Graszoden kopen in Pijnacker

Pijnacker is onderdeel van de gemeente Pijnacker-Nootdorp en ligt tussen grote steden als Den Haag en Rotterdam in. Vroeger bestond het gebied voornamelijk uit akkers, wat vandaag de dag nog steeds is terug te zien. Zo liggen er verschillende natuurgebieden rondom Pijnacker en wordt er ook in de bebouwde kom veel aandacht aan de natuur besteed. Zo kunnen buurtbewoners stukjes openbaar groen ‘adopteren’ en onderhouden. Ook de tuinen in Pijnacker bepalen voor een groot deel het groene karakter van Pijnacker. Zo legden wij al graszoden in de wijken Pijnacker-Noord, Koningshof, Klapwijk, Tolhek en Keijzershof. Wilt u ook graszoden kopen in Pijnacker? Dan komen wij deze graag leveren en aanleggen. Meer informatie over onze mogelijkheden vindt u onderaan deze pagina.

Natuur in Pijnacker

Geniet u ervan om te ontspannen of recreëren in de natuur? Dan zijn er volop mogelijkheden in en rondom Pijnacker zoals de Ackerdijkse Plassen en Groenzoom. De natuur wordt actief beschermd en onderhouden door de Vereniging voor Natuur- en Milieubescherming Pijnacker. 

Ackerdijkse Plassen

De Ackerdijkse Plassen is een prachtig natuurgebied in gemeente Pijnacker-Nootdorp. Er zijn meerdere plassen in weidegebied en diverse stukken met bomen en rietmoeras. Door de diversiteit aan landschap komen er jaarlijks meer dan honderd verschillende vogelsoorten. Zo kunt u er de smient, zilverreiger, blauwborst, karekiet en roerdomp spotten. De Ackerdijkse Plassen is rijk aan verschillende grondsoorten, waardoor er ook opmerkelijke boomsoorten groeien. Zo vindt u er onder andere iepen, hazelaars en lijsterbessen. Het gebied is niet vrij toegankelijk, maar er zijn meerdere punten om vogels te kijken en u kunt rond het gebied heerlijk fietsen of wandelen. Het is dus de ideale locatie om van al het moois van de natuur te genieten!

Groenzoom

De Groenzoom is een natuurrijk recreatiegebied met fraaie weides, plassen en oer-Hollandse polders. Het is een aantrekkelijk gebied voor natuurliefhebbers door de grote diversiteit aan vogelsoorten en mooie wandelpaden. Zo kunt u er soorten als de grutto, tureluur en kluut aanschouwen. In de weilanden zijn regelmatig weidevogels te zien, evenals grazende koeien en schapen. Dit natuurgebied is dus zeker een bezoekje waard!

Groen wonen in Pijnacker

De groene omgeving van Pijnacker is ook terug te zien in de nieuwbouwwijken, waar veel aandacht is voor groen en het buiten leven.

Natuurlijk en puur wonen in Park van Buijsen

Park van Buijsen telt ongeveer 240 gezinswoningen. Alle woningen zijn duurzaam gebouwd met respect voor de omgeving. De woningen hebben grote ramen, veranda’s en maken gebruik van diverse natuurlijke materialen. De wijk ligt tussen oer-Hollands polderlandschap terwijl grote steden toch dichtbij zijn. Deze nieuwbouwwijk is dus een oase van rust in de randstad!

Wonen op een eiland in Landrijk 11

 Landrijk 11 is onderdeel van Ackerswoude, maar ligt op een eigen eiland. Hierdoor is het een unieke locatie om te wonen omringd door natuur. Er komen royale woningen en het eiland krijgt een landelijke uitstraling. De locatie vormt ook de perfecte basis als u in een van de omliggende steden werkt of graag de nabijgelegen natuurgebieden bezoekt. In deze nieuwbouwwijk is ook veel aandacht voor de natuur. Zo wordt er aangeraden om de tuin niet volledig te bestraten, omdat het regenwater dan niet weg kan lopen. Het aanleggen van graszoden is hier een uitstekende oplossing voor. Wilt u graszoden aanleggen in Pijnacker? Dan helpen wij u graag verder! 

Klantervaringen in Pijnacker

Klantervaring van Erwin uit Delfgauw

“Van bestellen tot leggen, top!”

Graszoden besteld en op de gekozen datum geleverd op zeer korte termijn! In de bevestigingsmail instructie voor het leggen en onderhoudschema om het gazon mooi te houden. Koerier stond bij de voordeur met de pallet. Gevraagd of hij achterom kon komen, was geen enkel probleem! Ik had nog nooit een gazon gelegd maar ging prima. Al met al top ervaring!

Erwin - Delfgauw - 2020-06-10
Klantervaring van Edwin uit Zoetermeer

“GEWELDIG MOOI GEAS EN TOP SERVICE!!!”

Op woensdag bij 34 graden gras besteld. Eerlijk advies gekregen, ik had beter kunnen wachten of het gras speciaal laten behandelen (een soort koeltechniek) . Ik koos voor het laatste. Vrijdag keurig op de afgesproken tijd geleverd en koel, geweldig. Inmiddels ligt het gras er super bij. 3 jaar geleden had ik ook al gras besteld en doordat het toen super geregeld was, heb ik het hier nu weer besteld. Dit soort gras vind je bijba nergens anders in Nederland.

Edwin - Zoetermeer - 2020-08-15

Graszoden bezorgen Pijnacker

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Pijnacker en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Pijnacker

Veelgestelde vragen in Pijnacker

Hoe snel kunnen graszoden in Pijnacker geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Pijnacker?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.