Graszoden kopen in Beuningen

Bij meerdere opgravingen in en rondom Beuningen zijn overblijfselen gevonden van Romeinse nederzettingen. Dit geeft aan dat behalve het grote Romeinse fort dat tijdens de Romeinse tijd bij grote buurman Nijmegen gelegen was, ook in Beuningen Romeinse legionairs gelegerd waren.

Toen de Romeinen eenmaal vertrokken, zou Beuningen tot aan de 19e eeuw voornamelijk een arm boerengehucht blijven. Dat ook nog eens regelmatig geteisterd werd door overstromingen.

De vele overstromingen heeft Beuningen in de loop der eeuwen wel een vruchtbare grond opgeleverd. Doordat het land vaak onder water stond, ontwikkelde zich er een vruchtbare kleilaag. Wanneer u uw graszoden gaat kopen voor uw tuin in deze plaats, bent u ervan verzekerd dat ze op goede bodem terechtkomen.

De Beuningse Uiterwaarden

De omgeving van Beuningen leent zich uitstekend voor natuurliefhebbers en mensen die van lange wandelingen en fietstochten houden. De Beuningse Uiterwaarden is één van de mooiste rivierlandschappen van Nederland. Als u uw graszoden gaat kopen voor uw tuin, neem bij uw bezoek aan dit natuurgebied dan eens het rustieke effect in u op wat de combinatie van water en natuurgroen bij u teweegbrengen.

Uw eigen echte Bunningse tuin creëert u zelf zoals u het maar kan voorstellen, wellicht met de aanleg van een mooie natuurvijver. Omgeven door kwaliteit graszoden ontpopt zich binnen de kortste een prachtige grasmat waarin het water optimaal naar voren komt.

De Groene Heuvels

Het jaarlijkse gehouden meerdaagse muziekfestival Down The Rabbit Hole heeft Beuningen en het recreatiegebied De Groene Heuvels landelijke bekendheid gegeven. Het festival trekt tienduizenden bezoekers die van goede rockmuziek komen genieten. Het festival is een goed voorbeeld welke kwaliteit impuls u uw tuin geeft met het kopen van graszoden. Een sterke, gezonde grasmat kan al die mensen die dagenlang staan te hossen en springen moeiteloos aan.

De Groene Heuvels trekt ook vele waterrecreanten. Zelfs vanuit Duitsland komen duikers hierheen om de 24 meter diepe water te ontdekken met het diverse waterleven wat hier voorkomt.

Het groene nieuwbouwbeleid van Beuningen ideaal voor graszoden kopen

Als u uw graszoden gaat kopen, zal dat geheel in overeenstemming zijn met het beleid waarmee de gemeente haar nieuwbouwprojecten realiseert. Kenmerkend voor deze gemeente is de aandacht die zij geven voor de aanwezigheid van water en natuurgroen in de vele nieuwbouwprojecten die de afgelopen jaren gerealiseerd zijn.

Met de wijken De Haaghe, Den Balmerd en De Heuve  heeft de gemeente prachtige wijken gerealiseerd waarin het wonen te midden van een natuur- en waterrijke omgeving centraal heeft gestaan. In deze prachtige wijken geeft het kopen van hoge kwaliteit graszoden uw huis de uitstraling die zo uniek zijn voor deze woonwijken.

Nieuwbouwprojecten in Beuningen en omgeving

De ontwikkeling die Beuningen heeft doorgemaakt, heeft de gemeente landelijk op de kaart gezet bij mensen die zich er graag definitief willen vestigen. De water- en natuurrijke woonwijken trekken zoveel potentiele bewoners aan, dat er een groot nieuwbouwproject op de planning staat.

Voor 2030 moeten er maar liefst 3000 woningen  zijn gerealiseerd in en rondom Beuningen. Dat betekent een groei van meer dan 25%.

De plannen zijn om diverse woningen te bouwen, van rijtjeshuizen tot vrijstaande woningen in zowel de particuliere als de sociale woningbouw sector. Ook in deze toekomstige wijken zal water en natuur weer centraal komen te staan. Uw graszoden kopen als toekomstige bewoner van Beuningen doet u ook in deze nog te bouwen wijken. Uw eigen stukje groen te midden van het vele natuurgroen waar u komt te wonen. Beuningen belooft uit te gaan groeien tot een geweldig natuurrijke plaats.

Uw graszoden van hoge kwaliteit kunt u eenvoudig kopen via graszodenkopen.nl

Desgewenst bezorgen wij de graszoden bij u aan huis.

Klantervaringen in Beuningen

Klantervaring van Hendrik uit Oldenzaal

“Alles wat beloofd wordt, klopt! ”

Het belangrijkste is de kwaliteit graszoden. Deze zouden goed zijn en dat zijn ze. Het gras ziet er direct mooi en erg groen uit, dus na het leggen direct een mooi resultaat. De levering was conform afspraak en een begeleidend boekje (pdf) geeft een duidelijke handleiding en aanwijzingen voor een mooi gazon houden.

Hendrik - Oldenzaal - 2020-04-20
Klantervaring van Pascal wunnink uit ENSCHEDE

“Duidelijk en snelle dienstverlening met mooie graszoden”

Afspraak is afspraak ook al kwam de chauffeur een uurtje te laat conform de afspraak. Dat mag de pret niet drukken van een mooie groene mat!

Pascal wunnink - ENSCHEDE - 2020-07-27

Graszoden bezorgen Beuningen

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Beuningen en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Beuningen

Veelgestelde vragen in Beuningen

Hoe snel kunnen graszoden in Beuningen geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Beuningen?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.