Graszoden kopen in Bierum

Bierum is een dorpje dat in de gemeente Eemsdelta ligt, in het noordoosten van Groningen. Bent u woonachtig in Bierum en bent u op zoek naar het beste gazon voor in uw tuin? Dan bent u bij ons aan het goede adres. U kunt makkelijk graszoden kopen via onze website. Nadat u uw graszoden heeft besteld, zullen wij het zo snel mogelijk leveren aan uw deur. Na het kopen van de graszoden bent u nog maar twee stappen verwijderd van een mooi gazon. U hoeft de graszoden alleen nog maar te planten in uw tuin, even geduld te hebben en u kunt daarna al genieten van uw mooie nieuwe gazon. Zelfs als u in de buurt van Bierum woont, kunt u graszoden bij ons kopen. Wij leveren namelijk ook in onder andere Godlinze en Spijk

De geschiedenis van Bierum

Dit dorp van 800 inwoners (CBS, 2011) ligt ten noordwesten van Delfzier aan de Waddenkust. Het meest opvallende gebouw in het dorp is de middeleeuwse Sebastian-kerk, waarvan de toren wordt ondersteund door een enorm steungordel. Oorspronkelijk werd de steun gebruikt om de toren van de kerk te ondersteunen, maar door het falen van de fundering wordt de toren feitelijk naar beneden getrokken. Een ander kenmerk is dat deze grotendeels romaanse kerk is uitgerust met romaans-gotische meloengewelven.

Het Luinga-depot bevond zich ooit in Bierum. Een van de eigenaren van het depot is de heer van Bierum, Harm Jan van Bolhuis. Het afzetgebied is nog duidelijk zichtbaar. De ingang van de stenen brug is nog intact.

Van 1808 tot 1811 maakte Bierum deel uit van de kortstondige gemeente Holwierde en van 1811 tot 1989 vormde het een zelfstandige gemeente. De gemeente omvatte naast Bierum en Holwierde ook Godlinze, Krewerd, Losdorp en Spijk.

De dorpsmarkering

De Hereweg ligt aan de zuidkant van het dorpscentrum en draagt de “dorpsmarkering”.

Het ontwerp is uitgevoerd door Nijeveens beeldend kunstenaar Loes Heebink (1955). Het embleem van het dorp omvat een gebogen mast met een zeemeeuw met open vleugels. Hier in Bierum is een kat toegevoegd.

Volgens de schilder symboliseert de dorpsmarkering “op artistieke wijze de verbinding tussen de zee en het land en de relatie tussen de oude toegangspoort tot een dorp of een stad in de vroegere tijden”. De masten zijn groen in dorpen met vooral agrarische kenmerken, terwijl die in kustdorpen blauw zijn. In Bierum zijn de masten groen. Wilt u uw huis ook een agrarisch kenmerk geven? Dan kunt u bij ons terecht als u dat met een gazon wilt doen. U kunt op onze website graszoden kopen!

Bierum centrum

Het centrum van Bierum is een prachtige plek. Er staan hier zowel vrijstaande als rijtjeshuizen, vergezeld met gezellige winkeltjes. Dit zijn mooie gesteldheden om een gazon aan te leggen. In Bierum centrum leveren wij snel graszoden. U kunt ze via onze website kopen. Op die manier kunnen we Bierum nog mooier en nog gezelliger maken met zijn alle!

Klantervaringen in Bierum

Klantervaring van Henk uit Appingedam

“Uitstekend ”

Snelle levering. Prima graszoden. DIK tevreden!

Henk - Appingedam - 2020-08-04
Klantervaring van Blaauw uit Delfzijl

“Superfijn ”

Super gras, goede service

Blaauw - Delfzijl - 2020-07-10

Graszoden bezorgen Bierum

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Bierum en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Bierum

Veelgestelde vragen in Bierum

Hoe snel kunnen graszoden in Bierum geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Bierum?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

De rollen dienen direct tegen elkaar te worden gelegd. U begint aan de buitenzijde en werkt dan de binnenkant af. De laatste zoden kunnen eenvoudig met een mes op maat worden gesneden.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.