Graszoden kopen in Almelo

Almelo is een stad in de provincie Overijssel. Almelo telt ruim 72.000 inwoners en valt onder de regio Twente. Almelo heeft een relatief drukbevolkte kern, maar daarbuiten des te meer natuur. In Almelo vindt u veel landbouw, graslanden en natuurgebieden. Dit groene karakter wordt uiteraard goed onderhouden en wij mogen daar regelmatig aan bijdragen. Wij leveren namelijk graszoden door heel Nederland, zo ook in Almelo. De graszoden kunt u gemakkelijk online bestellen. Wij komen deze dan met veel plezier leveren en eventueel aanleggen op maat. Hierdoor heeft u er geen omkijken meer naar, terwijl uw tuin of andere buitenruimte wel wordt voorzien van mooie grasmatten. Onderaan deze pagina vindt u meer informatie over onze mogelijkheden.

De Doorbraak

Aan de buitenste rand van Almelo vindt u veel water. Dit komt, doordat Almelo op een van de laagste punten van Twente ligt. De Doorbraak is een beek van dertien kilometer lang en stroomt door Almelo. De beek zelf is al bijzonder op zich, maar de flora en fauna die met de beek gepaard gaan, zijn minstens zo mooi. Langs de waterkant groeien allerlei prachtige bloemen, op de grasvlaktes struint vee en in bepaalde seizoenen vliegen er trekvogels over het gebied. De Doorbraak is zeer toegankelijk voor een rustgevende wandeling of fietstocht. Op internet zijn allerlei uitgestippelde routes binnen het gebied te vinden, waardoor u niets mist van de groene uitzichtpunten langs deze beek.

Het Nijreesbos

Het Nijreesbos is een natuurgebied van circa 1000 hectare groot, maar doet, vanwege de ligging, denken aan een stadspark. Het gebied grenst namelijk aan de bebouwde kom, doordat de stad steeds verder is uitgebreid. Toch heeft het Nijreesbos het groene, natuurrijke karakter behouden. Het gebied is erg dichtbegroeid en wordt goed onderhouden. U vindt er voornamelijk loofbos met tamme kastanjes, ruwe berk, wilde lijsterbos en bergvlier. Ook leven er bijzondere dieren, zoals reeën en vleermuizen. Hoewel Het Nijreesbos eigendom is van graaf van Rechteren Limpurg, is het open voor bezoekers. U kunt er een mooie fietstocht maken of een stuk wandelen.

Wonen in Almelo Noord Oost

Heeft u altijd al in een landelijk gebied willen wonen? In Almelo worden momenteel 48 nieuwe koopwoningen gerealiseerd. De woningen staan midden in de Twentse natuur, waardoor het een rustige woonomgeving is met mooie, weidse uitzichten. Uiteraard kunnen de woningen en buitenruimtes naar eigen smaak ingericht worden. Wilt u het natuurrijke karakter van de omgeving doortrekken naar uw eigen woning? Dan is gras een goede keuze om veel groen in uw buitenruimte aan te brengen. De graszoden in Almelo komen wij op het gewenste adres leveren en kunnen wij op maat aanleggen. Zo beschikt uw tuin binnen de kortste keren over de groene finishing touch die het verdient!  

Klantervaringen in Almelo

Klantervaring van Freddy  uit Almelo

“Makkelijker kan het niet”

Goede en duidelijke website, eenvoudig gras bestellen. Ook via de mail goed op de hoogte gehouden en tips ontvangen. Vriendelijke chauffeur. Op de foto gras net gelegd en na enkele dagen groeit het uitstekend, je kan het bijna zien groeien. Top!

Freddy - Almelo - 2020-07-02
Klantervaring van Peter uit Almelo

“Kwalitatief goede zoden voor een eerlijke prijs”

De graszoden besteld via het internet, dit doordat hier goede reviews van waren. De graszoden werden netjes op tijd gebracht volgens de planning en waren goed te leggen.

Peter - Almelo - 2020-02-14

Graszoden bezorgen Almelo

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Almelo en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Almelo

Veelgestelde vragen in Almelo

Hoe snel kunnen graszoden in Almelo geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Almelo?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.