Graszoden kopen in Abbekerk

Bent u net verhuisd naar Abbekerk of in de buurt van Abbekerk en kan de tuin een flinke opknapbeurt gebruiken? Met de aanleg van graszoden is uw tuin snel voorzien van een mooi gazon. Gelegen aan in de Noord-Hollandse provincie net boven Hoorn ligt Abbekerk. De naam is afkomstig van een kerk gelegen in het dorpje in bezit van de familie Van Abbe. Het is een groen dorp waar modern bijna niet voorkomt. Veel huizen zijn voorzien van een grote tuin en daarmee mag u tuin ook meegaan in de sfeer van het dorp met aanschaf van graszoden. Wilt u meer weten over graszoden of ze online kopen? Lees dan verder.

De dorpse uitstraling van Abbekerk

Abbekerk staat bekend om zijn dorpse uitstraling met weinig nieuwbouw en veel nog in originele staat oudere woningen. De kanaaltjes die overal door het dorp zijn weg vinden geven Abbekerk haar sfeer. Op een kleine twintig minuten rijden afstand ligt Hoorn. Dit van oorsprong havenstadje is de uitvalsbasis voor de inwoners uit Abbekerk.

Een stukje geschiedenis

Het internationaal bekende bedrijf ‘Grasdrogerij Hartog’ heeft zich gevestigd vlakbij Abbekerk in de buurtschap van Koppershorn. Ooit is Hartog gestart in Abbekerk maar toen zij zich dermate uitgebreid hadden was het te groot geworden en veroorzaakte het overlast.

In het Regthuys in Abbekerk wandelt u door de geschiedenis van West-Friesland. Een verzameling van oudheden en curiositeiten vind u in deze van oorsprong gerechtsgebouw. Omliggende dorpen maakten gebruik van deze rechtbank. Geschiedenis van West- Friesland moet bewaard blijven en het gebouw is verbouwd en behouden als museum.

Onderdeel van Medemblik


Ten Noordoosten van Abbekerk ligt Medemblik. Het is één van de oude stadjes van West- Friesland en is internationaal bekend door zijn Regatta Center waar watersporten worden uitgeoefend en zeilwedstrijden worden georganiseerd. Medemblik bevat zowel modern als historische woningen en architectuur elkaar opzoeken. Mocht u rondom Abbekerk in de buurt van Medemblik een huis hebben gekocht? Ook dan kunnen wij u voorzien van een prachtig gazon met het kopen van graszoden. Gedurende de zomer leggen de mooiste jachten aan in de moderne haven van een historische stad en is dit echt een toeristische trekpleister.

Medemblik kent veel musea. Kasteel Radboud stamt af uit de 13e eeuw. Bij het Bakkerijmuseum worden de meest heerlijke lekkernijen gemaakt op ambachtelijke wijze. Ook is Medemblik onderdeel van een stroomtramtraject. 

Wonen in het historische centrum van Medemblik? 


Wilt u een huis kopen met uitzicht over het IJsselmeer en in een historisch centrum? Dat is Medemblik aan Zee waar sfeer centraal staat. De luxe jachthavens in combinatie met historische architectuur moet dit stukje Noord- Holland aantrekkelijk maken om te kopen. Dit project zijn rijtjeshuizen in boerderijstijl met ruimte voor een stukje tuin. Ook in Medemblik kunt u graszoden bij ons kopen om uw tuin helemaal af te maken. Omdat alle voorzieningen op een loopafstand zijn is de plek zeer aantrekkelijk voor jong en oud. Onze graszoden zijn vrij van onkruid en dat maakt het dat het voor iedereen een gangbare en snelle oplossing is voor een mooie tuin. Wie wil nou met onkruid opgescheept zitten? Comfortabel, modern maar toch een tikkeltje dorps wonen kan in Medemblik aan Zee.

Nieuwbouw in Andijk

Ruime kavels in Andijk bieden de mogelijkheid om ruim en groots te wonen in Noord-Holland. Net als Medemblik is Andijk een echt haven dorpje. De grote vrijstaande burgemeesters huizen hebben een grote oppervlakte tuin. Groen laat uw tuin echt tot leven komen. Om snel en gemakkelijk uw tuin te voorzien van een pracht gazon kunt u het beste kiezen om graszoden te kopen voor rondom het huis.

Klantervaringen in Abbekerk

Klantervaring van Joan uit De Goorn

“Snel geleverd, topkwaliteit”

Makkelijk bestellen, goede kwaliteit en keurig afgeleverd! Duidelijke uitleg over hoe te leggen en het onderhoud van het gras.

Joan - De Goorn - 2020-03-27
Klantervaring van Maykel  uit Hoorn

“Prima kwaliteit, snel geleverd. ”

Bij de levering zit een uitstekende brochure waar alles duidelijk in wordt uitgelegd. Heel fijn.

Maykel - Hoorn - 2019-09-05

Graszoden bezorgen Abbekerk

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Abbekerk en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Abbekerk

Veelgestelde vragen in Abbekerk

Hoe snel kunnen graszoden in Abbekerk geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Abbekerk?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.