Graszoden kopen in Burgum

Burgum is een dorp uit de gemeente Tietsjerksteradeel van de provincie Friesland. Met een inwonersaantal van 9.750 mensen is het een ruim dorp met veel levendigheid. Bovendien ligt dit dorp in een prachtig coulisselandschap met natuurgebieden als de Noordermeer en Soestpolder eromheen. Deze unieke mix maakt van Burgum een van de mooiste dorpen om te wonen.

Woont u in de gemeente Tietsjerksteradeel? Bent u daarnaast op zoek naar een woning om te kopen in Burgum en omgeving? Gaat u daarnaast de tuin aanvullen met graszoden? Dan zit u hier op de juiste plek. Onze webshop biedt een ruim assortiment van graszoden van hoge kwaliteit en tegen een lage prijs. Ook kunt u onderaan deze pagina terecht voor meer informatie over de mogelijkheden.

Ruim en landelijk wonen in Burgum

Graszoden kopen bij Valk, Burgum

In Burgum komen in het woongebied Tusken Wald & Wetter een aantal mooie woningen. Binnen dit nieuwbouwproject is het de bedoeling dat er 70 woningen worden aangeboden. Bovendien komt het in een woongebied met zowel jonge- als oudere mensen, in een levendige wijk en met veel groen en ruimte om u heen.

Bovendien zijn de woningen zowel ruim, duurzaam als modern opgezet. Echter, er is ook rekening gehouden met het landschap en omgeving van Burgum. Daarom bieden de huizen ook enigszins dorps karakteristieken en sferen vanaf de buitenkant.

Wat ook leuk is: de woningen in dit woongebied worden voorzien van ruime tuinen. Hier kunt u ultiem relaxen in een rustige omgeving, met natuurgeluiden en de kinderen die spelen op grasvelden. Wilt u ook tot rust komen op een groen gazon? Dan kan dit door graszoden te kopen. Regelmatig komen we in nieuwe woongebieden om deze te leveren.

Een woning kopen in de dorpskern van Burgum

Met een rijke historie dat teruggaat tot de 12de eeuw is Burgum een plek met veel sfeer en charme. Naast de verschillende wijken en buurten in dit dorp blijft het centrum toch het leukst en mooist.

Dit dorp is verder geschikt voor een heerlijke wandeling langs groen plekken, om te winkelen, voor een drankje op een terras en om tot rust te komen. Met verschillende voorzieningen is er voor iedereen wat te vinden.

Gaat u een woning kopen in de dorpskern van Burgum? Dan kan het leuk zijn om de sfeervolle huizen te complimenteren met graszoden. Hierdoor ervaart u de rust en levendigheid vanuit uw eigen, rustige groene plekje.

Natuur en omgeving van Burgum

Soestpolder

De Soestpolder is een uniek en prachtig natuurgebied tussen Burgum en het Burgumer Mar in. Dit gebied kenmerkt zich door diverse hooilanden, rietkragen en ruigten. Daarnaast is een deel van dit gebied zo ingericht dat er diverse weidevogels kunnen broeden. Zo komen er op dit moment vogels voor waaronder de grote zilverreiger, roerdomp en baardman. Hierdoor is het een leuk stuk natuur voor de vogelliefhebber.

Vogelkijkhut

Dat de inwoners van Burgum van vogels houden ziet u aan de verschillende vogelkijkhutten. Deze worden door speciale verenigingen, maar ook door scholen gebouwd. Ook bij de Soestpolder is er een ruime vogelkijkhut gemaakt. Vanaf hier kunt u de vogels goed spotten. Daarnaast kunt u dit gebied ook inlopen voor een wandeling en om de natuur te verkennen.

Klantervaringen in Burgum

Klantervaring van Ronald uit Burgum

“Goeie service en mooi resultaat”

Chauffeur was mooi op tijd. Heel vriendelijk, graszoden netjes achteraan de oprit gezet. Volgende dag gelegd. Mooie stevige zoden en een super resultaat.

Ronald - Burgum - 2020-09-05
Klantervaring van Theo uit Eastermar

“Zeer tevreden, top graszoden”

Levering was ruim op tijd! Mooie kwaliteit graszoden. Duidelijke handleiding. Zeker een aanrader.

Theo - Eastermar - 2020-04-24

Graszoden bezorgen Burgum

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Burgum en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Burgum

Veelgestelde vragen in Burgum

Hoe snel kunnen graszoden in Burgum geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Burgum?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.