Graszoden kopen in Cothen

Cothen, een idyllisch dorpje in het zuiden van Utrecht. Met maar 3.300 inwoners is dit dorp zowel rustig als landelijk, iets wat je weinig ziet in de Randstad. Gaat u een woning kopen in deze omgeving? En wilt u nog een leuk groen gazon in uw tuin? Dan zijn graszoden vaak de perfecte optie. Binnen onze webshop hebben we een uitgebreid aanbod. Bovendien bestelt u deze eenvoudig en komen we zo snel mogelijk bij u langs. Wilt u graag meer weten over ons of onze producten? Dan vindt u deze informatie onderaan deze pagina.

Project Zeven

Project Zeven is een nieuwbouwproject voor zowel Cothen als Langbroek. Deze twee dorpen behoren namelijk bij de gemeente Wijk bij Duurstede en liggen dicht bij elkaar. Het zijn beide plattelandse plekken met elk eigen, bijzondere karakteristieken. Hier zijn bovendien ook twee nieuwbouwwijken gebouwd: Oranjehof en De Kamp. Met nieuwbouwproject Zeven komen er een aantal prachtige woningen om uit te kiezen.

Het mooie aan dit project is dat u veel keus heeft over een huis. Daarnaast komt u terecht in een dorpse gemoedelijkheid, waar u veel rust om u heen heeft. Een ander groot voordeel van dit project zijn de grote tuinen. Hier heeft u de mogelijkheid om in warmere maanden te zitten in een tuin, in rust en met het gezin. Daar horen natuurlijk mooie graszoden bij die u hier kunt kopen.

Wonen in een dorp met rijke historie

Naast deze nieuwbouwprojecten heeft Cothen ook veel schitterende, ruime en oude woningen. Dat straalt de volledige omgeving ook uit. Zo heeft dit dorp zelfs een beschermd dorpsgezicht door een boomgaard bij het Ambachtspad. Gaat u een huis kopen in Cothen, of heeft u er al een? Dan weet u zeker dat er veel groene weilanden om u heen zijn met veel rust. We komen ook regelmatig graszoden brengen bij historische woningen, waar een tuin aan vervanging toe is.

Natuur en bezienswaardigheden in Cothen

Natuur speelweide Cothen

Deze natuur speelweide wordt in Cothen als een echte parel gezien. Dit komt doordat het een zowel leuk als leerzaam is, en voor zowel jong als oud. Het is een kleine plek waar de kinderen kunnen spelen en ouders kunnen zitten of wandelen. Met veel kinderen in dit gebied is het fijn dat de kinderen vrijuit kunnen spelen. Door graszoden te kopen kunt u ook een eigen speelveld maken. Dan kunnen de kinderen na de openingstijden van deze speelweide nog even doorgaan.

Het kersenmuseum

Kersen groeien goed in deze omgeving en dat zie je terug in de zomermaanden. Op dat moment liggen de kersen vaak langs kleine winkeltjes aan de weg. Kersenteelt speelt al lange tijd een grote rol in Cothen en omgeving. Daarom is het Kersenmuseum opgericht om dit te tonen aan iedereen.

Klantervaringen in Cothen

Klantervaring van Angelique  uit Doorn

“Heel mooie gazon”

Levering verliep heel soepel, ik hoefde niet eens thuis te blijven. Omdat het een hele warme dag had netjes van te voren een mail gekregen met instructies. Mijn gras ligt er nu net 3 dagen in maar begint zelfs al te groeien. Enorm blij met onze gazon.

Angelique - Doorn - 2020-06-28
Klantervaring van Dennis uit Rijswijk

“Prima service en heldere communicatie!”

Heel makkelijk te bestellen, goede communicatie van de te leveren producten en de status van de bestelling. Ook goede uitleg over de bestelling.

Dennis - Rijswijk - 2021-03-03

Graszoden bezorgen Cothen

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Cothen en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Cothen

Veelgestelde vragen in Cothen

Hoe snel kunnen graszoden in Cothen geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Cothen?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.