Graszoden kopen in Borger

Het Drentse dorp Borger wordt pas in de Middeleeuwen voor het eerst vermeld in Nederlandse literatuur.

Dat Borger echter veel verder terug kan kijken in de geschiedenis, blijkt wel uit het grote aantal hunebedden die in en rondom Borger te vinden zijn. Deze vermoedelijke grafkelders zijn 5000 jaar geleden gemaakt door een gemeenschap die bekend staat als Het Trechtbekervolk.

Het grootste hunebed van Nederland, met de overigens weinig flatteuze naam D27, vindt u in Borger.

Hunebedden zijn een overblijfsel uit de vroegste geschiedenis van de mensheid. Het is nog steeds een raadsel hoe de prehistorische mens deze bouwwerken tot stand heeft laten komen. 

Stel u eens voor wanneer u uw eigen graszoden gaat kopen, dat onze voorouders ooit hetzelfde gevoel konden ervaren wanneer ze met hun blote voeten over het gras liepen. Graszoden van topkwaliteit geven uw woning uw eigen stukje natuur wat zo kenmerkend is voor het prachtige Drentse landschap.

De omgeving van Borger

Nu is Drenthe in het geheel al een mooie provincie te noemen, maar het gebied waar Borger zich bevindt is toch wel een Drents huzarenstukje te noemen.

Behalve de historische rijkdom van de mysterieuze hunebedden, is in deze omgeving nog veel meer moois te ontdekken. Wanneer u uw graszoden gaat kopen, bezoek dan eens het nabijgelegen Natuurgebied De Mandelanden.

Hier kunt u heerlijk wandelen terwijl u geniet van de diversiteit van het natuurgebied. Water, groene weides en veel struikgewas. 

De Mandelanden heeft nog iets voor u in petto. Ook hier zijn bijzondere archeologische ontdekkingen gedaan. Maar liefst 10.000 jaar geleden werd dit gebied al bewoond door jager-verzamelaars. Het kopen van graszoden is veel meer dan het creëren van een mooi sterk gazon. Het geeft u de basis om uw eigen droomtuin verder te ontwikkelen. Neemt u de struikgewassen in De Mandelanden eens in u op en vraag uzelf af welke boom of struik u graag in uw eigen tuin zou willen hebben. Niets staat u in de weg om uw eigen stukje Drentse oertuin te ontwikkelen.

Het begint met het kopen van graszoden waarbij wij u graag van dienst willen zijn om uw tuin van een topkwaliteit gazon te voorzien.

De rijkdom van de Borger geschiedenis is nog niet op. Nog zo`n prachtig gebied met veel natuur èn geschiedenis is het Geopark De Hondsrug. Alweer een fantastische omgeving waar u volop inspiratie kan opdoen wanneer u graszoden gaat kopen voor uw tuin. De Hondsrug staat niet voor niets op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Behalve de mooiste ideeën voor de inrichting van uw tuin, zijn hier ook ontzettend veel sporen uit de prehistorie te vinden. Hier vindt u grafheuvels, veenkoloniën, tal van archeologische vondsten en prehistorische karresporen. En uiteraard hunebedden.

Met het kopen van graszoden geeft u uw huis in Drentse weer een glimp uit die vervlogen tijden. Ooit liepen onze voorouders door het toen al prachtige Drentse landschap in wat een oase van groen moet zijn geweest.

Nieuwbouw in Borger

In dit prachtige dorp met al haar historie is het allerminst verbazingwekkend te noemen dat het kleine dorp meerdere nieuwbouwprojecten heeft openstaan. Borger heeft een grote aantrekkingskracht mensen vanuit heel Nederland om zich hier te vestigen.

Zo wordt De Daalkampen gerealiseerd. Deze nieuwe wijk kenmerkt zich onder andere door de ruime woningen die hier worden neergezet. Zowel vrijstaande woningen als twee-onder-één-kapwoningen. Een ander kenmerkend aspect van De Daalkampen is de groene omgeving waar de wijk zich in bevindt. Graszoden kopen voor uw huis in De Daalkampen doet u om de grote beschikbare ruimte van de kavels op te laten gaan met de overweldigende natuur rijke omgeving.

In Het Hunzedal is een groot renovatieproject gaande die in fasen wordt uitgevoerd. Deze wijk stamt uit de jaren ’60 van de vorige eeuw en veel woningen worden gesloopt om ruimte te maken voor nieuwe woningen. 

Rijtjeshuizen, (half)vrijstaande woningen, twee-onder-één-kapwoningen, het belooft een diverse wijk te worden voor zowel de particuliere woningmarkt als de sociale woningbouw. De ontwikkelaar besteedt aandacht om meer natuurgroen in deze wijk te creëren. Uw eigen stukje natuurgroen voor en achter uw huis in het Hunzedal creëert u zelf met het kopen van graszoden waarna u verder uw Drentse droomtuin kan ontwikkelen.

Uw graszoden bestelt u eenvoudig via graszodenkopen.nl

Desgewenst bezorgen wij de graszoden bij u aan huis.

Klantervaringen in Borger

Klantervaring van Robert uit Gasselte

“Uistekende service”

Per ongeluk te weinig besteld, ik kon de volgende dag nog extra halen ondanks de schaarste. Super!

Robert - Gasselte - 2020-06-13
Klantervaring van Joey  uit Gieten

“Top graszoden ”

Vrijdag 10-7 een levering ontvangen van 100m2 graszoden. Deze zijn keurig op tijd geleverd tussen de afgesproken tijd. Vervolgens gelijk gaan leggen en eind van de middag had ik alles erin liggen. Super bedankt. Nu lekker sproeien met dit weer.

Joey - Gieten - 2020-07-13

Graszoden bezorgen Borger

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Borger en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Borger

Veelgestelde vragen in Borger

Kunnen de graszoden in de buurt van Borger afgehaald worden?

Het egaliseren van de ondergrond is veruit het meeste en het lastigste werk van het aanleggen van een nieuw gazon met graszoden.

Maar hoe ga je verder wanneer de ondergrond eenmaal vlak is? Graszoden zitten op een rol van 1 m2. Om zo min mogelijk snijverlies te hebben adviseren we om aan de langste rechte zijde van het gazon te beginnen.

Hoe graszoden snijden

Graszoden kan je eenvoudig op maat maken met een gekarteld broodmes. Wij adviseren niet om een grassteker of schep te gebruiken. Vaak is de ondergrond waarop u de graszoden legt nog niet erg stevig en stabiel. Als u dan een kantensteker gebruikt krijg je vaak deuken in de ondergronden met name bij rondingen of rondom bomen is dit erg lastig. Meer uitleg geven we in onderstaande video:

Richting aanleg van de graszoden

In principe maakt het niet uit in welke richting het gras wordt gelegd. De naden en de vleug van de zode zie je na twee tot drie keer maaien niet meer terug. Het gras dat je afsnijdt aan het einde van een baan kan je gebruiken om een nieuwe baan mee te beginnen. Op die manier heb je zo min mogelijk snijverlies en verspringen de stootnaden ook gelijk.

Laatste stappen bij het leggen

Wanneer je bijna klaar bent met het leggen van de graszoden eindig je vaak met een stukje zwarte aarde dat smaller is dan de breedte van de zode. Hier kan je een volle graszoden neerleggen en in de lengte richting van de grasmat een stuk afsnijden. Echter je hebt een stuk minder snijverlies als je het laatste stukje via de korte zijde gaat leggen.

Wanneer kan ik de graszoden afhalen?

In het seizoen, vanaf maart tot en met september kunt de bestelde graszoden afhalen van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 uur tot 12.00 uur (op maandag in overleg).

In de periode oktober tot en met februari zijn onze afhaaltijden dinsdag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 16.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 12.00 uur.

Hoe snel kunnen graszoden in Borger geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Borger?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.