Graszoden kopen in Anjum

Anjum is als dorp ontstaan op een terp en werd in de 12e eeuw Anigheim genoemd.

Tot een gemeentelijke herindeling in 1983 lag Anjum in de gewezen gemeente Oostdongeradeel.

Er liggen twee natuurgebieden in Anjum die beide als natuurreservaat zijn aangemerkt. 

Voorzieningen in Anjum

Zoals de ligging in Friesland wellicht doet vermoeden, is in Anjum een schaatsvereniging actief. Daarnaast is er op sportief gebied een kaatsvereniging, een biljartvereniging, maar kan er ook gevoetbald worden.

Het dorp biedt mogelijkheden om uw kinderen naar de opvang te brengen en ook voor een huisarts kunt u gewoon in Anjum terecht.

Graszoden kopen in Kollum

Een huis kopen stelt u voor de keuze om voor een bestaande woning te gaan of te kiezen voor een nieuwbouwwoning.

Plan Westenstein in Kollum biedt u de mogelijkheid om een levensloopbestendige woning te kopen.

Hier een huis en graszoden kopen, betekent eigenlijk dat u op schiereilandje van Kollum komt te wonen, aan de rand van Kollum gelegen.

Als u hier een huis gaat kopen, zal dat gaan om een twee-onder-een-kap woning die ruimte biedt om de grond rondom uw woning te voorzien van graszoden.

Ligging van Kollum

Kollum is een een dorp dat ligt in het noorden van de bekende Friese Wouden. 

Ten noordoosten van de plaats Drachten gelegen en ten zuidoosten van het bekende Dokkum vindt u uw toekomstige woonplaats Kollum.

Kollum geniet voor een deel beschermd dorpsgezicht en heeft eigenlijk altijd wel een centrale plaats gehad in de regio. Om die reden hebben ondernemers in Kollum het vrijwel altijd goed gehad. Bijzonder voor een plaats die ligt in een relatief arme regio van Nederland.

Tuin inrichten

Uw te bouwen huis in Kollum biedt de mogelijkheid om al tijdens de bouw uw tuin te voorzien van graszoden. De graszoden kunt u kopen en na het afleveren zelf gaan leggen. De basis van uw tuin is daarmee al voor de oplevering van uw huis klaar.

Zodra u verhuisd bent, kunt u zich gaan verdiepen in de verdere invulling van uw tuin.

Zo kunt u een tuinhuis plaatsen of voor beplanting kiezen. 

Wilt u zo veel mogelijk van uw tuin genieten, kiest u dan voor tuinverlichting. 

Hiermee maakt u het voor uzelf mogelijk om ook in de wintermaanden plezier aan uw tuin te beleven. Als u dan toch kijkt voor tuinverlichting is het goed om hierbij te kiezen voor ledlampen. Hiermee draagt u bij aan een duurzame vormgeving.

Als uw huis klaar is kunt u gaan genieten van het slapen en baden op de begane grond. 

Zo geniet u dagelijks van de graszoden in uw tuin.

Klantervaringen in Anjum

Klantervaring van Jelly uit Kollumerzwaag

“Prima”

Goed geholpen en prima product! We zijn heel blij met ons nieuwe gazon. Handige instructies krijg je bij de levering

Jelly - Kollumerzwaag - 2020-06-14
Klantervaring van Bert muller uit Dokkum

“Klantvriendelijke website, goede instructies en alles goed geregeld!”

Wat je via de website regelt wordt ook goed nagekomen. De graszoden zien er heel goed uit. Nu nog spannend hoe ze er over een paar weken uitzien want het is vreselijk droog en wij moeten wel erg veel sproeien. Enige opmerking is dat ik bericht kreeg van de vervoeder dat ze vanaf 6 uur 's morgens konden langs komen, terwijl dat (gelukkig) niet klopte. Dat werd een kort nachtje!

Bert muller - Dokkum - 2020-05-24

Graszoden bezorgen Anjum

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Anjum en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Anjum

Veelgestelde vragen in Anjum

Hoe snel kunnen graszoden in Anjum geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Anjum?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.