijwel alle huizen in Darp zijn dus gebouwd na 1945. Men bouwde toen vooral vrijstaande huizen. Deze huizen hebben ruime tuinen. Dat is perfect om onze graszoden te kopen en aan te leggen! U kunt er zelfs nog planten, bloemen of zelfs een boom bij kopen.

Voetbal

Speelt u of uw kind bij DVSV Darp? Dan is het aanleggen van een grasmat zeker geen slecht idee. Uit onze graszoden groeit gras waarop gesport kan worden. In de grote achtertuinen van de huizen in Darp is genoeg ruimte om een doel te plaatsen en een balletje te trappen op uw mooie gras. Natuurlijk hoeft er niet perse op te worden gevoetbald. Gras is de perfecte ondergrond voor kinderen om op te spelen

Groene omgeving

De omgeving van Darp is zeer groen. Denk bijvoorbeeld aan de Bisschopsberg en aan de Havelterberg. Dit zijn prachtige plekken om een wandelingetje te maken voor de natuurliefhebber. Naast de mooie natuur is er ook heen hunebed te zien: Hunebed D54. Waarom zou u thuis niet uw eigen Drenthe willen maken? Door onze graszoden te kopen kunt u het groen van Drenthe in uw tuin verwerken. 

Klantervaringen in Darp

Klantervaring van Oebele uit Havelterberg

“Betrouwbaar bedrijf ”

De kwaliteit en de bezorging was perfect

Oebele - Havelterberg - 2019-10-11
Klantervaring van Theo uit Meppel

“Precies wat verwacht wordt en wat ze beloven”

Gras besteld en op de verwachte dag ontvangen. Keurig aangeleverd en hele mooie en goed verwerkbare graszoden. Wij zijn heel tevreden met het resultaat.

Theo - Meppel - 2020-05-16

Graszoden bezorgen Darp

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Darp en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Darp

Veelgestelde vragen in Darp

Hoe snel kunnen graszoden in Darp geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Darp?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.