Graszoden kopen in Almkerk

De naam van het dorp Almkerk is gekozen vanwege de ligging aan de rivier Alm.

Een dorp dat vanuit het verleden de nodige activiteiten kende zoals:

 • veeteelt
 • vlasteelt
 • paardenfokkerij

Het belangrijkste voor Almkerk waren echter de veeteelt en vlasteelt.

Weliswaar was de paardenfokkerij van iets minder groot belang, maar er werden in Almkerk wel paardenmarkten gehouden. Ook waren in Almkerk de nodige sigarenfabriekjes gevestigd.

Vandaag de dag biedt Almkerk niet alleen de eigen bewoners een fijne plek om te wonen, maar weten forenzen Almkerk ook steeds meer te vinden.

Voorzieningen in Almkerk

Almkerk heeft dusdanig veel voorzieningen dat men daarvoor niet buiten het dorp op zoek hoeft.

Zowel op het gebied van winkelen, horeca en sport biedt Almkerk de nodige opties.

Graszoden kopen in Hardinxveld-Giessendam

Als u in de nabijheid van de provincie Brabant een nieuwbouwhuis en graszoden wilt kopen, dan kunt u daarvoor terecht in het Zuid-Hollandse Hardinxveld-Giessendam. 

Hier kunt u een nieuw te bouwen woning kopen aan het water. Een perfecte plek om uw tuin te voorzien van graszoden. Vanaf uw graszoden is het water immers direct te bereiken.

Bij de bouw van uw huis kunt u al overwegen om de graszoden vroegtijdig te leggen.

Hiermee krijgt de tuin meteen een mooie invulling en creëert u een fraai straatbeeld.

Het voordeel van leggen in een vroeg stadium is bovendien dat uw woning schoon blijft. Er wordt immers veel minder bouwgrond uw huis ingelopen.

Wonen in Hardinxveld-Giessendam

Vroeger was Hardinxveld een op zichzelf staande gemeente. Sinds 1957 vormt de plaats onderdeel van Hardinxveld-Giessendam.

Het huis dat u hier kunt kopen komt op een plek te staan die vroeger al was voorzien van lintbebouwing.

U zult merken dat uw nieuwe woonplaats op archeologisch gebied het nodige voor u in petto heeft.

Om die reden is er ook al tientallen jaren een actieve historische vereniging te vinden.

Duurzame toepassingen kopen

Na het leggen van de graszoden kunt u zich gaan verdiepen in de duurzame maatregelen die u kunt treffen in het nieuwe huis. Veel van die keuzes kunt u het beste maken, voordat de woning wordt opgeleverd. Zo kunt u vloerverwarming kopen en een warmtepomp aanschaffen.

Na de oplevering kunt u de verlichting in huis via ledlampen vormgeven. Het plaatsen van zonnepanelen kan ook worden gepland als u al in uw nieuwbouwwoning woont.

De verlichting kunt u ook in uw tuin plaatsen, rondom de graszoden. Hierdoor heeft u het hele jaar door een mooi uitzicht op uw tuin en wordt het wonen in Hardinxveld-Giessendam nog meer genieten.

Klantervaringen in Almkerk

Klantervaring van Tamara kooyman uit Dussen

“Fantastische! ”

Gisteren laat in de middag werd het gras geleverd. Vanwege het warme weer gelijk gelegd en bemest. Het is mooi donker stevig dik gras. Voelt heerlijk aan. Binnen kort moeten we voor een ander deel van de tuin ook nog hebben. Gaan we zeker weer hier bestellen!!

Tamara kooyman - Dussen - 2020-06-13
Klantervaring van Eva uit Waspik

“Super graszoden!”

Hele mooie kwaliteit zoden, goed legbaar. Ook niks aan te merken op bezorging. Goede service!

Eva - Waspik - 2020-03-16

Graszoden bezorgen Almkerk

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

 • Bezorging in Almkerk en omstreken, met track en trace.
 • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
 • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
 • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
 • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
 • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
 • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
 • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Almkerk

Veelgestelde vragen in Almkerk

Hoe snel kunnen graszoden in Almkerk geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Almkerk?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.