Graszoden kopen in Born

Er zijn veel bijzondere plekken in Nederland waar u een woning kunt kopen met een ruime tuin waar gemakkelijk graszoden gelegd kunnen worden. Ons land lijkt misschien vlak en soms wat eentonig. Toch verschillen de landschappen soms enorm op maar een paar kilometer afstand en dat is dan goed te zien is aan de planten die er groeien. Grassoorten zijn overal te vinden, dus graszoden gedijen op de meeste bodems.

Het bijzondere Born

Een huis kopen op geografisch bijzondere plekken kan ook, zoals letterlijk tussen de grenzen in. Born is zo’n plaats, in de “taille van de Nederlandse provincie Limburg”. Born ligt namelijk op 2,5 kilometer afstand van de Belgische grens en 4,7 km van de Duitse grens, gerekend vanaf het centrum van Born. Het zuidelijkste deel van Nederland, Zuid-Limburg, is dus bijna een enclave, maar zit dankzij een relatief smal strookje land vast aan de rest van Nederland. Ondanks het zeer heuvelachtige karakter van Zuid-Limburg ligt Born op een hoogte van ongeveer 35 meter boven NAP. En dat is relatief laag in vergelijking met de Vaalserberg met haar 322 meter boven NAP, hemelsbreed op een kleine 30 kilometer afstand. Born valt daarmee buiten de uiterste uitloper van het Eifelgebergte, maar ligt er dus redelijk vlakbij. Opmerkelijk aan Born is het feit dat het dorp van 1400 tot 1815 in het onofficiële Heilige Roomse Rijk lag, daarna toegevoegd werd aan het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden en in 1830 Belgisch eigendom werd. Uiteindelijk in 1839 mocht Born definitief de Nederlandse vlag op het gemeentehuis hijsen.

Industrialisatie

Born is een plaats met ongeveer 6.000 inwoners, ze is in vergelijking met andere Nederlandse dorpen relatief klein, maar zeker niet minder belangrijk. Sterker nog, Born is vooral bekend dankzij de aanwezigheid van VDL Nedcar, Nederlands grootste autoproducent, een belangrijke werkgever voor de inwoners van Born en omstreken. Het door mensen aangelegde Julianakanaal loopt langs het dorp en is belangrijk geweest voor de uiteindelijke Maaskanalisatie. Born is een relatief dichtbebouwd gebied, deels door industrie en deels door woningbouw. Mensen die letterlijk van bedrijvigheid houden kunnen hun hart ophalen in Born. De industrialisatie van het gebied maakt het ook zakelijk gezien interessant om hier een woning te kopen.

Rust en ontspanning

Ondanks dit kenmerk van Born kunt u toch genieten van alle rust, het liefst buiten in de achtertuin die u het beste kunt aankleden met graszoden. Die rust vindt u ook wanneer u Born verkent en kennismaakt met de bezienswaardigheden in de omgeving, waaronder een heus kasteel dat al sinds 1150 bestaat, maar is vervallen tot een ruïne. Achter het kasteel bevindt zich een wandelpark annex klein dierenpark. En bent u sportief ingesteld, dan kunt u terecht bij bijvoorbeeld de plaatselijke voetbalvereniging. Er worden hoge eisen gesteld aan het veld en daarom is het verstandig om op graszoden te spelen. Deze kunnen veel hebben en zijn gemakkelijk te onderhouden.

Nieuwe wijk Aldenhof

Born is tegen de plaats Buchten aangebouwd, nadat in 2014 de wijk Aldenhof werd gerealiseerd. Dat maakt het niet minder gemoedelijk om hier te wonen. Een woning kopen in deze wijk betekent gezelligheid in een omgeving met alle voorzieningen in de buurt, zoals winkels, speciaalzaken, huisartsen en sportclubs. Maar uw graszoden kunt u online kopen, daar hoeft u de deur niet voor uit. Graszoden kopen is gemakkelijk, ze worden bij u in Born aan huis geleverd en ze zijn eenvoudig zelf aan te leggen.

Klantervaringen in Born

Klantervaring van Björn uit Guttecoven

“Geleverd zoals gevraagd en een goed kwaliteit.”

De graszoden besteld op zondag en in de planning aangegeven op vrijdag te leveren. Dit is ook volgens die planning verlopen en ook is het gras en de teelaarde van goede kwaliteit.

Björn - Guttecoven - 2020-06-17
Klantervaring van Chris uit Stein (LB)

“Een prachtig gazon in zeer korte tijd”

Op woensdag besteld met de bedoeling in de volgende dagen te gaan leggen. De levering was zo vlot dat ik vrijdags mijn tapijtje groen had liggen. Ik had voldoende besteld in de wetenschap dat er wel een paar rollen zouden sneuvelen. Dit klopte. Er waren in mijn bestelling zeker 4 onbruikbare rollen gras. Vielen zo uit elkaar en waren nergens in te passen. ook niet voor mijn bedachte reparatie van andere stukken in mijn gras. Toch ben ik zeer tevreden over mijn mooi groen gras. Kwaliteit erg goed. Regenwormen gratis. Chapeau voor graszoden.nl zou het zo weer doen.

Chris - Stein (LB) - 2020-02-22

Graszoden bezorgen Born

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Born en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Born

Veelgestelde vragen in Born

Hoe snel kunnen graszoden in Born geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Born?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.