Graszoden kopen in Bourtange

Bourtange is een ooglijk vestingdorp in Groningen. Het ligt in de gemeente Westerwolde. Het dorpje is gemaakt tijdens de Nederlandse opstand tegen de Spanjaarden. Woont u in Bourtange, mist uw tuin nog een beetje groen en wilt u uw tuin nou verkwikken met een gazon van Nederlandse bodem? Dan hoeft u gelukkig niet meer verder te zoeken. Met onze graszoden kunt u de mooiste gazons maken voor alle usi. Op onze website kunt u makkelijk een bestelling plaatsen en zo onze graszoden kopen. De graszoden zullen aldra bij u aankomen. Na het kopen hoeft u slechts de graszoden te planten, en te genieten van uw prachtige gazon!

Replica van fort zorgt voor toerisme

In 1580 gaf Willem van Oranje opdracht tot de bouw van een fort op de zandrug van het Bourtanger Moeras aan de grens met het huidige Duitsland. In 1593 werd het fort gebouwd in opdracht van Willem Lodewijk van Nassau. Bourtange was tussen 1593 en 1851 een belangrijk fort. Toen het fort in 1851 werd gesloten, ontstond er een agrarisch dorp. Slechts enkele gebouwen herinneren mensen nog aan de glorie van weleer. In de jaren zestig nam de stad Vlagtwedde het initiatief om de vesting weer op te bouwen. Het plan werd uitgevoerd tussen 1967 en 1992. De rosse buurt werd herbouwd, er werd een kanaal gegraven en er werd een militair kamp gebouwd. Tegenwoordig voelt het voor de bezoekers van Bourtange alsof ze honderden jaren terug zijn gegaan in de tijd. Er komen veel toeristen op Bourtange af. Daarom is het goed om graszodes te kopen. Zo wordt Bourtange een mooier dorp waar de huize prachtige gazons hebben. Ook mengen de nieuwe woningen dan beter met de groene replica van het fort.

De molen van Bourtange

Bourtange had ooit een standaard pel- en korenmolen. Dit kleine houten windstation stond op het Molenbastion, maar verloor zijn functie toen de soldaten vertrokken. De molen werd in 1832 verkocht en verhuisde naar het kleine dorpje Ter Haar, waar het nog steeds te zien is. In 1980 werd een exacte kopie van deze molen uit het begin van de zeventiende eeuw op de herbouwde stadsmuur van Bourtange geplaatst, waardoor de vesting “zijn oorspronkelijke uiterlijk terugkrijgt”. Het origineel is het enige bewaard gebleven exemplaar in Noord

Het marktplein

In het midden van de vesting vind je het marktplein. Alle straten leiden naar dit plein. Het eeuwenoude plein is volledig omgeven door 16 lindebomen van ruim 350 jaar oud. De officierswoningen bevinden zich aan het marktplein. Dit zijn tevens de hoofdgebouwen. In de buitenring bevinden zich de soldatenbarakken. Mocht u tóch liever in uw eigen tuin blijven dan op pad te gaan in het dorp? Dan kunt u uw tuin ervaring fors verbeteren door een gazon van onze graszoden te kopen!

Tuinlaan

De Tuinlaan is een mooie straat in Bourtange waar veel 2 onder 1 kap woningen staan. Deze woningen hebben zowel ruime voor- als achtertuinen. Wij leveren ook graszoden in en rondom deze straat. Woont u in de buurt? Twijfel niet om graszoden bij ons te kopen, opdat u snel kan genieten van uw eigen gazon.

Klantervaringen in Bourtange

Klantervaring van Emiel uit Vlagtwedde

“Strak gazon”

150 m2 besteld en keurig op tijd geleverd. Gelijk begonnen met leggen en binnen 3 uur alles er in. Mooie en sterke rollen die je zo weg legt. Ik beveel graszodenkopen.nl aan iedereen aan.

Emiel - Vlagtwedde - 2020-04-29
Klantervaring van Wessel uit Sellingen

“Prima graszode”

Goede graszode makkelijk om te leggen, je ziet er straks geen barst meer van, al die aanhechtingen

Wessel - Sellingen - 2020-02-08

Graszoden bezorgen Bourtange

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Bourtange en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Bourtange

Veelgestelde vragen in Bourtange

Hoe snel kunnen graszoden in Bourtange geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Bourtange?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.