Graszoden kopen in Beesd

De eerste vermeldingen over Beesd stammen uit 1129. Beesd heeft als gemeente de nodige veranderingen doorgemaakt. Waar Beesd sinds 1414 een klein Gelders ambt vormde met Rhenoy kreeg het in 1427 eigen landsrecht.

Tijdens de Franse periode behoorde Beesd tijdelijk bij Zuid-Holland om in 1814 weer definitief onderdeel van Gelderland uit te maken.

Een uitzonderlijk hoge waterstand van de rivieren de Maas en de Waal heeft eind januari gezorgd voor een verplichte evacuatie van alle inwoners van Beesd, omdat men vreesde voor de veiligheid van de inwoners.

Beesd is op het gebied van voorzieningen zelf niet heel royaal voorzien. De plaatsen Culemborg, Leerdam en Geldermalsen bieden op het gebied van winkelen echter wel een groot aanbod en maken Beesd daarmee toch een fijne plek om in te wonen.

Huis kopen in Geldermalsen

Waar de woningmarkt in veel plaatsen nauwelijks ruimte biedt om er tijdig uw huis te kopen, zonder dat andere geïnteresseerden u te snel af zijn, is dat in Geldermalsen geen enkel probleem.

Hier zal de komende jaren veelvuldig gebouwd worden, waardoor het ook voor u mogelijk is om hier een geschikt huis te vinden.

De Plantage biedt in fases een grote hoeveelheid te kopen woningen aan. Het eerste deel geeft u de kans om een huis te kopen en uw tuin te verfraaien met graszoden.

Al naar gelang uw wens heeft u hier de keuze uit de volgende soorten woningen:

 • twee-onder-een-kap
 • villa’s
 • starterswoningen

Gaat uw voorkeur uit naar het kopen van een kavel, dan geeft dit project u ook op dat gebied u de nodige keuze. Met de bouw van de te kopen huizen wordt niet voorbijgegaan aan de stijlen en kenmerken van de omgeving, waarin wordt gebouwd. De woningen worden weliswaar nieuw gebouwd, maar zullen toch een vertrouwde en herkenbare stijl hebben.

Wonen in de nabijheid van Beesd geeft u daarnaast de mogelijkheid om de ruimte rondom uw woning te voorzien van graszoden. Het leggen van graszoden kunt u zelf snel en eenvoudig doen.

De omvang van De Plantage blijkt niet alleen uit het aantal huizen dat wordt gebouwd, maar ook uit de architectuur. Binnen De Plantage wordt gebouwd in de volgende delen:

 • De Buitenplaats
 • De Bastide
 • De Woongaard

De Buitenplaats vormt het meest statige deel van het project. Kenmerkend voor dit deel zijn de lanen met rechte lijnen en de verschillende woningtypen.

De Bastide oogt weer heel anders door de smalle straatjes, de aanwezigheid van plantsoenen, een gracht en een omwalling. Dit deel krijgt een nostalgische uitstraling.

Een huis kopen in De Woongaard biedt u de kans om in een rustgevende setting te wonen. Smalle straatjes, een natuurlijke afscheiding en water maken allemaal onderdeel uit van dit deel van het bouwproject.

Voor welk deel u ook kiest, het plaatsen van graszoden in uw tuin kan het aangezicht van uw woning direct veel kleur geven. Graszoden vragen niet veel onderhoud. Onkruid krijgt namelijk moeilijk vat op graszoden. Zo profiteert u met graszoden van een mooie natuurlijke vormgeving van uw tuin en heeft u weinig omkijken naar uw groene zoden.

Klantervaringen in Beesd

Klantervaring van Ij hollander uit Culemborg

“Prima kwaliteit en service”

Tevreden over de kwaliteit, mooie zoden . Gekozen voor schaduwgras. Netjes geleverd op de afgesproken dag.

Ij hollander - Culemborg - 2020-05-13
Klantervaring van Ellen uit Leerdam

“super vlot geleverd en prachtige kwaliteit!”

Erg blij met graszodenkopen. nl. Volgende dag in huis, al om 8:00 geleverd. Prachtige kwaliteit van schaduw gras, ons gazon ligt er weer prachtig bij!

Ellen - Leerdam - 2019-10-24

Graszoden bezorgen Beesd

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

 • Bezorging in Beesd en omstreken, met track en trace.
 • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
 • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
 • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
 • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
 • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
 • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
 • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Beesd

Veelgestelde vragen in Beesd

Hoe snel kunnen graszoden in Beesd geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Beesd?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.