Graszoden kopen in Borne

Borne kan terugkijken op een ver verleden. Hoe lang het gebied rondom Borne exact wordt bewoond, is niet bekend. De eerste geschreven bron die Borne vermeld, stamt uit het jaar 1206.

Dat deze streek al veel langer wordt bewoond weten we door de Romeinen, die melding maakten van nederzettingen in het noorden en oosten van wat nu Nederland is. Het machtige Romeinse Rijk wist echter nooit door te dringen tot boven de rivieren. Derhalve zijn er ook geen geschreven Romeinse bronnen bekend over dit gebied. 

Wat wel buiten kijf staat, is dat de eerste bewoners van Borne in een prachtig gebied hebben geleefd waarbij de natuur ze voorzag van al hun eerste levensbehoeften. Als u uw graszoden gaat kopen voor uw huis in Borne, schroom dan niet om uw Twentse oerinstincten los te laten om uw eigen oertuin te creëren.

Het kloppend van Twente

Tegenwoordig luidt de bijnaam van Borne het kloppend hart van Twente. Daar is alles mee gezegd, want de plaats ligt in het midden van Twente. Dat maakt Borne de ideale uitvalshoek om deze regio te verkennen. Twente heeft met haar coulisselandschap een unieke natuurrijke omgeving die nergens anders in Nederland voorkomt. Het buitengebied van Borne, De Groene Poort, heeft alles wat de Twentse natuur zo kenmerkt. Het coulisselandschap, veel groen afgewisseld door open essen landschappen waar de vele beekjes welig doorheen stromen. Het is dan ook hier in Twente waar de otter zich na een lange tijd van afwezigheid weer definitief gevestigd heeft. 

De Groene Poort leent zich dan ook uitstekend om inspiratie op te doen voor de inrichting van uw tuin. Het creëren van uw eigen droomtuin, dat begint allemaal met het kopen van kwaliteit graszoden. Wanneer de graszoden zich hebben ontplooid tot een mooi stuk natuurgras, heeft u de basis voor uw eigen stukje Twentse natuur al gelegd.

Graszoden doen het goed op Bornse grond

Sinds oudsher is Borne verzekerd van vruchtbare grond waar gewassen goed op gedijen. Tot de industriële revolutie haar intrede deed, was de streek voornamelijk bewoond door boeren en landbouwers die hun leven wijden aan het bewerken van het land en leefden van de opbrengst ervan. 

Ook toen de industriële revolutie eenmaal haar intrede deed, bleef de landbouw een grote rol van betekenis spelen in deze streek. Wanneer u uw graszoden gaat kopen, zal de vruchtbare grond uw graszoden in mum van tijd uw tuin voorzien van een prachtig en sterk gazon.

Nieuwbouw in Borne

Borne heeft zich vandaag de dag ontwikkeld tot een echte forensengemeente. Dat verklaart de vele nieuwbouwwijken die Borne rijk is. Het landelijke karakter van Borne, dat met haar onaangetaste Middeleeuwse dorpskern de status van beschermd dorpsgezicht heeft, houdt u intact door als bewoner van één van de vele nieuwbouwwijken uw eigen natuurgroen aan te leggen. Wanneer u uw graszoden gaat kopen voor de ruime kavels die de Bornse nieuwbouwprojecten zo typeert, behoudt uw huis het echte natuurlijke Twentse karakter.

De Bornsche Maten

De allernieuwste wijk die naar verwachting in 2021 wordt opgeleverd, is de Bornsche Maten. De huizen die hier worden gerealiseerd zijn vorstelijk te noemen qua omvang. Tegelijkertijd zijn het ook duurzame woningen. Riante huizen met een duurzaam karakter, daar past een echte tuin met een mooie, sterke en gezonde grasmat bij. Uw graszoden kopen voor uw huis doet u dan ook zeker als bewoner van deze prachtige wijk.

Graszoden kopen doet u eenvoudig via graszodenkopen.nl

Desgewenst bezorgen wij de graszoden bij u aan huis.

Klantervaringen in Borne

Klantervaring van Jan uit Borne

“Snelle levering, goede oplossing van probleem”

Gras was op tijd geleverd, temperatuur was extreem hoog voor juni die dag (29 graden) ondanks dat we de pallet direct hadden afgepakt en dezelfde alles gelegd hebben bleek toch na een paar dagen dat er 4 banen/rollen last van broei hadden gehad. Na contact met ze op te hebben genomen is diezelfde dag nog een bevredigende oplossing gevonden (ondanks dat zij niet verantwoordelijk zijn voor broei).

Jan - Borne - 2020-06-10
Klantervaring van Roy uit Borne

“Top gazon”

Ondanks de hitte, erg goede zoden geleverd gekregen. Goede aanleggids en van tevoren nog een mailtje gehad om extra te sproeien.

Roy - Borne - 2020-06-04

Graszoden bezorgen Borne

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Borne en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Borne

Veelgestelde vragen in Borne

Hoe snel kunnen graszoden in Borne geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Borne?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.