Graszoden kopen in Apeldoorn

Wilt u uw tuin in Apeldoorn opnieuw inrichten? Of verhuist u naar Apeldoorn en wilt u de buitenruimte opnieuw ontwerpen? Dan zijn graszoden een goede keuze die in iedere tuininrichting passen! Wij zijn gespecialiseerd in het leveren en leggen van graszoden in Apeldoorn. Ook bij u in de buurt. Van Klarenbeek tot Beekbergen en van Uddel tot Wiesel: wij kunnen uw tuin voorzien van een finishing touch met onze grasmatten. Meer informatie over onze producten en services vindt u onderaan deze pagina.

Graszoden bestellen in Groot Zonnehoeve

Een van de mooiste nieuwbouwwijken in Apeldoorn is Groot Zonnehoeve. In Groot Zonnehoeve is veel ruimte voor groen en mogelijkheden voor een binnentuin. Het is daarom de perfecte nieuwbouwwijk als u op zoek bent naar een woning met alle gemakken van nieuwbouw, maar toch in een buurt met een groen karakter wilt wonen. Graszoden zijn ideaal om uw nieuwbouwwoning een groen, fris aanzicht te geven. Gras is ook zeer geschikt om verschillende zones in uw tuin te maken. Daarnaast is het kind- en onderhoudsvriendelijk.

Graszoden leggen in Zuidbroek

Waar in Apeldoorn u ook woont, een mooie grasmat rondom het huis ziet er altijd netjes en verzorgd uit. Een nieuwbouwproject waar veel groen terugkomt is De Lanen in Zuidbroek. Zuidbroek is de nieuwste wijk van Apeldoorn en vol in ontwikkeling. De wijk heeft een prettige woonomgeving met veel groen, rust en ruimte. Vooral in De Lanen is het geweldig wonen. Dit project heeft prachtige brede kavels met een prachtige architectuur en riante tuinen. In grote tuinen zijn graszoden zeer geschikt om verschillende zones te creëren. Zo scheidt u op elegante wijze het loungegedeelte van de kinderspeelplaats.

Natuur in Apeldoorn

Wie aan natuur in Apeldoorn denkt, denkt natuurlijk aan de Veluwe. Dit natuurgebied bestaat grotendeels uit stuwwallen uit de ijstijd. De Torenberg, die vlakbij Apeldoorn ligt, is de op één na grootste stuwwal van de Veluwe en het hoogste punt in de gemeente Apeldoorn. Het moge duidelijk zijn dat Apeldoorn en groen hand in hand gaan.

Bezienswaardigheden in Apeldoorn

Radio Kootwijk

Een van de mooiste plekken om te bezoeken in de buurt van Apeldoorn is het Zendgebouw in Radio Kootwijk. Dit monumentale pand is een unieke bezienswaardigheid midden in de Veluwe. Het is gebouwd in art-decostijl heeft een indrukwekkende uitstraling. Voor de ingang ligt een prachtige vijver met fontein. Contrasterend aan de ruwe stenen liggen er banen met kleurrijk gras. Het gebouw werd ooit gebouwd om radiotelegrafisch contact te kunnen leggen met Nederlands-Indië. Tegenwoordig zijn er rondleidingen door het gebouw en de omgeving. Ook worden er congressen en (zakelijke) evenementen georganiseerd.

Paleis Het Loo

Wat is er nou interessanter dan bij andere mensen in de keuken kijken? En al helemaal als het bij een lid is van ons Koninklijk Huis? Paleis het Loo is een van de geweldige bezienswaardigheden die Apeldoorn rijk is. Niet alleen het paleis is beeldschoon, ook de mooie tuinen en stallen zijn een waar genot voor het oog. In de Koningstuin staan bijzondere grassoorten, zoals Eragrostis elegans (liefdesgras) en Lagurus ovatus (hazenstaartje). Ook zijn er prachtige bomen, fonteinen en tuinbeelden te zien.

Apenheul

Een andere groene bezienswaardigheid van Apeldoorn is de Apenheul. De Apenheul beschikt over een bos vol loslopende apen. Meer dan de helft van de aapjes loopt los dus het kan zomaar zijn dat er een bij u op schoot komt zitten. In 2016 werd de Apenheul verkozen tot het Leukste uitje van Nederland. Deze dierentuin is dus zeker een bezoekje waard, voor jong en oud!

Klantervaringen in Apeldoorn

Klantervaring van Olivia  uit apeldoorn

“Snelle levering mooi gras”

Super snelle levering, en mooie kwaliteit.

Olivia - apeldoorn - 2020-04-04
Klantervaring van T.koldenhof uit Apeldoorn

“Van A tot Z Top”

Levering zoals afgesproken. Graszoden zijn van uitstekende kwaliteit en makkelijk te leggen .

T.koldenhof - Apeldoorn - 2020-03-19

Graszoden bezorgen Apeldoorn

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Apeldoorn en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Apeldoorn

Veelgestelde vragen in Apeldoorn

Hoe snel kunnen graszoden in Apeldoorn geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Apeldoorn?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.